torstai 14. helmikuuta 2013

Meikkisuosikit

Vähän kliseinen postaus tähän väliin, mutta en muista oikein koskaan tehneeni listaa siitä, mitä laitan aina meikatessani kasvoilleni. Tehdäänpä siis yhteenveto siitä.

Yleensä ottaen olen aika laiska meikkaaja ja kun säät sallivat, viiletän mieluusti aurinkolasit päässä, jos sillä voi meikkaamisen välttää. Harmikseni olen kasvoistani lähtökohtaisesti aika väritön (ts. pullataikinakasvo), joten mikäli edustavalta tahtoo näyttää, on kuitenkin syytä hieman väritellä totuutta.

IHO


 photo make-up-favorites.jpg

Korostuspuuteri/shimmer powder Chanel*, valokynä/highlight pen Dermosil, BB-voide/BB cream & heleyttäjävoide*/skin perfector* Lumene

Iho on aika hankala. Kesäisin en juuri käytä meikkivoidetta, mutta koska poskeni kärsivät couperosasta, on talvisin niiden punoituksen tasaamiseksi käytettävä jotain. Muutkin epäpuhtaudet näkyvät tuhat kertaa helpommin talvella. Suosikkini on nyt Lumenen BB-voide, josta alunperin sain näytteen blogin kautta, mutta sittemmin kävin ostamassa voiteen itselleni. Sopivan kevyt, mutta tasaa kasvojen värin. Mitään meikkipohjaa en tee, joten BB-voiteen kaltaiset monikäyttövoiteet ovat itselleni juuri passeleita.

Koska pidän korostamisesta, käytän poskipäilläni (juhliin mennessä myös nenänvarressa ja amorinkaaren päällä) korostusvoidetta, Lumenen tämäkin. Kyseinen voide ei ehkä ole juuri tähän käyttöön tarkoitettu, mutta siinä se itselläni toimii parhaiten! Toinen vaihtoehto korostukseen on Chanelin 'glitterpuuteri', jolla saa helposti juhlavan lookin aikaiseksi. Arkikäyttöön siinä on vähän liikaa kimallusta.

Silmänaluseni ovat myös harmillisen tummaa laatua, joten niihin on miltei välttämätöntä käyttää jotain muutakin kuin vain BB-voidetta. Olen testaillut kaikenlaisia valokyniä ja todennut, että tämä Dermosilin versio ajaa asiansa vähintään yhtä hyvin kuin YSL:n kehuttu valokynä.

VÄRIT


 photo make-up-favorites1.jpg

Luomivärit/eye shadows: Dior*, Lumene*, Chanel*

Yläluomeni ovat melko raskasta laatua, joten päästyäni teini-iän inhosta niitä kohtaan olen todennut, että oikeastaan hyvä näin. Voin käytännössä sutia vaikka mustaa koko yläluomen täyteen, enkä senkään jälkeen näytä kauhuleffasta tai syrjäkadulta karanneelta. Toki päiväsaikaan moisen maalauksen tekeminen ei silti kuulu repertuaariini.

Olen siis jo pidempään käyttänyt monia erilaisia tummia värejä raskaissa luomissani ja osa niistä on ollut samoin tein roskiskamaa, mikäli väri ei ota pysyäkseen. Suosikkini on ollut eräs Lumenen paletti, mutta se on hajonnut tuusan nuuskaksi ja ei todella ole enää kuvauskunnossa, joten poimin muut ykkösvärit kaapista. Diorilla on todella hyvä pysyvyys ja vaaleaa väriä voi käyttää myös korostusvärinä - jos Diorin vaalean hehku ei riitä, otan valoa lisää Lumenen väristä (keskellä). Chanelin luomivärit sain itse asiassa vasta vähän aikaa sitten, mutta parin testikerran perusteella värit ovat varsin laadukkaita. Lisäksi sinisävyinen paletti tuo sekaväristen (siniviherharmaat) silmieni sinisen sävyn esille, joten erityisplussa siitä. Paketin mukana tulleet pikkusiveltimet tosin ovat yhtä kököt kuin aina.

KYNÄT JA SEN SELLAISET


 photo make-up-favorites2.jpg
Ylhäältä alas/from up to down: nestemäinen liner/liquid liner H&M, kajal-kynä/eye makeup pencil Lumene*, kulmakarvavaha/eyebrow wax Lumene*, kulmakarvakynä/eyebrow pencil H&M

Erika kehui H&M:n nestemäistä rajauskynää maasta taivaisiin, joten olihan mun pakko käydä sellainen hakemassa samalla kuin hamstrasin ruskeita kulmakarvakyniä itselleni. Hintaansa nähden kyseinen tussi - kuten kulmakarvakynäkin - on ihan ylivoimainen, ja kestävyys omassa (rasvoittuvassa) yläluomessanikin on melkoinen, kunhan jonkun luomivärin laittaa. Tasapainottaakseni yläripsien pidennyksien tummuutta sudin usein Lumenen kajalkynää alaluomelle, jotta meikki ei olisi niin yläluomipainotteinen. Siinä käytän sävynä mustaa.

Muistan joskus kymmenen vuotta sitten käyttäneeni päivämeikissäni jatkuvasti Lumenen kulmakarvavahaa, joten olikin jossain vaiheessa järkytys, kun sitä ei enää löytynyt. Nyt se on viime vuonna ilmeisesti palannut tuotevalikoimaan, joten voin jälleen onnellisena viimeistellä kulmakarvat sillä, kun ensin täydennän ne H&M:n kulmakynällä, joka on nappiosuma jokaiselle perusväriselle suomalaiselle (ja varmaankin perusväriselle ruotsalaiselle myös). Hinta 1,95 € (!!!).

MUUT


 photo make-up-favorites3.jpg

kynsilakka/nail polish Chanel, huulipunat/lipsticks MaxFactor & Maybelline

Kausikynsilakkoja tulee ja menee, mutta luottoväri pysyy. Mistä lie kuulin, mutta mielikuvani Chanelin Ballerina-väristä on New Yorkin Upper East Siden katuja sipsuttelevat neidit upeissa asuyhdistelmissään take away-kahvi kädessä - mielikuva, jota mielelläni pyörittelen lakatessani kynsiä tällä kotisohvalla räntäsadetta paossa. Yksin mielikuva ei tosin saa tästä ykköslakkaa - tämä on täydellinen huomaamaton nudeväri toimistokäyttöön ja pysyvyydeltään loistava. Kun haluaa käsistä huolitellun näköiset, muttei halua kiinnityttää huomiota kynsiin, on tämä joka kerta valintani.

Huulipunia käytän melko harvoin - yleensä vain juhlatilanteessa, nyt kun punaisen huulipunan hurjin trendikärki (blogimaailmassa) on jo laantunut. Niissä vaihtelen yleensä Max Factorin 'So Berryn' ja ikivanhan Maybellinen punan välillä. Maybelline on kyllä käytännössä loppu, joten maailman kauneimmasta ja pysyvästä kirkkaanpunaisesta saa vinkata tähän suuntaan! :)

*saatu blogin kautta/received as a gift

Loppuhuomio: Kyllä, näyttää vähän erikoiselta, että useat tuotteet ovat enemmän tai vähemmän lahjoja tässä postauksessa. Puolustukseni totean, että koska en lähtökohtaisesti ole mikään meikkihifistelijä (ts. en juuri koskaan osta meikkejä), on vuosien saatossa kaappiini kertyneistä tuotteista kiitettävä lähinnä blogiani. Meikkaustaitonikin ovat parantuneet, kun olen innoissani alkanut testailemaan vaikka mitä tuotteita. Lupaan kuitenkin, että kyseessä aivan ihan todella ovat suosikkini, eikä tähän amatöörin suosikkilistalle voi päästä maksamalla tai pyytämällä tai millään muulla kuin olemalla hyvä tuote :)
 -------


Sorry, only in Finnish. Here's my make up favorites and what's good in them listed.

8 kommenttia:

 1. Kiitos näistä, mielenkiintoinen postaus! Juuri kulmakynän hankinta edessä, pitääkin kokeilla tuota "tyyristä" H&M:n versiota :).

  VastaaPoista
 2. Mikä tuon ihanan Diorin luomiväripaletin nimi on? Tai siis mitä sarjaa se on :)?

  VastaaPoista
 3. Pakko vielä suositella huulipunaa: Lancomen Rouge In Love sävyssä 170N Sequence Of Love(Sequins D'amour) on mun ehdoton lemppari! Tykkään sävystä, pysyvyys on loistava, muttei kuivata huulia ja on tosi helppo levittää huulille. Hinta on tietysti Suomessa suolainen, mutta lentokentiltä ja laivoilta saa paljon edullisemmin.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa! Yllättävän monelle just toi on se luottokynä, aika hyvän sävyn ovat siis kehittäneet :D

  VastaaPoista
 5. 'Golden Jungle' lukee pohjassa! :)

  VastaaPoista
 6. Ahaa! Täytyy laittaa muistiin, kiitos vinkistä. Käyn testaamassa pikimmiten! :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva postaus, eikä yhtään kliseinen :) Luottomeikit on minusta ainakin aivan yhtä tärkeitä kuin luottovaatteet! Ja itse olen löytänyt parhaat huulipunat Make Up Storelta, niissä on hyvä pigmentti ja pysyvyys, maksavat muistaakseni jotain 15€?

  VastaaPoista
 8. Täydellinen huulipuna: Zuii classic red tai coral red, kaunis matta pitkäkestoinen puna joka hoitaa huulia eikä kuivata

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.