lauantai 31. elokuuta 2013

BLÄK

 Citycenteriin (tai tarkemmin Citykäytävään) avattiin viime viikolla uusi kenkäkauppa nimeltä BLÄK - pääsin piipahtamaan avajaisissa nopeasti ja katsastamaan liikkeen ensimmäisten joukossa.

Uusi tulokas on kuitenkin laatuaan erilainen kauppa kuin edellinen samalla paikalla ollut liike (Spiritstore) - nimittäin BLÄKin sisustuksen on suunnitellut Vertti Kivi ja edustetut merkit sisältävät sellaisia brändejä kuin mm. Jeffrey Campbell, Stuart Weitzman, ASH, See by Chloé, Sonia Rykiel, Pura Lopez ja Miista. Kenkäkauppa laatutietoisille siis.

Nilkkurit ASH


Tummanpuhuvassa tilassa - olen pitänyt usein paljonkin Vertti Kiven suunnittelemista tiloista sitten Kampin Cross-liikkeen ja erityisesti sen mustan puupalikkaseinän - kengät on ripoteltu peilipöydille, seinämille hyllyihin sekä upotettuihin seinälokerikkoihin, joissa ne pääsevät kauniisti esille. Uusien suunnittelijoiden Suomeen tuomisen lisäksi erikoista tässä kenkäliikkeessä on se, että BLÄK tekee itse kollaboraatiomallistoja kotimaisten suunnittelijoiden kanssa, joista ensimmäinen vuorossa on kevään 2014 yhteistyömalliston suunnitteleva Mirkka Metsola.


Mikäli Helsinki ei ole aivan piipahtamismatkan päässä, on tieto siitä, että BLÄK avaa myös nettikaupan, varmasti tervetullut. Verkkoputiikin odotetaan aukeavan syys-lokakuun aikana, joten sen jälkeen tuotteita saa tilattua näppärästi kotiovelle asti.


Metallisolkiset tennarit Jeffrey Campbell


Konseptin yksi, mutta ei vähäpätöisin piirre on myös vastuullisuus: Nimittäin jokaisen tuotetun tai myymälästä myydyn kenkäparin tuotosta lahjoitetaan kolmannen maailman maiden tyttöjen koulutuksen tukemiseen periaatteella, että BLÄK maksaa yhden koulupäivän jokaista myytyä tuotetta kohti.BLÄK, Kaivokatu 8, Helsinki, puh. 045-346 3905

6 kommenttia:

 1. Ihmettelinkin edellisessä postauksessa käyttämääsi ilmaisua "satuin myös erääseen kenkäkauppaan", mietin että tuskin on sattumasta kyse, ja nyt se selvisikin :) mutta ihan mielenkiintoiselta vaikuttava liike, toivottavasti ei vain nojaa liikaa blogeihin, itseäni sellaiset liikkeet eivät vain vakuuta.

  VastaaPoista
 2. Erittäin kiinnostavaa, hyvä merkkivalikoima! Ash ja See by Chloe on mun lemppareita.

  VastaaPoista
 3. Jännittävältä näyttää, täytyypä käydä katsomassa!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Heh, hätäisesti kirjoitin, niin tulee hieman ihmeellisiä sanankäänteitä :) Tämä on todella mielenkiintoinen liike tosiaan - toivoisin vain, että saavat nopeasti kaikki edustamiensa merkkien kengät paikalle. Erityisesti odotan Stuart Weitzmania! :)

  VastaaPoista
 5. Ash on kyllä tosi hyvä, sen lisäksi itse fiilistelen myös Stuart Weitzmania :>

  VastaaPoista
 6. Käy ihmeessä! Mielenkiintoinen liike ja konsepti! :)

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.