keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Arkiasu #9870Asu viime lauantain pikaiselta kaupunkipyrähdykseltä, kun en jaksanut vielä vaihtaa piilolinsseihin. Kaikki vaatteet ovat nähty ennenkin, joten listaaminen olisi vähän hassua... Noin aasinsillan kautta pääsen mainitsemaan, että samojen vaatteiden kierrättämisestä kaapissani ja asukuvissa olen erityisen ylpeä. Taidan olla kirjoittanut asiasta muutamankin kerran, mutta aina sopivin väliajoin on hyvä olla tyytyväinen itseensä ainakin jossain asiassa - vaikka näin pienessäkin :) Aikoinaan blogini aloittamisen aikoihin luin ruotsalaisen Linn Gustafssonin blogia (lopetti 2010... vai 2011?) ja eniten pidin siinä siitä, että hänen vaatekaappiinsa ei tarvinnut olla saapunut aina jotain uutta, jotta hän sai mielenkiintoisen asun rakennettua. Toki se on helpompaa ja tuntuu, että on jotain mistä blogata, kun on ostanut jonkin uuden vaatteen, mutta omasta mielestäni taitoa mitataan vasta siinä, kun saadaan vanha vaatekappale toimimaan uudella tavalla erilaisissa yhdistelmissä - ihan ilman sen uuden hankinnan kirvoittamaa yhdistelyintoa.

Suosittelen välillä tekemään aarrekaivauksia omassa vaatekaapissa, sillä olethan niistä jokaisesta joskus tykännyt, kun on kerran tullut hankittuakin :)

-------

Talking about my adoration towards Swedish Linn Gustafsson who wrote one of my favourite blogs until 2010... or 2011? She was the best at combining her old clothes so that the combination always looked fresh and new. I'd love to have the same skill.

24 kommenttia:

 1. näin o! linnin blogi oli eka, mitä aloin lukemaan ja oli pettymys, kun se lopetettiin! hauska yhdistelmä toi ruskea ja minttu, unexpected jotenki :)

  VastaaPoista
 2. häh, tottakai sitä käyttää samoja vaatteita :o en mä ainakaan joka asuun osta uusia.. :D

  VastaaPoista
 3. Niin komppaan tota kierrätyspointtia! En itsekään tunne huonoa omaatuntoa siitä, että samat vaatteet pyörivät eri yhdistelmien muodossa asukuvissa ja nimenomaan, välillä on kivaa haastetta saada vanhat vaatteet toimimaan uusilla tavoilla :]

  VastaaPoista
 4. Ei se mikään itsestään selvyys ole. Aika monessa huippublogissa maailmalla harvoin nähdään samoja vaatteita kahta kertaa. Kierrättäminen ehdottomasti hyvä juttu :)

  VastaaPoista
 5. niin, no ehkä sellaisissa blogeissa missä kaikki vaatteet sponsoroidaan. silloin ei näe koskaan vaatetta kahteen kertaan, koska osittain tarkoituksena on markkinoida niitä. mutta tuntuu aika naurettavalta tällä tasolla olla tyytyväinen siitä, että käyttää vaatetta useammin kuin kerran. enkä todellakaan kritisoi auroraa. tässä vain pohdiskelen että mihin ollaan menossa, kun itsestäänselvyyksiä pidetään suurina ja ihmeellisinä. meidän vanhempanne katsoisivat silmät pyöreinä jos kuulisivat että pidämme kehumisen arvoisena asiana sitä, että käytämme samaa paitaa myös toisen kerran.....

  VastaaPoista
 6. Noi kengät on kyl kivat!
  /http://nita-karoliina.blogspot.com/

  VastaaPoista
 7. Ei tarvitse mennä kyllä merta edemmäs kalaan, ihan suomalaisissakin näkee samaa hups-ostin-vips-roskiin-meininkiä, jos vähän katsoo. Millään erityisellä tasolla ei bloggaajan tarvitse olla - H&M:n ja Zaran vaatteiden kertakäyttöä näkee ihan kaikenkokoisissa blogeissa, eivätkä kyseiset firmat kovin todennäköisesti niitä blogeja sponsoroi. Omat vanhempani eivät myöskään pyörittelisi silmiään kun tuntevat 'nykynuorison' kulutustottumukset, muiden vanhemmista en tiedä. Toisaalta, maailma myöskin muuttuu niin ettei siinä silmien pyörittely paljon auttaisikaan. Toki, jos et ole huomannut vastaavaa kertakäyttömeininkiä (nimenomaan blogeissa), saattaa toteamukseni vaikuttaa aika erikoiselta :)

  VastaaPoista
 8. Niinpä! Eikä tarvitse olla kovin huippukaan, ihan perustason blogeissa ollaan jo sillä meiningillä et 'ostin ja sit pidin kerran ja sit blogikirppis'. Voihan sitä välillä niin käydä, ettei tullutkaan pidettyä, mut kyse ei nyt olekaan siitä... :)

  VastaaPoista
 9. No sepä niin! Liian useat blogit alkaa olla pääasiassa ostosblogeja. Joskus tulee niin vastenmielinen olo jotain kulutushysteriablogeja lukiessa (ei nyt tule mieleen erityisesti suomalaisia, mut ainakin jokunen ruotsalainen), et lukeminen on todella vaikeata.

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Ne on myös hyvät jalassa :)

  VastaaPoista
 11. Sama! Linn oli just loistava. Jotain samanlaista olis mahtava löytää :)

  VastaaPoista
 12. Juuri tämän vuoksi tykkäsin kanssa kovin Linn Gustafssonin blogista ja tykkään sinunkin blogistasi! Musta on kaikkein kiinnostavinta juuri nähdä miten samoja vaatteita yhdistellään eri tavoin. Big up Aurora!

  VastaaPoista
 13. Hyvä postaus! Tästä me puhuttiinkin :) Ja mua häiritsee se kun jotkut bloggaajat jotenkin pahoittelevat sitä, että "taas nämä samat kengät, jotka olette jo nähneet kyllästymiseen asti." So what! Just hyvä käyttää samoja!

  VastaaPoista
 14. Naurettavaa, että blogipiireissä tämä vaatteiden uudellenkäyttäminen on sitä "kierrättämistä". Mä oon kyllä itelläni huomannu et lopahtaa kiinnostus blogiin siinä vaiheessa kun sitä ilmaista (yleensä kalliita brändejä) kamaa rupee lappaa ikkunoista ja ovista sisään, on kai jotenkin vaikea samaistua... Design on ihanaa mutta ei siihen oo varaa kuukausittain saatika viikottain. Rupee myös tökkimään kun blogeissa rupee näkyy samaa suunnittelijaa, siitä vaan huomaa niin helposti että kyseessä on jonkinlainen mainonta (nyt ilmeisesti trendinä "Joseph") Olipas pitkä selitys huhhuh ja sekava myöskin, toivottavasti silti tajusit pointin!

  VastaaPoista
 15. Silmään pisti toi neule, se oli niin viime kesän juttu, mutta sopii yllättävän hienosti ruosteenruskean kanssa! Ei tule kesä mieleen ollenkaan (ihan positiivisessa mielessä)! Tykkäsin erityisesti kommentista taidon mittaamisesta. Ehkä siksi, että oon joskus ite sanonut samaa; aito taito (ja ehkä jopa tyylikkyys) näkyy silloin, kun resurssit ovat rajalliset. On helppoa näyttää tyylikkäältä, kun on joka päivä erilainen valmis asu Zarasta. Ja kait sitä Suomessakin näkyy, ja näkyy myös läpi. Harvoja pidän oikeasti tyylikkäinä.. :)

  VastaaPoista
 16. No jopas tästä nyt kiehutaan. Kyse on vain siitä, että useissa blogeissa (joita ilmeisesti harvat täällä kuitenkaan lukevat, kun pointti menee ohi) ostetaan vaatteita vain niiden näyttämiseksi kerran blogissa ja avot, seuraava kehiin. En kuvittele "kierrättäväni" yhtään mitään, lähinnä poikkeavani vähän lukemistani blogeista siinä, että vaatteet ovat useammin käytössä kuin vain kerran. Mutta totta tuokin - kun designerkamaa on blogissa ihan älyttömästi ja on aika selvää, että ne on vain saatu jostain, vie se blogin viehätysvoimaa. Ehkä kyse on siinäkin vähän aitouden katoamisesta? :)

  VastaaPoista
 17. Niin puhuttiin! Sepä niin - tulee totta kai itsekin joskus mietittyä, et c'mon, nää kengät joku 100. kerta blogissa, mut pitäisi muistaa ajatella maalaisjärjellä siinä(kin) kohtaa :)

  VastaaPoista
 18. Kiitos kiltti! :) Täytyy pitää pää kylmänä, vaikka joskus harmittaakin, ettei ole itsellä 1. aikaa 2. varaa 3. pokkaa (noin ekologisessa mielessä) ostaa päivittäin uutta asukokonaisuutta suoraan kaupasta :D

  VastaaPoista
 19. niin, eipä sellaisia tule kyllä seurattuakaan. sun blogi on yksi parhaista! =)

  VastaaPoista
 20. Great outfit! Love the color combination! So fresh xx

  Any help where in Finland I could find affordable flat winter boots that hit just below the knee? This is my first winter in Finland and I'm absolutely freezing!

  VastaaPoista
 21. Tosi hyvä, että käytät samoja vaatteita blogissa monta kertaa! Melko harvassa blogissa tosiaan näkyy sama vaate uudestaan, aika älytöntä.. Seuraan mielelläni myös Blame It On Fashionin Marieta, jolla on melkein joka postauksessa jokin vanha vaatekappale. Mitäs sitä häpeilemään. Pikemminkin toivoisi ostavansa vähemmän uusia vaatteita. Muotimaailma on kyllä ovela, ostohimoja olisi aina ja itsehillintää koetellaan.

  VastaaPoista
 22. [...] Zaran pussissa ovat raidalliset housut hintalappuineen kaikkineen. Juuri kun olin sovitellut ekologisen ja järkevästi ostoksiin suhtautuvan bloggaajan sädekehää päähäni. Vaatekriisi tosin ratkesi siihen paikkaan, kun innostuin niistä [...]

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.