perjantai 1. lokakuuta 2010

Noolan 10-v. juhlanäytös

Pyörähdin eilen Tigerissä katsomassa Noolan-nimisen suomalaisen merkin 10-vuotistaipaleen juhlanäytöstä. Merkissä viehättävät luonnolliset materiaalit (mm. villa ja pellava suuressa roolissa tässä näytöksessä) ja minimalistinen muotokieli. Erityisesti villahousukuumeen riivaamille näytöksestä löytyisi vaikka mitä, vaikka Noolanin suunnittelufilosofia ei perustukaan trendien perässä laukkaamiselle vaan tiivistäen asiakaspalautteelle. Tavoitteena on ollut siis myös suunniteltujen vaatteiden käytännöllisyys. Ennen kaikkea Noolan on ekologisesti fiksu, kestävää kehitystä tukeva mallisto, joka on voittanut mm. MTO Ornamon EkoÄly-palkinnon v. 2005. Lisää itse merkistä täällä, tässä kuvia!Kaksi suosikkiasuani - paras ja omaperäisin juttu oli mielestäni nuo vaaleat huopahousut.
Viva suomalaisuus: modernisoitua lappalais-romantisointia näytöksessä
Minimalisti sisälläni ihastuu helposti luonnonvalkoisen, beigen, mustan ja harmaan valloittaman värikartan pohjalta tehtailtuihin yksinkertaisesti leikattuihin vaatteisiin. Leveälahkeiset huopahousut esimerkiksi puhuttelevat siinä määrin, että voisin ottaa ne kaappiini kaikissa väreissä samantien :)

Irrallinen kommentti vielä tähän perään: pidän muotinäytösten valokuvaamisesta tosi paljon! On ihanaa, kun joku on ajatellut valojen paikat ja sävyt, mallien käännökset sun muut niin tarkkaan, että ei tarvitse kuin räpsiä ja kuvista tulee about täydellisiä.

ps. Jos Tiia Vanhatapio kiinnostaa, niin täällä voi lukea New Yorkissa hänestä tekemäni pienen haastattelun!

5 kommenttia:

 1. Laadukkaita materiaaleja ja ajattomia värejä. Omasta kaapista löytyy useampikin Noolannin tuubikauluksinen mekko. Vielä kun he pääsisivät eroon tuosta NAPAPAITA -asenteesta. Eli paitohin ja toppeihin lisää pituutta - Kiitos

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi kivalle mallistolle! Joskus tuntuu nii hölmölle kun ei ollenkaan tunnista mitää suomalaisia suunitelijoita ja sit kun niitä mallistoja näkee e on aina tosi kivoja :)

  VastaaPoista
 3. Ai Tigerissä oli tollanen juttu! Mihin aikaan tapahtuma oli? :)

  VastaaPoista
 4. Oih, olit Tiia haastatellut, kade ;) kiva juttu, lukasin sen ja heti nousi Tiia kuume! Tossa uudessa mallistossa on yksi tunika/ mekko, jonka niiiin haluan =)

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.