torstai 30. joulukuuta 2010

pieni käytännön vinkki...


...liittyen hiuksiin. ÄLÄ SAKSI ITSE. Mikäli et ole kampaaja. Terkuin Auroran otsatukka. Tuskastuin ylikasvaneeseen otsikseen ja lyhensin sitä kiukuissani ensin kynsisaksilla ja sitten keittiösaksilla. Näytän ihan idiootilta, jes :D

27 kommenttia:

 1. Hih, joo omat leikkaukset eivät välttämättä mene ihan nappiin :D Ei toi näytä yhtään niin pahalta miltä oma suoritukseni kerran näytti! Sen todistaa vielä passikuvan epätasainen otsis :D

  VastaaPoista
 2. hahah söpö:D mullakin on käyny noin, paitsi että kaveri leikkas ja KOKO hiukset, tuloksena sellanen ihan kamala epätasanen ja ohut polkkatukka joka ulottui leukaan asti.. onneks tosta on nyt melkein kaks vuotta ja hiukset on kasvanu jo melkein tisseihin asti, tiedämpähän ainakin etten anna kenenkään muun leikata niitä kun oman itteni! joo, mä osaan ihme kyllä leikata ITSE omat hiukseni, oon tähän mennessä välttyny katastrofilta :D en luota enää kampaajiinkaan..

  VastaaPoista
 3. kyllä siihen harjoittelemalla oppii :) kokeile taivuttaa niitä kihartimella sisään päin niin epätasaisuutta ei huomaa.

  VastaaPoista
 4. Litistä suoristusraudalla, laita maalarinteippi ja korjaa tuo alareuna. Toimii.:) (Kyllä, täällä puhuu se kokemuksen rintaääni...)

  VastaaPoista
 5. Voi kultarakas :'----D <3 <3

  VastaaPoista
 6. voi ei, mulle kävi ihan samalla tavalla , paitsi et kaiken lisäksi leikkasin sen otsiksen ihan tyngäks ja toooosi epätasaseks ! ;o mut onneks oon saanut kasvatettua kohta koko otsiksen poois (=

  VastaaPoista
 7. teen saman JOKA KERTA. just ennen kuin olis joku tärkee meno kun tukka on vähän pielessä ja oon varma et "nyt tää onnistuu". mutta usko pois, toi ei edes vielä ole kamalan epätasainen! ja jos on niin pitää vaan päätä vinossa, eiköhän se sillä peity ettei ihan viivasuoraks saanut leikattua.....

  VastaaPoista
 8. Oot söpö! :D
  mä en uskalla leikkiä kampaajaa itse, oon kyllä meinannut mutta jänistänyt mokaamisen pelossa. Jätän ne hommat äipälle! :)

  VastaaPoista
 9. Itse leikkaan aina ylipitkän otsikseni itse, jos sen on tarkoitus olla suora tai symmetrisesti vino. Kampaajalta saatu vinkki toimii: Kun on leikannut suurinpiirtein suoraksi, kannattaa leikata tukka vielä niin, että pitää kynsisaksia pystypäin. Jos hiukset ovat vain vähän ylipitkät, niin sitten pitää leikata kokonaan niin, että sakset ovat pystyssä. Toimii tosi hyvin. :) Ei ole kertaakaan tarvinut tuskastella ruman otsiksen kanssa.

  VastaaPoista
 10. vooi:D mä oon leikannut otsikseni itse vuosikaudet, on käyty läpi suora, lyhyen lyhyt, epäsymmetrinen, ylipitkä ja ne muutkin otsistyypit mitä olemassa on. välillä onnistuneesti, välillä vähemmän:D rauhallisesti kun jaksaa, niin yleensä hyvä tulee! mokat on sattunut mulle silloin, kun oon leikannut liikaa kerralla tai kiirehtinyt. nykyään tykkään leikata otsiksesta hitusen rikotun, eli ihan normaali suora otsis mutta ei ns. viivasuora. täysin suora harvoin menee täysin nappiin, ja kasvaa myös nopeamman oloisesti yli mallistaan. en myöskään aloita niin sivusta leikkaamista kun ennen, ettei otsatukasta tule liian "leveää" jolloin se myös näyttää toopelta. myös liian paksu (=liian ylhäältä alkava) otsis voi näyttää hassulta - nää jutut oon kantapäänkautta oppinut ja nykyään saksin kerran kuussa just sellasen tukan kun haluan, eikä maksa pennin pyörylää:) luota itseesi!!!

  VastaaPoista
 11. Joo. Kotiparturinkin kannattaa satsata hiustenleikkuusaksiin! Ne on suunniteltu ihan sitä homma varten, eikä niillä edes saa noin epätasasta jälkeä aikaseksi. Otsis märäksi, kammalla haivenet suoriksi ennen leikkausta ja max 5 mm:n lyhennys kerrllaan niin kauan kunnes pituus on sopiva. Aina on onnistunut! Enkä rahojani kyllä tuhlaa kampaajalle, kun tota otsista pitää lyhentää väh. kolmen viikon välein.

  VastaaPoista
 12. :D Ei, tässä se näyttää siedettävältä, mutta katsopa vaan ylempi asukuva... :D

  VastaaPoista
 13. Kiitos vinkistä! Jotain sellaista tässä pitänee yrittää... :P

  VastaaPoista
 14. Hahhah! Mä kerran n 10-vuotiaana leikkasin serkkuni hiukset. Tuli hienoa jälkeä. Sille jouduttiin parturoimaan poikatukka, ja muistan että sain aivan hirveät huudot siitä :D Olisi kyllä käytännöllistä osata itse, mutta mulla ei ole sun taitoja selvästikään :)

  VastaaPoista
 15. !! Hiustenleikkuu Auroran kampaamossa 1 e

  VastaaPoista
 16. Mutta kun perusongelma on se, että tuo on liian lyhyt! :'( Ks. ylempi asukuva :D

  VastaaPoista
 17. Mä säikähdin ekasta kolosta ja tasoitusyrityksestä sen verran, että toi jäi epätasaiseksi, joskin myös liian lyhyeksi :P Toivottavasti toi kasvaa mullakin nopeasti! :D

  VastaaPoista
 18. Hehe, kiitti :D Mä en taida uskaltaa jättää enää muille kuin mun vakikampaajalle... oon sen verran traumainen :D

  VastaaPoista
 19. Hahahhah mä nauroin ääneen ajatukselle et kuljen kaupungilla pää vinossa :D <3 "Kiva" kuulla, että en ole ainoa tunari ;)

  VastaaPoista
 20. Oi, kiitos vinkistä! Pitää ehdottomasti kokeilla, jos enää koskaan uskallan lähteä yksin saksimaan :) Tonhan siis piti olla niinkin helppo leikata, kun malli on viivasuora, mut ei... :D

  VastaaPoista
 21. Tekemällä siis oppii :) Mä kuulun siihen porukkaan, joka ei muuten saksisi itse paitsi kiireessä ja silloinkin tosi nopeasti, eli just se porukka, jonka otsiksen leikkuuoperaatiot menevät aina pieleen! Täytynee hankkia jostain kärsivällisyyttä! :)

  VastaaPoista
 22. Saat sen kuulostamaan helpolta! Mä todnäk vain tunaroisin vaikka olisi kuinka oikeat välineet :D

  VastaaPoista
 23. Minä ruukaan saksia oman otsikseni niin, että asetan sakset (hyvät sellaiset!) pystyasentoon. Ei ole tarvinut enää katua omia operointeja. :)

  VastaaPoista
 24. Mäkin leikksin aina itse otsahiukseni ennen kuin kasvatin ne pois. Pitää olla hyvät skaset ja leikata vain hiukan kerrallaan ja katsoa, että pitääkö vielä jostain saksia... Mutta onneks otsahiukset kasvaa tosi nopeesti, ni kyl ne kohta taas on kivat:D Ja kyllähän ne voi laittaa pinnillä sivulle?

  VastaaPoista
 25. Minäkin olen oppinut kantapään kautta, etten leikkaa itse. :) Pelkkä otsiksen leikkaus maksaa kampaajalla noin 10 euroa eli jos käy kampaajalla esim. 6 viikon välein voi käyntien puoliväliin varata otsiksen trimmausajan.

  VastaaPoista
 26. Kotiparturisakset kehiin, märkä otsis ja leikkaus, kuivana viimeistely. Toimii ainakin mulla! Älä leikkaa liikaa, kuivana otsis "lyhenee" vielä muutaman millin. Kuka jaksaa kahden viikon välein käydä kampaajalla?

  VastaaPoista
 27. vika on saksissa! ei keittio-, kynsi- vaan askartelusakset kehiin! ne toimii OIKEESTI

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.