maanantai 27. toukokuuta 2013

Brunssille Citykäytävään?Silläkin uhalla, että 'Auroran henkareita' kutsutaan kohta lempinimellä 'Auroran syömingit', juttelen taas kokeilemisen arvoisesta paikasta. Sain mahdollisuuden osallistua Citykäytävään hiljattain avatun Midhill Brgr-ravintolan aamupala- ja brunssitarjonnan testaamiseen sekalaisen toimittajakunnan kanssa menneellä viikolla - ja tietenkin tartuin tilaisuuteen.

Midhillhän on Hans Välimäen ja hänen vaimonsa Marian toinen Midhill-ravintola Helsingissä, sillä ensimmäinen avattiin viime vuonna Linnanmäelle. Asun melko lähellä Linnanmäkeä (Kalliossa) ja olen jokusen kerran suunnannut Linnanmäelle ihan vain syömään. Noina kertoina Midhill on kuitenkin ollut aivan täynnä, joten burgerit ovat jääneet saamatta. Nyt tähän on avautunut siis mahdollisuus myös keskellä vilkkainta kaupunkia. Mutta mutta, siihen brunssiin.Kyseinen ravintola tarjoaa arkiaamuisin aamupalaa ja viikonloppuisi brunssia - itse olen siis todennäköisempi viikonloppuasiakas. Lintsin ravintolan tapaan lista keskittyy aika amerikkalaiseen meininkiin ja annoskoot ovat melko rehtejä. Tilasimme neljään pekkaan (yksi pekka tosin ehti poistua paikalta ennen syömistä) granolan (eli jugurttia, mysliä ja mansikoita), pannukakkuja vaahterasiirapilla ja mansikoilla, Croque Madamen salaatilla, Eggie Bennien ilman pekonia, juustokakun ja The day after repair kitin, joka myötäilee hieman englantilaista aamiaista papuineen, tomaatteine ja pekoneineen.

Pöydän äänestyksessä selviä voittajia olivat viimeisenä mainittu 'korjaussarja' sekä pannarit - näitä pitää saada lisää! Muita erityismainintoja saivat granolan myslin mausteet sekä klassinen eggs benedict (Eggie Bennie). Juustokakku taas oli tuhtiin makeannälkään ja Croque Madame olisi riittänyt yksistään aamupalaksi.

Yläkerta

Tunnelma ravintolan yläkerrassa oli sopivan hämyisä niin, että korjaussarjalautasen voi tilata kaikessa rauhassa samalla tarkkaillen ulos Citykäytävän sisäpihalle, tai vaihtoehtoisesti nauttia viime kauden Masterchefissä 'parhaaksi krapularuuaksi' tituleeratun Eggs Benedictin sopivan himmeästi valaistussa nurkassa omassa rauhassaan. Tai sitten mennä vaan rehelliselle amerikkalaisaamupalalle ihan ilman sen kummempia syitä ja sunnuntaioloja nauttimaan rennosti sisustetussa ravintolassa pitkää aamupalaa.

Tiivistäisin paikan tunnelman sanaan rento, koska tässä paikassa on sopivasti rosoisuutta ja toisaalta jenkkiläishenkeä siihen, että voisin kuvitella istuskelevani täällä aamiaisella milloin vain. Verkkareissa tai jakkupuvussa, kunhan hyvässä seurassa.

6 kommenttia:

 1. oooooh my god !!! :)

  http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

  VastaaPoista
 2. Olen kulkenut mestan ohi jo useampaan otteeseen, mutten ole ehtinyt vielä sisälle asti! Oliko brunssi kallis? Olen lukenut eat.fi:stä, että ruoka olisi melko kallista ja annokset pieniä...? Nuo eivät kyllä näytä erityisen pieniltä :D

  VastaaPoista
 3. Niin, mullahan on tapana kutsua tätä blogia Auroran Henkkareiksi. Olin lukenut blogia pitkään kunnes jossain vaiheessa tajusin, et blogin nimi tosiaankin on henkarit, eikä henkkarit. Muistan kuinka ennen mietin, miksi ihmeessä blogin nimessä puhutaan "henkilötodistuksesta". Ajattelin sen liittyvän jotenkin sun silloiseen ikään. Yllätys oli suuri, kun luin blogin nimen oikein ekan kerran. :)

  VastaaPoista
 4. Annokset eivät olleet mitenkään pieniä mielestäni :) Brunssilla on joka annoksella eri hinta, mutta tyyliin kahdesta tulee jo täyteen. Tietenkin kannattaa mieluiten ottaa koko seurueelle yhteiset sapuskat, jotta pääsee maistelemaan mahdollisimman montaa eri annosta! :)

  VastaaPoista
 5. Heh, taidan muistaa vastaavan kommentin jostain takavuosilta! Olisitko silloin siitä sanonut aiemmin? Kommentti jäi erityisesti mieleen, kun en yhtään itse tajunnut, että kukaan voisi lukea blogin nimeä siten :D Mutta joo, Google-haulla "Auroran henkkarit" tänne päädytään yllättävän usein edelleen! :D

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.