perjantai 12. lokakuuta 2012

Pintaraapaisu

Kirjoituslukko on jälleen päällä. Se tulee aiheesta riippumatta helpoiten silloin, kun aihe on äärimmäisen rajattu. Jos saan kirjoittaa maan ja taivaan väliltä mistä vaan, kuunnella taustalla musiikkia ja painaa lopuksi deleteä pitkään pohjassa kun teksti ei miellytäkään, kulkee kirjoittaminen unelmankevyesti. Kirjoituslukko on alkanut entistä useammin iskeä myös silloin, kun avaan uuden tyhjän postauspohjan ja yritän epätoivoisesti keksiä perusteluja kuvissa esiintyvälle vaateyhdistelmälle, jonka nappasin aamulla kaapista sen erittelemättä tosiasiassa yhtään, miksi niin tein. Aamulla ei ole aikaa ihmetellä värisävyjen yhteensopivuutta, päivän asun teemaa tai viboja, joita päivän asussa esiintyy. Päälle on vain puettava jotain - ja sitten myöhemmin ihmeteltävä, että mistäs tätäkin asua lähtisi avaamaan, oliskos tässä joku ideakin takana.

Melko samanlaisten asupostaustekstien syynä on pitkälti ne rajat, joita olen vetänyt blogin, blogiminän ja "siviilielämäni" välille. En halua kirjoittaa pitkiä sepustuksia siitä, mitä tänään olen tehnyt töissä, miten aion nähdä muita kuin bloggaavia kavereitani ja mitä perheelleni kuuluu - tuntuu ahdistavalta levitellä kaikkea tietoa pitkin nettiä omalla nimellään. Tuskaillessani blogini pintaraapaisumaisuutta saatan joskus kaivata niitä aikoja, kun kirjoitin blogiin myös poikaystävän asuista, poikaystävän vanhempieni kissanpennusta, juhlimisesta Turun kaveriporukkani kanssa ja ties mistä. Ehkä "ilkeistä anonyymeistä" on ollut jotain hyötyäkin, olenpahan joutunut pohtimaan asiaa ja sen jälkeen järkiintynyt kirjoittamiseni kanssa. Välillä vaan tuntuu, että jätän blogin paitsi hyvin monesta, koska ei muoti ole elämäni, eikä joka päivä tapahdu mitään super fashion megaräjähdystä, josta kirjoittaa luontevasti. Niinpä kysyn teiltä, pitäisikö rajaa höllätä hieman? Tuntuuko blogi sisällöttömältä pintaraapaisulta, vai jatketaanko samaan tyyliin?

Tarkoitus ei toki ole muuttua mielipideblogiksi tai alkaa provosoimaan ketään, vaikka se mielenkiintoista olisikin - ja ei, en myöskään alkaisi kirjoittelemaan mistään haljenneista varpaankynsistä, mutta ehkä "päivä kuvina" saattaisi tulla useammin kuin kerran kahdessa vuodessa. :)

17 kommenttia:

 1. Jos tällä hetkellä ahdistaa, niin höllää rajaa ihan vapaasti! Ei meistä lukijoista kukaan halua, että tämä alkaa tuntua sulle pakkopullalta. Blogi on ollut erinomainen tähän asti ja varmasti tulee olemaan jatkossakin, miten tahansa päättäkin siihen suhtautua. :)

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Ymmärrän täysin, että raja yksityisyyteen on oltava. Eikä varmaankaan suurin osa lukijoista ole kiinnostuneita haljenneista varpaankynsistä ;) mutta itse kaipaan blogiisi enemmän sitä "vanhaa aikaa" kun kerroit vielä jotain !
  Omasta mielestäni vain on kiva lukea blogeja, joissa näkyy muutakin kuin kauniita kuvia.
  Esimerkiksi tsekkaan Johannan blogin enää harvoin, koska mielestäni hänen vanhassa blogissaan oli mielenkiintoisempaa vierailla kun hän kertoi asioita oikeasta elämästä.

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti lisää syvempää sisältöä! Toki seuraan blogiasi lähinnä huikaisevan tyylisi takia, mutta lisää syvyyttähän tähän saa, jos vähän uskaltaa raottaa elämäänsä syvemmältäkin. Anna palaa siis vaan jos yhtään siltä tuntuu, monesti vähän monipuolisempi tarrautumispinta kun saa asutkin näyttämään paremmalta.

  Blogeista on muutenkin kadonnut liiaksi tekstit, kuvat on toki kauniita, mutta visuaalisuusähkyn saattaisi muutama hyvin kirjoitettu rivi elämästä pelastaa alta aika yksikön. Ei me haluta maailmaa, jossa tekstarikin on liian pitkä lukea, eihän?

  VastaaPoista
 4. kiitos hyvästä teksistä! jos tässä nyt mielipiteeni kertoisin niin suoraansanottuna itselläni ei bloggaajien yksityiselämä kiinnosta. mutta tuohan se lisää syvyyttä blogiin ja kirjoittajaa lähemmäs lukijoita. mulle riittää hyvät kuvat, ja sulla ne on aina upeita :)

  VastaaPoista
 5. Vähän enemmän voisi ehkä höllätä, olen kyllä pitänyt blogistasi näinkin, mutta olisihan se kiinnostavaa nähdä vaikka niitä päivä kuvina -postauksiakin. :)

  VastaaPoista
 6. Minulle blogit ovat ensisijaisesti visuaalinen väline, ja nautin hyvistä valokuvista ja kauniista ja/tai mielenkiintoisista asuista. En niinkään kaipaa tekstiä kuin nimeksi, ja useimmiten pitkät tekstit jäävät kokonaan lukematta.

  Mutta toisaalta, bloggari joka on jo pitkään seurannut, tuntuu usein ikäänkuin tutulta, ja joskus olisi kiva kuulla "mitä kuuluu" blogin ulkopuolella. Eli ehkä joskus voisi vähän kertoilla elämästään, vähän avata itseään.

  VastaaPoista
 7. Eeeei! Ymmärrän ton pintaraapaisupointin, mutta kyllä lukijan itse pitää ymmärtää - ehkä sitten rivien välistä - ettei elämäsi todellakaan pyöri sen ympärillä, mitä laitat aamulla päälle. Jos asullesi löytyy joku tarina, on siitä mielenkiintoista lukea, mutta sen pitää olla pakottamatonta. Älä stressaa! :)

  En voi sietää lifestyleblogeja tai mitä lie ovat. Nautin blogissasi siitä, että se on selkeästi tyyliblogi. Seuraan blogiasi juuri niiden asupostauksien takia, olet inspiroiva pukeutuja. Luojan kiitos täällä voi luottaa siihen, ettei tarvitse lukea "teini-ihkutusta" siitä, miten iiiihanalla lounaalla olit tänään joidenkin meille lukiojoille täysin tuntemattomien ihmisten kanssa. Vertaan nyt vaikka Angelica Blickiin; kivoja tyylejä, karmeita tekstejä. Elin Klingkin on parhaimmillaan harvasanaisena :D

  Poikaystävän tai muiden sinua inspiroineiden ihmisten asuja voisi toisaalta olla kivakin nähdä, mutta mielestäni se pysyykin asettamiesi rajojen sisällä.

  Muista tehdä niinkuin itsestäsi parhaalta tuntuu!

  VastaaPoista
 8. Ehdottomasti lisää pinnan alta :) Asujasi on ihana katsella, mutta helposti se jääkin asujen läpipläräämiseksi. Vaikutat mielenkiintoiselta ihmiseltä joten tottahan toki haluamme päästä myös sisälle arkeesi!

  Tsemppiä Aurora, oon lucent sun blogia siitä asti, kun sulla oli ne musta-valkoiset sukkahousut ;)

  VastaaPoista
 9. Mä ainakin kannatan sitä, että rajaa hölläisit vähän :) Tykkään toki lukea nykyisiäkin postauksia!

  En tiedä minne pistää viestiä asiasta, joten ehkä voit laittaa tietoa eteenpäin. Sillä mulle näkyy edellisen kommetoijan kaikki tiedot tässä valmiiksi täytettynä. Sekä hänen kommenttinsa vaikkei sitä olla vielä hyväksytty. Muuten sillä ei varmasti olisi merkitystä, mutta en usko että ihmiset haluavat sähköpostiosoitteetaan kaikkien nähtäville, kun tuossa lukeaa ettei osoitetta julkaista.

  VastaaPoista
 10. Pidän blogistasi tällaisena kuin se on, mutta olen huomannut että postaukset seuraavat aika pitkälti samaa kaavaa..enkä halua sano tätä pahalla. :) just "päivä kuvina"-postaukset olisivat tosi tosi jees!!!! eli jotain vähän pintaa syvemmältä tarvitsematta mennä kuitenkaan kissanpentuihin.

  VastaaPoista
 11. ja kuvilla tarkoitin siis päivän asu -kuvia, ne on ainakin mulle tän blogin parasta antia =)

  VastaaPoista
 12. Oon aina lukenut blogiasi ja tykännyt ihan hulluna. Onhan tää ehkä vähän "pintaraapaisu", mutta ei se haittaa. Sekään ei haittaa, jos alat kertoa vähän enemmän elämästäsi. Mä ainakin luen tätä blogia kertoilisitpa mitä vaan eli tee niin kuin parhaalta tuntuu :)

  VastaaPoista
 13. Täysin samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Blogisi on yksi harvoja blogeja, joissa käsitellään muotia, eikä niitä ilmaisia lounaita kymmenellä lähikuvalla ruuasta. Jatka samalla tyylillä tai avaa elämääsi niin paljon/vähän kuin haluat, itse olen nyt jo tyytyväinen. Minulle riittää se, että tiedän mitä teen (suurin piirtein) työksesi, missä asut(helsinki) jne.

  Toki voisit välillä avata myös miehesi tyyliä, jos siltä tuntuu. Myös asunnon remonttikuvat olivat todella mielenkiintoisia!

  Ja erityisesti haluan korostaa blogin korkealaatuisia kuvia. Niistä älä ainakaan luovu!

  VastaaPoista
 14. musta ois ehdottomasti kiva lukea elämästä! vaikutat niin symppikseltä tyypiltä, että sun juttuja on aina kiva lukea, etenki niitä, joissa avaat vähän elämääsi.

  VastaaPoista
 15. ehdottomasti vähän persoonallisempaa . yksi lempiblogeistani on jenni hammarin kirjoittama(amelia.se). ei liian persoonallinen mutta kertoo silti jotain arjestaan. ei tietenkään kannata mitenkään liika yksityisyydestään netissä kertoa mutta jotenkin olisi kiinnostavampaa jos kertoisit hieman enemmän arjestasi :)

  VastaaPoista
 16. Ehdottomasti olisi mukava lukea enemmän! Olen huomannut vierailevani muutamassa vanhassa suosikkiblogissa (mm. sinun ja Johannan) harvemmin kuin ennen, ja nyt tajusin sen luultavasti johtuvan tästä. :)

  VastaaPoista
 17. Mä olen pitänyt omassa blogissani aika lailla samaa "tiukahkoa" linjaa ja mun täytyy sanoa että omasta mielestäni se toimii. Se, mitä ihmiset haluavat blogeista lukea on tietysti hyvin subjektiivista mutta henk. koht. mä en oikeastaan jaksa lukea juuri niitä pitkiä jokapäiväisiä sepustuksia päivän/viikonlopun kulusta. Eri asia sitten jos kyse on päiväkirjamaisesta ja pohtivasta/itsereflektiivisestä lifestyle blogista mutta mun mielestä muoti/tyyliblogiin tällainen "pintaraapaisulinja" sopii mainiosti.
  Oman elämän muita puolia valottamaan mä olen kokenut toimivaksi niin omassa kuin muiden blogeissa juurikin nuo kuvapostaukset viikon/viikonlopun kulusta, joten postaile ihmeessä niitä useammin! :]

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.