torstai 5. huhtikuuta 2012

//Danish sun//
knit Mango // jeans H&M // boots Asos // bag Proenza Schouler PS1

For the beginning of this week I was actually in Copenhagen, Denmark. I've been there twice and I can't understand why I don't go there more often. I like the way the city (whole country may be) mixes middle european and northern ways of living and doing things. It feels international but still so cozy, almost like you had travelled to a bigger and older city in Finland.

I was wondering if I could settle in there for good. For me, all the little things are important. I like the way the traffic signs (!) look the same, people recognize the concept of "normal coffee", I can buy my normal tooth paste from a local shop. When it comes to living, I like stable things. I guess all that I'm trying to say that I don't miss home when I'm in Copenhagen, even if I was there for a longer time. If I was supposed to live somewhere, I like it when things work like I expect them to do. Being on a holiday is different.

Well, except doors. Danes please. Doors shall not be opened inwards.

...and that language. I speak Swedish ever better than English, but I learned quickly that I may come across a bit slow-minded in interactive situations as my brains work overtime when trying to understand the very weird Swedish-related language. So I stick to English.


8 kommenttia:

 1. Hei, annatko Köpiksen vinkkejä..olen menossa sinne parin viikon päästä. Etenkin kaupat kiinnostavat :)

  VastaaPoista
 2. anonyymi: Jos et ole aiemmin käynyt, niin kannattaa ehdottomasti tsekata Strøget, kaupungin pisin ja vilkkain kauppakatu. Löytyy COS, Weekday, Topshop, Aldo, Bik Bok, Birger Christensen (mikäli etsii designer-vaatetta/asusteita), Scorett, Urban Outfitters yms. Strøgetiltä kannattaa poiketa myös Norreportin suuntaan sivukaduille, joilla sijaitsee esim. Wood Woodin, Tiger of Swedenin, Whyredin ja Kartellin liikkeet. Kaunein kauppakeskus on Illum, joka niin ikään sijaitsee Strøgetillä, mutta pidemmältä pitkin samaa katua löytyy myös Magasinet (jossa on toinen Topshopin liike sisällä). Sisustuskauppoja on myös tuolla alueella, mutta saattaa kannattaa käydä Danish Design Centerissä, mikäli kivasta pikkutavarasta tykkää. Se sijaitsee Tivolin itä(?)sivulla. Löysin sieltä Pantone-hammasharjat :D

  Mikäli seikkailee pitkin poikin kaupunkia, Norreportissa kannattaa käydä syömässä Bodega-nimisessä paikassa (Kapelvej 1) ja mikäli kohtuuhintaista "hienompaa" haluaa, Kødbyens Fiskebarenissa (Flæsketorvet 100), suosittelen! Cooleja baareja sen sijaan löytää ihan vain vaikka kävelemällä ympäri ämpäri Strøgetin ja tekojärvien välistä ympäristöä :)

  Toivottavasti auttoi, hauskaa matkaa! :)

  VastaaPoista
 3. Oi, Kööpenhamina <3 Muutin tänne opiskelemaan kolmisen vuotta sitten, ja vaikka valmistunkin nyt kesän saapuessa, ei minulla ole aikomustakaan palata Suomeen. Olen niin palavasti rakastunut tähän kaupunkiin etten ainakaan tällä hetkellä tiedä voinko ikinä lähteä pois... kauniit, vanhat ja värikkäät rakennukset, hymyilevä, mahdottoman ystävällinen kansa ja huoleton elämäntyyli puree muhun niin lujaa <3

  VastaaPoista
 4. Voih! Rakastan Kööpenhaminaa ja rakkaus vain kasvoi kun asustelin siellä puolisen vuotta viime vuonna opiskelujen merkeissä. Ihmiset, moderni ja vanha arkkitehtuuri sekä keskustan avoimuus ja pyöräily tekevät kaupungista ihmisen kokoisen, aivan kuten sanoit tuossa tekstissäsi.

  Asuessani minulla oli hieman kriisiä oman tyylini kanssa, sillä kauniisti ja hillitysti pukeutuvat hyvännäköiset paikalliset saivat usein oloni tuntumaan resuiselta ja suttuiselta. Puolen vuoden aikana kuitenkin opin, että hillitty tyylikkyys sopii joillekin ja johonkin rajaan asti myös minulle, mutta haluan silti vetää rohkeasti omaa, ugly-cool menoani. On eri tapoja olla tyylikäs. Tosin verrattuna esim. ruotsalaisiin tanskalaiset ovat rohkeampia ja persoonallisempia. Täällä Helsingin räntäsäteessä kävellessä tulee ikävä kauniita Kööpenhamilaisia!

  Shoppailuvinkkinä kehotan eksymään Strøgetin sivukaduille, sillä sieltä löytyy mielenkiintoisia vintage ja 2nd hand-kauppoja kuten trendikkäät Kobenhavn K kaupat. Myös Anywho-blogi tyttöjen B56 kauppa Bredgadella kannattaa varmaan tarkastaa.

  VastaaPoista
 5. hei laita se vanha banneri takas se ku istuit sen kirjaimen päällä!! se oli iha sairaan hieno:)

  VastaaPoista
 6. Hei, kiitti vinkistä..:)

  VastaaPoista
 7. anonyymi: Kööpenhamina oli kyllä loistava, vähän olen kade sulle kyllä! Tosiaan varmasti mäkin tykkäisin asua ja elää siellä, ehkäpä vielä joskus tulee muutettua sinne Euroopan puolelle Itämerta ;)

  mikko: Mulle taas Kööpenhamina oli jotenkin paljon miellyttävämpi ympäristö pukeutua(?!) ja olla kuin esimerkiksi Tukholma, jossa ihmiset tuntuvat ottavan tyylin aika vakavasti ja kaikki samalla tavalla, kuten tuossa totesitkin. Kööpenhaminassa tosiaan näki enemmän sitä tyylien kirjoa - kuitenkin ehkä hillitymmässä ja tyylikkäämmässä mittakaavassa kuin Helsingissä, eikä tarvinnut pelätä erottuvansa siksi, että olalla ei keikukkaan se Mulberry tai jalassa ole viimeisimmät Acnet. Eikä sillä, mielestäni helsinkiläiset eivät kauneudessaan kööpenhaminalaisille häviä, mutta tietty skandinaavinen hillittyys ja etenkin Köpiksen säät saisivat rantautua tännekin ;) Hitto että missasin Anywhon tyttöjen kaupan, olen lukenut blogia iät ja ajat ja yhteen heistä sattumalta baarissa törmäsin, mutta en tajunnut kauppaan eksyä. No, ensi kerralla, onneksi Köpiksen lämpöön lentää halvalla! :)

  anonyymi: Se on vähän talvinen, yritän keksiä parhaillani jotain uutta ja keväisempää! :)

  anonyymi: Varsågod!

  VastaaPoista
 8. Hei, hieman alasta riippuen täällä on suhteellisen helppoa työllistyä ilman kielitaitoakin, tervetuloa kokeilemaan ;) Ymmärrän mitä tarkoitat samankaltaisuudella Suomeen, sellaisen vaikutelman sain minäkin -ensin. Tanskalaisessa ja suomalaisessa kulttuurissa riittää eroavaisuuksia. Yllättävintä oli ehkä se että suomalaiset ovat paljon avoimempia kuin täkäläiset. Tanskalaiset taitavat small talkin mutta juuri sitä se onkin, pintapuolista ystävällisyyttä ja keinotekoista kiinnostusta. Suomalainen taas sanoo mitä tarkoittaa :) Tämä oli hieman kärjistetty näkemys, ihmiset ovat erilaisia ja minulla on ihania tanskalaisia ystäviä ja täällä on monet asiat hyvin.

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.