sunnuntai 25. elokuuta 2013

Porvoon helmi: SicaPelle

Eipä ollut huono valinta lähteä tänään viettämään rauhallista päivää Porvooseen, Helsingin lähikaupungeista turkumaisimpaan. Oikeastaan Porvoon vanha kaupunki muistuttaa idyllisyydessään jopa enemmän Raumaa... Syy hehkuttaa Porvoota ei kuitenkaan (tällä kertaa) liity rakkauskaupunkiini Turkuun millään tavalla, vaan ihanaan pieneen ravintolaan, joka sieltä löytyi.

Olen satunnaisesti käynyt Porvoossa lounastamassa silloin tällöin päähänpiston seurauksena, mutta Hotelli Onnen alakerrassa sijaitsevaan pieneen ravintolaan en ole aiemmin löytänyt. Kompaktinkokoisen ravintolan nimi on SicaPelle Wining&Dining, joka jaksoi naurattaa väsynyttä lauantaipäivää pöytäkoristeenkin vuoksi (ks. kuva yllä), mutta jonka nimeen liittyy myös oikea tarina.

SicaPelle ei kuitenkaan tarjoile mitään ronskia ruokaa vaan keskittyy lähiruokaan skandinaavisella otteella. Ravintolassa on tarjolla kolmea kattausta: Lounas (myös lauantaisin klo 15 asti!), päivällinen ja sunnuntaisin brunssi. Tällä kertaa olimme liikkeellä sopivasti lounasaikaan, eikä meitä tarvinnut kauaa houkutella valitsemaan kolmen ruokalajin lounasmenua. Lounasmenu kun oli tarjolla alle 20 eurolla.

Joskus ravintoloissa sisustus on nautinnollisempaa kuin ruoka, mutta hyvin kauniista ja sopivasti kodikkaasta interiööristään huolimatta SicaPellessä ei sitä ongelmaa ollut. Alkuruuaksi söin tryffeliohrattoa, jossa piristeenä oli tomaattisipulisilppua ja oliiviöljyä - hieman kuin bruschetassa.
Pääruuaksi olisi ollut valittavana myös kuhaa, mutta päädyin kyyhkyseen, joka oli varsin onnistunut valinta. Aivan täydellisen kypsyisen kyyhkysen lisäksi annoksessa oli pancettaa ja lähikasvattajan papuja, jotka toivat settiin juuri sopivasti suolaa ja keveyttä. Asiantuntevan ja iloisen tarjoilijamme suosittelema viini oli sen verran toimiva annoksen kanssa, että uskallan neuvoa pyytämään muutoinkin viinisuositukset ravintolan tarjoilijalta enkä nokkimaan itse listalta.

Jälkkärit ovat mun lemppariosia kaikissa illallisissa, päivällisissä ja missä tahansa, käsittämätön sokerihiiri kun olen. Tällä kertaa tarjolla oli uuniomenapannacottaa, joka oli sopivan tahmeaa eikä yhtään liian makeaa.

Ihastuin ravintolaan ja sen mukavan simppeliin, mutta huolella valmistettuun lähiruokaan sen verran tulisesti, että tavoistani poiketen kirjoitin näin ihan oman postauksenkin sille. Suositan Porvoo-visiittiä ihan vaikka vain SicaPellen (ja vähän Brunbergin tehtaanmyymälän) vuoksi, sillä sympaattinen pikku kaupunki on yllättävän lähellä - eikä hetkellinen maisemanvaihdos ainakaan pahaa tee.

Sanon tämän nyt toistamiseen, mutta lounasmenu (ilman viiniä) maksoi 17 €/nenä. Väittäisin edulliseksi. Go there or just eat your noodles?

SicaPelle Wining & Dining, Kirkkotori 3, 06100 Porvoo
http://www.sicapelle.fi 

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Ja vitsi, alitajunnassa kaiversi eilen illalla lauantai Porvoossa, mutta en saanut aikaiseksi lähteä aamulla. Höh höh...

  VastaaPoista
 2. Hehe, helppo samaistua sun rakkaudellisiin fiiliksiin kun on kotoisin Porvoosta ja asuu Turussa <3 :D
  Hmm mitenköhän mä en oo kyseistä raflaa aiemmin edes hoksannut :O

  VastaaPoista
 3. Pitääkin muistaa tää ;) välillä kun kaipaa vähän vaihtelua.

  VastaaPoista
 4. On tois hyvä paikka tämä Sicapelle. On hienoa, että Porvoossa on nykyään tasokasta ruokaa jo useammassakin paikassa, joista kaikki löytyy kätevästi tuolta http://www.tableonline.fi/ravintolat/porvoo/kaikki-ravintolat

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.