torstai 4. marraskuuta 2010

Tarviis vinkin tai kaksi

Hiustenvärjäämisessä ei näköjään kannata luottaa logiikkaan: omalla maalaisjärjelläni päättelin, että kevytvärin paketissa lukee "ei vaalennetuille hiuksille" siksi, ettei kevytväri ehkä lähdekään luvatussa ajassa lätkimään, kun hapero vetyperoksidihius sen imaisee. Nada. Ilmeisesti tulos onkin päinvastainen - kevytväri ei kestä lainkaan hiuksessa! Syytä en osaa sanoa, mutta seurauksen kyllä: mua kiukuttaa ja paljon. Värjäysoperaatiostani on nyt 2 viikkoa ja risat aikaa, oikeanpuolimmainen kuva on otettu tänä aamuna.

Ok, oma moka, jos laitoin kevytväriä ja oma moka, jos ja kun en usko värjäyspurkin kyljessä olevaa ilmoitusta. Eipä se silti estä ihastumasta väriin, jonka sain ainakin viikoksi, joten ehkä nyt voisin värjätä hiukset väriseksi kestovärillä, koska kevytvärirumba joka toinen viikko ei kuulosta kovin houkuttelevalta. Kestoväriä en vaan uskalla poimia arvalla suoraan hyllystä, joten olisiko teillä vinkkejä? Tuo kevytväri oli Wellan keskivaalea, löytyisikö vastaavia maantienharmaita kestoväreistä? Kiitos etukäteen tietäville ja arvailijoillekin! :)

39 kommenttia:

 1. Minä menisin kampaajalle. t. hyvin monta epäonnistunutta omaa hiustenvärjäystä menneisyydessä

  VastaaPoista
 2. En osaa tarkemmin neuvoa, mutta pikkuisen osaan varottaa (nuorempana on itse värjäilty aika paljon hiuksia). Keskiruskea kestoväri vaaleassa pohjassa muuttuu tosi helposti vihreäksi. Eli tarkkana kannattaa olla. Tosin tummemmassa on se onni, että siihen voi vedellä sitten päälle erilaisia sävyjä jos eka menee pieleen.

  VastaaPoista
 3. Suosittelen olemaan varovainen, kun laitat vaalennettuun hiukseen kestoväriä; itse kokeilin tekemällä ensin raitoja keskiruskealla, ja alimpiin hiuksiin tuli juurikin haluttu sävy, mutta päällimmäisissä hiuksissa raidoista tuli mustanharmaat. Vaalennettu hius näyttää käyttäytyvän tosi arvaamattomasti - seuraavaksi taidan itse mennä kampaajalle, vaikka ei sielläkään tulos aina ole sellainen kuin haluaisi :/

  VastaaPoista
 4. Keskivaaleaa löytyy, lähes tuon väristä, helpostikin kestoväreistä. Itse osaan sanoa kun olen käyttänyt viimeksi keväällä lähestulkoon samanlaista väriä kuin sinä, tosin kestovärinä... :) Minä käytin sellaista kuin Garnierin luonnolliset sävyt, keskivaalea. Todella luonnollinen lopputulos, tykkäsin kovasti, ja sain kehuja kavereilta ;) Tässä kuva purkista: http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/helmi/tyylitalo/garnier/luonnolliset_savyt/533372.jpg Näyttää tuossa kuvassa tummemmalle kuin on, käy katsomassa kaupassa! Suosittelen kyllä, ja ihan hyvin pysyi päässä, minun hiukseni kun ovat vielä luonnonkiharat ja niissä taas kestovärit pysyvät huonommin kuin kevytvärit. Tosin täytyy varoittaa, että kun on vaalennetut hiukset, ei pidä luulla että hiukset imisivät värin helpommin: oikeasti vaalennetut hiukset voivat hylkiä hetken väriä, ja tarvitsee pari värjäyskertaa, ennen kuin haluttu väri oikeasti pysyy hiuksissa. Näin ainakin minulla on käynyt, kun olen kampaajalla halunnut vaaleisiin hiuksiini luonnollisemman sävyn, ja kun sävy ei pysynytkään ja sitä kampaajalle ihmettelin, niin hän selitti asian näin. Toivottavasti tästä oli apua!

  VastaaPoista
 5. told you so ;) omalla samanlaisella taustalla voi säästää sut paljolta kertomalla että mene kampaajalle. Oikeasti. Maantienharmaan säätäminen blondin päälle vaatii aikamoisen värimiksauksen ettei käänny vihreäksi. Voin kertoa, että kun tuota samaa tavoittelin silloin aikoinaan niin itku pääsi semikestävän muka luonnollisen värin jälkeen kun kaunis vihertävä kuontalo paljastui <3

  VastaaPoista
 6. Pliis mene kampaajalle. Noista omista kokeiluista ei oo ollu ainakaan mulle muuta kun harmia, on tullu keltaista, oranssia, vihreetä ja lilaa ja tietenkin se juurikasvu vielä erivärinen kun latvat. Mene kampaajalle, joohan?

  VastaaPoista
 7. kampaamoon mars ! mut kai sä itekki näät että sulle käy 100x paremmi toi blondi tukka, ku toi ruskee. toi ruskee eivaa käy sulle. sun kasvojen väri muuttuu ton ruskeen tukan mukana vihreeks. kantsii jättää värjäilyt siksee ja nauttii noin kauniin värisestä tukasta:)

  VastaaPoista
 8. Käytännössä kevytväri käyttäytyy samoin kuin kestoväri. Kaiken järjen mukaan vaalennettu hius käyttäytyy niin, että se imaisee värin todella hyvin, eli lopputulos on usein tummempi kuin toiveena oli (vaaleanruskeasta väristä tulee musta). Mutta vaalennettu hius käyttäytyy myös niin, että väri haalistuu tavallista nopeamminm joten jos haluat säilyttää värin kauemmin, sun kannattaa esipigmentoida hius ensin esim. jollain värimoussella, ja siihen päälle laittaa se itse väri.

  VastaaPoista
 9. Ite oon yrittänyt joku kolme kertaa laittaa reippaasti vaalennetun hiuksen päälle kestovärillä tuollaista luonnollista keskivaaleaa, aina veti jotenkin ihmeellisen harmaanvihreäksi. Pakkohan se oli hakea aina vaaleampi väri siihen päälle, en päässy puusta pitkälle :/ Sanoisin samaa kuin Nelliina, eli kantsii mennä kampaajalle. Itelle laitettiin kampaajalla kolmen sävyn sekoitus 8 ja 9-tason tuhkanvaaleista :)

  VastaaPoista
 10. Suosittelen etsimään oikean sävyn Scwarzkopfin Natural&Easy -hiusväreistä. Oon ite käyttänyt niitä ja ne antaa oikeesti tosi luonnollisen sävyn. Juuri sellaisen hiukan "maantien värisen", eli vivahteikkaan ja värjäämättömän näköisen lopputuloksen! Uskon, että se on just sitä mitä etsit.

  VastaaPoista
 11. Mene kampaajalle. Vaaleilla väreillä tulee tosi helposti vihreetä, ja jos aiot oman värisi palauttaa, niin sittenhän se vaatii vain yhden kampaajakäynnin. On varmasti sen arvoista :)

  VastaaPoista
 12. Schwartzkopfin Natural & Easy -väreillä oon nyt kaksi kertaa saanut vihreät hiukset, kun oon tahtonut luonnollisempaa sävyä. Eka kerta opetti paljon, mutta ei tarpeeksi. En muistanut siis juuri tuon merkin olleen kyiseinen vihreyttäjä ja toistin virheen. Nyt muistan!

  VastaaPoista
 13. Ehkä se selittää minkä takia mä oon ollut niin iloinen, että kerrankin väri, joka ei taita punaiseen ;)
  Ja nyt kun muistelen, niin sisko ihmetteli kesällä kuinka mun tukka näyttää kuulemma vihreältä :P Oh no...

  VastaaPoista
 14. kannattaa kokeilla swartzkopfin 10minuutin kestovärejä, ei rasita niin paljon hiusta, kuin muut värit ja itselläni ainaki tuli juuri toivottu tulos (oma pääni oli aika rankasti vaalennettu ennen ensimmäistä värjäystä). lisäksi ainakin itselläni väri on pysynyt hyvin päässä!

  VastaaPoista
 15. Munkaan päässä ei ikinä pysy noi kevytvärit :( Mutta joo mäkin suosittelisin kampaajalle menoa, heiltä se värjääminen useimmiten onnistuu aika hyvin :D

  VastaaPoista
 16. Ota tyttö ihmeessä oppia Irenestä ja hanki luottokampaaja. Se pelastaa jokaiselta hiuskriisiltä. Itselläni on tällä hetkellä sama taistelu hyvin vaaleasta blondista luonnolliseen sävyyn, enkä edes mieti meneväni arpomaan kaupan hyllyjen väliin. Note: Myös kestoväri (ihan kampaajallakin värjätty) haalistuu muutaman ekan viikon aikana, koska värittömään vaaleeseen tukkaan on todella vaikea saada väri pysymään kiinni. Siis kampaajalle hus. Loppuun vielä lisättäköön.
  Jos on varaa moneen designer laukkuun ja -kenkäpariin, niin pitäisi olla varaa kampaajalla käyntiin. Kenkiä ja laukkuja vaihtelet päivittäin, mutta sama tukka seisoo päässäsi päivästä toiseen. Siihen kannattaa sijoittaa<3

  VastaaPoista
 17. Ps. Musta toi oikeammanpuoleisen kuvan tukka on aivan ihana!

  VastaaPoista
 18. Älä ainakaan laita tuohon vaaleaan semmosta väriä, josta puuttuu punapigmentti! Eli ei mitään harmaaseen, hopeaan tms. taittavaa, koska silloin hiuksesi todennäköisesti muuttuvat vihertäviksi! Sävyn täytyy olla jossain määrin punertava, joku lämmin. Suosittelen kampaajaa minäkin, myös sillä nimimerkillä "Liian monta epäonnista värjäystä takana"

  VastaaPoista
 19. vaalean ruskeita ohuita raitoja vaan paljon hiuksiin (kampaajalla) niin oma juurikasvu saa aika rauhassa kasvaa sen jälkeen esiin!

  VastaaPoista
 20. Monet on näköjään suositelleet kampaajakäyntiä itse värjäämisen sijaan. Itsekin tein vastaavan muutoksen vaalennetusta tummempaan ammattilaisen käsissä, ja tukasta tuli toivotunlainen. Sen jälkeen on ollut helppo ylläpitää uutta tukkaa kotivärjäilyillä. En tiedän miten olisi käynyt jos olisin alunperinkin värjäillyt itse - ehkä olis onnistunut, ehkä ei. Pelasin kuitenkin varman päälle ja annoin kampaajan hoitaa homman. :) Kannattaa ainakin harkita kampaajaa, jos itse värjääminen arveluttaa. Toisaalta en kyllä usko, että itse värjäämälläkään välttämättä mikään katastrofi tulisi, onnistuihan tuo aiempikin kokeilu sulla hyvin, nopeaa haalistumista lukuunottamatta.

  VastaaPoista
 21. Kiitos vinkeistä! Harkintaan laitetaan, ehkä sitä pitäisi käydä kampaajan pakeilla. Mulla on vakkarikampaaja, mutta jotenkin kampaamoa varten tarvittavat sataset uppoavat johonkin vaatekauppaan ennen kuin muistan näppäillä kampaamon numeroa ;) Nimimerkki "Samun ystävä" sanoi hyvin: "Kenkiä ja laukkuja vaihtelet päivittäin, mutta sama tukka seisoo päässäsi päivästä toiseen." Pitää pistää munkin nyt noi prioriteetit kuntoon! :)

  VastaaPoista
 22. I know!! olisi pitänyt uskoa... Ehkä tällä kertaa otan vinkistä vaarin ;)

  VastaaPoista
 23. Mikä muuten on "suoraväri"? :o

  VastaaPoista
 24. Laitoitko tuon vaalean hiuksen päälle? Vai millaiset hiukset sulla oli, kun käytit tuota? :)

  VastaaPoista
 25. Olisiko L'oreal Recital Preference Star Collection sävy 8.0 Californie Luonnonvaalea hakemasi värisävy? Marketeista löytyy.. :)

  VastaaPoista
 26. Kokeile intensiivistä kevytväriä (esim. Casting creme gloss tai HerbaShine), väri pysyy paremmin kuin esim. color mousse. Tai sitten menet tosiaan kampaajalle! Vaatii joka tapauksessa varmaan useamman värjäyskerran ennen kuin väri alkaa pysymään, olipa sitten kyse kevyt- tai kestoväristä. :) Kärsivällisyyttä tarvitaan!

  VastaaPoista
 27. Suoraväri=sähköisellä varauksella hiukseen tarttuva pigmentti, joka ei vaurioita hiusta lainkaan kuten kevyt- tai kestoväri. Suoravärejä ovat esim. vaahtovärit ja shokkivärit. Niihin ei sekoteta toista ainetta(hapetetta).
  Vaaleassa hiuksessa, ei ensimmäisillä värikerroila pysy väri(oli se sitten kesto- tai kevytväri) Sitä on kumminkin turha värjätä kestovärillä joka avaa hiusta lisää. Silloin hius menee huonompaan kuntoon ja väri valuu hiuksen rakenteesta pois. Eli värjää kevytvärillä, joudut ehkä toistamaan värjäyksen aluksi usemman kerran, kunnes väri pysyy. Väriä voit ylläpitää vaahtoväreillä esim Goldwell Soft Color tai pigmentoivalla shampoolla tai hoitoaineella. Vaalea hius on kuin valkoinen A4, josta puuttuu kaikki pigmentit, kun maalaat vesivärillä paperille, ensimmäinen väri on haalea. Toistojen myötä väri muuttuu syvemmäksi. Eli voit värjätä kotona, mutta värjää kevytvärillä, jossa on hiukan lämpöä, jottei lopputulos ole vihreä!

  VastaaPoista
 28. Toi "tämän aamuinen" on kyllä niin hyvä, että pidä se jos vain pystyt! :-)

  VastaaPoista
 29. Muutama vuosi sitten koin samanlaisen kevytvärin katoamisen vaalennetuista hiuksistani,jonka jälkeen päätin laittaa omatoimisesti sen vaaleanruskean kestovärin blondattuun tukkaan.
  Lopputulos ei ollut odotettu, paketin lupaaman kauniin vaaleanruskean tilalla oli vihreähkön harmahtavat hiukset.

  VastaaPoista
 30. Voi että. Kiitos näistä kuvista, vaikka sulle kävikin nyt ei-toivotusti. Mä oon miettinyt, että miltä vaalean päälle kevytvärillä laitettu tummempi sävy näyttää kuluneena ja nyt sain vastauksen! Ei toi mitenkään pahalta mun silmään näytä :)

  VastaaPoista
 31. Oletan, että tavoittelet juuri tietynlaista, ns. luonnollista lopputulosta. Älä missään nimessä ainakaan tee sitä virhettä, että lätkäiset kotona kestovärin! Hoida se homma ehdottomasti kampaajan tykönä. Kotosalla voit tietysti vielä kokeilla sitä, että esipigmentoit hiuksesi kuparin vivahteisella vaahtosävyllä (taittaa tuota ei toivottua vihreää) ja sen jälkeen pistät päälle kevytvärin.

  VastaaPoista
 32. tuo wella viva color mousse, jota käytit, ei ole kevytväri vaan suoraväri, joten ei mikään ihme, että lähti hiuksista noin nopeasti. kevytväreissä, kuten myös kestoväreissä, on mukana hapete, mutta suoraväreissä ei.

  VastaaPoista
 33. suosittelen sitä garnierin luonnolliset sävyt maantienväristä kestoväriä. Värjäsin ite vaaleat hiukset ja tuli pitkäkestoiset ja maantienväriset, hyvin luonnolliset hiukset. mä tykkäsin tosi paljon!

  VastaaPoista
 34. Olin juurikin ehdottamassa samaa väriä, eli Garnierin luonnolliset sävyt, ja keskivaalea. Se on tosi nätti väri! Mutta kuten monet uhkailee sillä vihreällä, niin ei se mikään mahdottomuus ole. :D

  VastaaPoista
 35. Mun kokemuksen mukaan ruskeaksi värjätessä kestoväreillä tulee aina astetta tummempi kuin pitäisi. Eli jos haluat vaaleanruskean, ei kannata ottaa purkkia jossa lukee vaaleanruskea, koska sillä tulee jo keskiruskea. Valitettavasti en osaa sävyä ja merkkiä neuvoa, mutta kannattaa siis ottaa astetta vaaleampi, kuin se sävy, jonka haluat.

  VastaaPoista
 36. Itse suosittelen lämpimästi kyllä kampaajalle menoa. Itse värjäsin hiukseni vuosikausia itse ja olin kamalan tyytyväinen, tällöin väri vaihteli välillä bruna-kupari ja toimi hyvin. Luonnollinen hiustenvärini on maantienharmaa.

  Kun vaalennukset astuivat kehiin on koettu sellaisia kauhun hetkiä itsevärjäilyssä ettei mitään rajaa. Vaalennettu hius ottaa niin ylläristi väriä, ettei sitä ihan jokainen kampaajakaan (valitettavasti tästäkin on kokemusta..) osaa aina arvioida. Olen mm. ruskeaksi värjätessä saanut kerran täysin mustat hiukset, kaiken piti olla ok, paketissa väri oli maantienharmaa/vaaleanruskea. Ei hyvä todellakaan. Toisen kerran simppeliksi luulemani juurien kotivärjäys aiheutti harmaan kuontalon. (No joka lopulta kampaajan pelastusoperaation jälkeen oli ihan kiva raidoitettu maantienharmaa, eikä enää niin täysin harmaa kuin kotipeilissä). Oma mokani näiden suhteen on tainnut olla kestoväripurkkiin tarttuminen kun alla on lukuisia värjäyksiä ja vaalennettu hius.

  Mm. näiden operaatioiden jälkeen olen päättänyt että kotivärjäykset saavat jäädä, toki sisäinen pikku kemistini kokee suurta kiusausta rikkoa tätä lupausta jatkuvasti, varsinkin budjettini ja kampaajien taksojen ollessa hyvin erimielisiä..

  VastaaPoista
 37. Just noin. Mulla lopputulos oli paljon tummempi kuin mitenkään osasin kuvitella... Värjäsin maantienruskean tukkani kuparinruskealla kestovärillä (Garnier Nutrisse Cream 5.4)ja lopputulos on melkein mustanpuhuva, kääk! Lisäksi päältä vaaleampi kuin latvoista. Latvat melkein mustat, kun ne olivat kuivat vanhan permiksen jäljiltä... Nyt kaduttaa, etten mennyt heti kampaajalle.

  VastaaPoista
 38. kokenut kotivärjääjä8. marraskuuta 2010 klo 21.37

  Väri ei pysynyt päässäsi koska Viva Colour mousse ei ole kevytväri vaan suoraväri, jonka onkin tarkoitus lähteä muutamassa pesussa!

  VastaaPoista
 39. hei jee mulle tää on vaan hyvä uutinen kun ajattelin kokeilla jotain kevytväriä ja mun kokeilut menee aina pieleen joten ihan mahtavaa että se lähtee nopee pois :---P

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.