torstai 9. joulukuuta 2010

Sisustusinspis

Tarvitsen vähän remontti- ja sisustusinspiraatiota uuden asunnon vuoksi - kaipaan ehkä jotain vähän lämpimämpää, eritekstuurista kuin edeltävässä asunnossa - tilaa olisi kiva yrittää käyttää taloudellisemmin kuin aikaisemmassa, kuitenkaan tunkematta asuntoa täyteen. Pysyttelen todennäköisesti edelleen melkoisen värittömässä linjassa, joskin se saa sisältää enemmän puupintaa. Betonilattia houkuttelisi, mutta se voi olla hankala ja kalliskin toteuttaa kerrostaloasuntoon, mikäli ei jo lattian alta löydy. Pitkä, 8 hengen ruokapöytä on pitkäaikainen haaveeni, mutta vaatinee aikamoista suunnittelua, että sellaisen saisi tungettua 55 neliöiseen asuntoon... :)

Ihan vähäsen lähemmäksi keskustaa muutan, 10 neliötä avarampaan ja korkeimpaan kerrokseen. Jo jännittää!


31 kommenttia:

 1. Uaaaa, du ha helt samma smak som jaaaag! :) Ihanaa.

  VastaaPoista
 2. teethän asuntopostauksen :)

  VastaaPoista
 3. i would like to decorate my own home as well !!! :-)

  VastaaPoista
 4. Oh ihanaa! ( oiku omaperäinen kommentti :O ) Mutta sisustukset pyörii munki mielessä.. 'Tilaa taloudellisemmin'-juttua en tajunnut...(illegally blonde) Siinä vanhassahan oli neliöt käytetty aika hyvin hyödyksi? betonilattiasta en oo kuullukaan, onko sellanen mahdollinen? siis maalaamatta..ei? sehän päästää pölyä.. Isot karkeat klinkkerilaatat olis hienot..ite en kyllä toteuta sitä. Toi musta ovi antoi mulle inspiksen, sellanen on nyt pakko saada kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Muissa kuvissa on upeita sisustuselementtejä, mut hyi olkoon toi viimesen kuvan tuoli! :D

  VastaaPoista
 6. Voi miten jännää! Se on aina niin superkivaa päästä sisustamaan uutta kotia :) Varmasti tulee kaunista.

  VastaaPoista
 7. Toi Marimekon (?) tapetti on ihana! Ostitteko vai vuokrasitteko asunnon (eli onko tulossa pitkäaikainen asuinpaikka)? Sen perusteella kannattaa varmaan miettiä sisustus, eli lähteekö tekemään suuria muutoksia :) Itse en ottaisi betonilattiaa, on muutenkin niin kylmä!

  VastaaPoista
 8. Hehe, ei kai kukaan nyt vuokra-asuntoon sentään betonilattiaa suunnittelisi... edellinen myytiin pois ja ostettiin isompi tilalle siis :) Kai betoniin täytyy olla joku lämmitysratkaisu, kun sitä niin paljon näkee :?

  VastaaPoista
 9. Hahah, otin sen lähinnä tuon betonista puhumisen takia mukaan ;)

  VastaaPoista
 10. Niin on! Toivotaan, että syntyy jonkinlainen kokonaiskuva nopeasti, vaikka suunnittelu toisaalta onkin se paras osuus :>

  VastaaPoista
 11. Betonilattia olis makea esim. keittiössä... oon melko teollisten keittiöiden ystävä :) Siinä edellisessä kämpässä oli jotain hukkatiloja ja siksi se esim. kaikui vähän, nyt pitää miettiä tarkemmin... mutta minkä sitä minimalisti-sielulleen voi :D

  VastaaPoista
 12. Katsotaan, katsotaan :>

  VastaaPoista
 13. Decorating and renovating is so fun :)

  VastaaPoista
 14. Jos betoniin haluaa lämmitystä siihen asennetaan lattialämmitys, eli vanhaan betoniin joko uusi kerros päälle tai rikotaan pinta ja uusi valu siihen. Mä en ite pidä noista betonilattioista, hiotuista ja kiillotetuista kylläkin, mutta kun on niin paljon helpompiakin lattiamateriaaleja. Siitä saa kyllä makeen näkösen mutta sitä pitää myös hoitaa, joko sulkea se pinta jollain aineella, josta en nyt muuta muista, tai maalata.

  Pitäydy jossain helpommassa materiaalissa :). Jos kodin nykyinen lattia ei ole aivan tuhoon tuomittu, olette varmoja ettette halua pitäytyä "tavallisemmissa lattioissa" tai jos rakennetaan uutta, silloin voisi betonia harkitakin. Toisaalta jos ja kun kyllästyy on taas helppo asentaa uusi lattia päälle.

  VastaaPoista
 15. Mahtavia inspiraatiokuvia! Tykkään tositosi paljon ekasta kuvasta, erityisesti noista nahkatuoleista!

  VastaaPoista
 16. !!! No huh, kai sitä nyt saa haaveilla ja toteuttaa ihan mitä itse haluaa, oli vaikeaa tai ei - en nyt sentään itse ole betonia valamassa. Minä pidän betonista ja tietenkin tavoitteena on niin täydellinen koti kuin mahdollista, enkä helppoussyistä "pitäytymässä" jossain keskivertoremontissa. Kiitos tiedoista.

  VastaaPoista
 17. Mäkin! :) Harmi, et ei ole tuollaista 100-ikkunaista loftia sisustettavana, haha :D

  VastaaPoista
 18. Alle pitää laitta lattialämmitys..siksi ei kait voi repiä vain vanhaa lattiaa päältä pois.. Sähköinen lattialämmitys ei vain ole energiaystävällinen (aka. vie tavattomasti sähköä) :( Ja jos lattialämmitysputket liittää lämminvesiputkistoon pattereiden kaveriksi, taloyhtiö saattaa vastustaa. Ei ollu tarkoitus olla ilonpilaaja, mutta tää on ollut ajankohtaista :) Turussa mulle vaihdettiin putkirempan yhetydessä vedellä toimiva kylppärin lattialämmitys sähköiseen. Ja vanhemmillani on kivilattia, jota monet kauhistelee 'eikö se oo kylmä'..mutta koko talon lämpö tulee lattian kautta..ja se on aikamoista luksusta jos on mahdollisuus siihen, lämpöpatterit on yleensä aika rumia/väärässä paikassa..

  VastaaPoista
 19. nykyään vaan taloyhtiöt pitää hyvin tiukassa narussa osakkaitaan eikä siis edes omistusasuntoa saa remontoida ihan miten vain tahtoo, niin kummallista kuin se onkin. oli sitten ammattimiehet apuna tai ei. luulisi, että OMAANSA saisi tehdä mitä tahtoo, mutta suosittelen ottamaan hyvissä ajoin oman taloyhtiön kannan selville ennen kovin laajojen suunnitelmienkaan tekoa.

  VastaaPoista
 20. Näin on. Nykyään taloyhtiöltä täytyy hyväksyttää lähes tulkoon kaiken remonttiin liittyvän. Tapettien vaihdosta ei tarvitse sentään ilmoittaa, mutta kaikesta muusta. Taloyhtiö vaatii varmasti erittäin ammattitaitoisen tekijän lattian valamiseen. Suomessa ei ole paljon näiden tekijöitä, enkä uskoisi ammattitaidon olevan vielä niin huipussaan, että jälki olisi kiitettävää ja rahanarvoista. Tietääkseni sisustusbetoninkin valmistajia on vain yksi tekijä tällä hetkellä Suomessa.

  Jos betonia valetaan kerrostaloasunnon lattiaan niin kyse ei ole vain vaikeasta työstä vaan erittäin haastavasta ja kalliista remontista. Jälleenmyyntikin voi olla hankalaa, sillä monelle betonilattia merkitsee automaattisesti autotallinlattiaa. Betonilattian päälle ei niin vaan laiteta laminaattia tai tavallista parkettia päälle, jos uusi omistaja ei pidä siitä.

  Mutta ainahan sitä voi haaveilla :)

  VastaaPoista
 21. ..miksi ei päälle voisi laittaa muuta? (nouseeko lattia liian korkealle? jos sais betonin tulevia asukkaita ajatellen valmiiksi muutaman millin alemmas..) Esim vanha muovimatto on täydellinen laminaatin alusta, koska muuten laminaatin alle täytyy ostaa muovimattomainen alusta..mutta se vain levitetään betonin päälle..ja eiku laminoimaan :) parketti taas liimataan betoniin, jos kyse on ns. aidosta parketista, massiivipuusta.. sellaisesta nykyään suositusta parketista, joka tehdään levyistä, en tiedä..
  t. lapsena-seurannut-vierestä-kun-vanhemmat-teki-talon

  VastaaPoista
 22. Okei, ehkä on parempi sitten olla juttelematta yhtään mitään remonttiin liittyvistä suunnitelmista tai teettämisestä täällä, mikäli vastaanotto on tällaista. Tiedän, että taloyhtiöstä on kysyttävä lupa ja että betonilattian teettäminen on hankalaa ja ehkä kallistakin (niinhän alkuperäisessä tekstissä lukee!). Huoh. (En tarkoita sinua Christa, sä olet aina ihana :))

  VastaaPoista
 23. Olisin muuten vain lukenut läpi koko ketjun mutta pitääpä nyt ottaa osaa tähän keskusteluun kun ollaan niin tietäväisesti neuvomassa...Kyllä ihan minkälaista pintaremonttia vain saa tehdä omassa asunnossaan ellei talo ole jollain tavalla suojeltu erikseen...ja toiseksi suurimmassa osassa nykyrakennuksia on BETONILATTIA (rakennukset on tehty betonielementeistä) jonka päälle on sitten laitettu laminaatit tai muovimatot tai whatever....tietenkin sopivin eristein jotka on helppo laittaa ihan itse sinne laminaatin alle...lähinnä ettei lattia kopise ja äänieriste on riittävä...toiseksi jos asuu vanhassa talossa ja siellä sattuu olemaan ihan vain puulattia niin sen pääle voi asentaa vaikka betonilta näyttävää laminaattia joka on ihan yhtä helppo asentaa kuin puun tai kivenkin näköinen laminaatti...Seiniä ei tietenkään voi siirtää tarkistamatta ensin ovatko ne kantavia tai jostain muusta syystä tärkeitä talon luonteelle. Ja sitten vielä jos rajoitteita remontille on esimerkiksi talon on suunnitellut joku tunnettu arkkitehti/suunnittelija ja tietyt asiat pitää säilyttää niin siitä pitää saada tieto jo asunnonostotilanteessa...

  Ja Aurora, sulla on kivoja suunnitelmia, toivottavasti jotkut niistä saatte toteutettua:)Mulla on välillä minimalistisia sisutusjuttuja tulossa omaan blogiini mutta pääasiassa ne ovat meidän omasta kodista täältä Hollannista tai sitten mun työjutuista jotka yleensä ovat pienten asuntojen sisustuksia. Olen vasta aloittanut työt täältä niin en ole ehtinyt vielä kauheasti niitä esittelemään blogissani ...

  VastaaPoista
 24. ootko tutustunu uuteen asunto-osakeyhtiölakiin? juurikin melkein ainut mitä saat tehdä ilman tarkastajaa on tapetointi ja maalaus.

  VastaaPoista
 25. Ei kai kukaan tarkoittanut mitään pahaa, itse ainakin aloin vain pohdiskelemaan ja tulihan sitä tekstiä sit... :)

  Pahoittelen jos jotenkin loukkasin.

  VastaaPoista
 26. Kyllä olen tutustunut. Löytyy myös netistä täydellisenä. Osakkeen omistaja saa tehdä muutostöitä omistamassaan osakkeessa kun se ei aiheuta haittaa muille osakkeenomistajille jne...kannattaa kyllä varmaan sunkin lukea.

  VastaaPoista
 27. Kyllä yhtiöissä ollaan nihkeitä jo ihan laattalattiankin asentamiseen muualle kuin pesutiloihin. Uusiinkaan asuntoihin ei taloyhtiö tai rakennuttaja välttämättä anna lupaa asentaa, esim ihan tavallista laattaa keittiön lattiaan. Ongelmia tulee viimeistään siinä vaiheessa, kun naapurit alkaa valittamaan kopinasta. Kaikissa yhtiöissä ei olla niin tarkkoja, mutta monissa ollaan ja tämä on ihan naapurisovun kannalta hyvä ottaa selvää. Itse olen yrittänyt saada sekä uuteen, että vanhaan asuntoon laattaa ja ei ole lupaa herunut. Myös ystävälle sattunut samoin. Hän aikoi kyllä nyt jälkikäteen "salaa" sen laatan sinne keittiöön laittaa ja maksimoida eristykset alla, ettei tule siitä sitten alakerrasta sanomista ;).

  Mutta Aurora sinä varmasti osaat ratkaista tämän ongelman tyylistä tinkimättä, vaikka ei lupaa betonilattiaan heruisikaan :)!

  VastaaPoista
 28. AOYL 77 §:n mukaan osakkaalla on oikeus tehdä muutoksia niissä tiloissa, joihin hänen osakkeensa tuottavat hallintaoikeuden.

  Muutoksia, joihin osakas saa yleensä ryhtyä ovat esim. pintamateriaalien muuttaminen, huonekorkeuden laskeminen sekä keveiden väliseinien purku, siirto ja rakentaminen. Sallittua on myös huonejärjestyksen muuttaminen sekä saunan, kylpyhuoneen ja wc:n rakentaminen tai poistaminen. Osakas voi myös puuttua sähkö-, kaasu-, vesi-, viemäri- ja ilmastointiputkiin ja johtoihin.

  Yhtiöoikeudellisesta muutostyöoikeudesta erillään on pidettävä se, voiko osakas itse tehdä työn vai onko hänen pyydettävä työhön ko. alan ammattilaista esim. valtuutettua sähkömiestä.

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.