torstai 31. tammikuuta 2013

Might this be the one?Tuoksuhistoriani on miltei yhtä tylsä kuin hiushistoriani, jonka blogissani taannoin esittelin, mutta viime vuosina kaikki vakiintunut on heittänyt siinä häränpyllyä. Lukiosta yliopiston toiselle-kolmannelle vuodelle selvisin vielä Hugo Bossin Boss Womanilla, mutta sitten sain Chanelin Chance Eau Fraîchen lahjaksi poikaystävältäni ja olin aivan myyty. Sen hylkäämisen jälkeen olen ottanut milloin harha-askelia Hérmes'n ja Narciso Rodriguezin päivätuoksuiksi hieman liian raskaiden tuoksujen parissa ja toisaalta yrittänyt löytää sitä omaa ykköstuoksuani trendikkäistä Cleaneista - ensin Fresh Laundry, sitten Shower Fresh ja nyt vielä Rain - mutta yksikään niistä ei oikeastaan ole tuntunut aivan omalta. Vanhoihinkaan ei voi palata - yritetty on - sillä ne tuovat mukanaan muistoja ja tunnetiloja, niin mukavia kuin vähemmän innostaviakin.

Ostaessani kaulakorun Maison Martin Margielan H&M:lle luomasta kokoelmasta sain kaupankylkiäisenä pienen tuoksunäytteen. Tuoksu ei vakuuttanut ensi nuuhkaisulla, mutta päätin säilyttää sen työpaikalla pöytäni laatikossa siltä varalta, että tulisi suoraan töistä lähdettyä jonnekin istuskelemaan. Parin suihkaisun jälkeen tämä sitten vei jalat alta - tuoksu on kirpeä, sitrusmainen, vähän metsäinen ja androgyyni - täydellinen omaan makuuni. Sitä löytää oikean, kun vähiten sitä odottaa - vai miten se menee.

Maison Martin Margiela - Untitled


-----

I think I have finally found my signature scent - tried various ones but none of them felt as me as this does. I've gone from Hugo Boss to Chanel and Hermés, Clean... you name it. I'm so picky about fragrances that I can promise you I've had hard time finding a new one. This feels like THE one. Signature stuff. Hope it lasts! :)

 

8 kommenttia:

 1. Margiela on ollut myös oma suosikkini siitä lähtien, kun se ilmestyi :)
  Kiitos, että vastasit kysymykseen, koskien Mangon kenkiä.

  VastaaPoista
 2. Itselläni kävi melkeinpä toisin päin. :-) Olin tuoksuun hyvinkin ihastunut kokeillessani sitä ensimmäisiä kertoja Stockan parfyymihyllystä. Näytepullosta muutamaan kertaan iholle suihkuteltuna vaikutelma ei ole ollut aivan yhtä tyrmäävä. Ehkäpä syynä on se, että omasta parfyymivalikoimastani löytyvät jo hieman samanlaiseen tuoksumaailmaan vievät, selkeästi puiset Hermès'en Un Jardin sur le Nil ja Guerlainin Mitsouko, kun taas liikkeessä tuoksutellessa tämä vertautuu väistämättä vieressä oleviin huomattavasti kukkaisempiin tuoksuihin.

  Joka tapauksessa, Untitled on ehdottomasti yksi parhaita ellei paras Suomen markkinoille asti viime vuosina päässyt tuoksu.

  VastaaPoista
 3. Untitled, luottosuosikki myös täällä. Olen yrittänyt kokeilla muita, mutta eivät tunnu yhtä omalta. Uusi pullo pitäisi kohta ostaa, mutta ainut myyntipaikka Suomessa taitaa olla Helsingin Stokka, eikä sitä löydä lentokentiltäkään.... höh.

  VastaaPoista
 4. itse kun olen ikuisesti vannoitunut kate moss fani niin käytän yleensä vaan hänen tuoksuja. joskus diorin cherietä ja muita mitä mulla on pikku pulloissa.. voi tätä mun kate obsessionia..;)

  http://nita-karoliina.blogspot.com/


  http://nitakaroliina.tumblr.com/

  VastaaPoista
 5. Tämä tuoksu on minun luottotuoksuni. Kun aamulla ei tiedä, mitä tuoksua haluaisi suihkauttaa iholleen, tähän voi aina turvautua. Se ei petä koskaan! En muista, missä minua vinkattiin, mutta joku myyjä kertoi edt-version kestävän pidempään kuin edp.

  VastaaPoista
 6. Mun ehdoton luottotuoksu on mainitsemasi Chanel Chance Eau Fraîche, jonka mulle valitsi mieheni... sen jälkeen samainen henkilö on valinnut mun loputkin tuoksut mm. Byredon Gypsy Waterin sekä Hermesin Voyage D'Hermesin! Miesten mielipiteeseen kannattaa luottaa ;)

  VastaaPoista
 7. Haha, hyvä maku miehelläsi siis! Mä en tiedä, luottaisinko näitä omalle poikaystävälleni, mutta ehkä sun mies voisi sitten suositella mullekin jotain uutta, jos kyllästyn tähän? ;) Ovathan Eau Fraîche, Gypsy Water ja Hermésin tuoksu (tosin Kelly Caleché) ovat munkin nirsosta tuoksuseulasta päässeet hyvien tuoksujen listalleni! :D

  VastaaPoista
 8. Ehdotuksia sateli heti muutamia, ja scent barin perustamisesta Helsinkiin jo keskusteltiin... jos siis joskus täältä maailmalta kotiudutaan :) Mikäli siis Margiela tuottaa pettyksen, miehen mielestä kannattaa tsekata By Kilianin Back to Black ja Byredon M/Mink.

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.