torstai 18. marraskuuta 2010

Dressing Mimia goes Rocklesque '10

Kävin eilen pyörähtämässä muotinäytöksessä - oikeammin ehkäpä muotispektaakkelissa - Turussa, jonka järjestivät Turun nuoret vaatesuunnittelijat ja taiteilijat yhdessä. Kyseessä oli Dressing Mimia goes Rocklesque '10 -tapahtuma. Illassa nähtiin 18 eri suunnittelijan luomuksia ja väliajoilla yleisöä viihdyttivät muun muassa burleskitaiteilijat sekä sirkustemppuilijat. Kuten nimestä kuulee, teema oli rockin ja burleskin yhdistelmä - tuloksena mieletön show!


Kokonaisvaltaisessa tapahtumassa oli mahdollisuus myös ostaa suunnittelijoiden tuotteita suoraan, sillä VPK-talon yläkerrassa oli sekä valokuvanäyttely että myyntipisteitä.


1. kuva: Designer: Silja Turunen, Photo: J-P Virtanen / Monsuuni, Model: Camilla, Hair: Maija Ruohonen / Clipp, Make-up:Heidi Pehkonen
2. kuva: Designer: Riikka Mäntymaa, Photo: Ville Koski, Model: Julia, Hair: Ferrera, Make-up: Ina Welin & Suvi Aaltonen


Dressing Mimia on siis turkulainen kollektiivi, jonka tapahtuma Dressing Mimia goes Rocklesque on. Mikäpä olisi parempi parempi tapa nuorelle suunnittelijalle tai taiteilijalle saada teoksiaan näkyviin, kuin ryhmittymä, jonka avulla jokainen osallistuja voi saada näkyvyyttä niinkin "vaikeassa" muotimaassa kuin Suomi! Mielenkiintoiseksi DM:n tekee erityisesti se, että kyse ei ole pelkästään vaatesuunnittelijoiden (joskin se on lähinnä omaa sydäntäni) yhteisö, vaan mukana keitoksessa on myös taiteilijoita, kuten esimerkiksi tapahtumassa esiintyneen SirkusUnionin esiintyjät sekä burleski- ja tanssitaiteilijat. Kannattaa tutustua projektiin esimerkiksi Dressing Mimian Facebook-sivulla tai blogissa!


Harmikseni en saanut nappailtua oikein parempia kuvia itse catwalkista, mutta mallistoista näkee still-kuvia esimerkiksi DM:n blogissa.

Kiitos Dressing Mimialle ja kaikille tapahtumaa järjestäneille, tällaista kaivataan ehdottomasti lisää Turkuun ja koko Suomeen!

3 kommenttia:

  1. Mua harmittaa ihan kamalasti etten töiden takia päässyt tonne :( Kerrankin kun Turussa olisi tapahtunut jotain!

    VastaaPoista
  2. Mua harmittaa myös etten päässyt, jouduin pitämään iltatreenit kun meidän varsinainen koreografi oli kattomassa tuota näytöstä. :D Malleissa oli kamuja, olis kyllä ollut kiva nähdä show! Ja tosiaan - lisää kaikkea tällaista, Turkuun ja koko Suomeen!

    VastaaPoista
  3. mainostanpahan nyt tässä, kun sopivasti osui, että viimeisen kahden kuvan miestenvaatteiden suunnittelija avasi juuri greendress turku -liikkeen kauppiaskadulle ja mm. tuota mallistoa, jaakko i mäkinen, saa ostaa sieltä lähitulevaisuudessa.

    VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.