sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Syksyn luottotakki

Jahkailin ja metsästin ja turhauduin ja loppujen lopuksi laukkasin lähimpään Lindexiin hakemaan omani pois. Mitäpä sitä liikaa etsimään kaukaisilta rannoilta, kun kerrankin vastaus on näin lähellä... Lindexin miltei joka muotilehdessä näkynyt kelsi-aviator-takki siirtyi tässä äskettäin omaan vaatekaappiini, ja oi että olen tyytyväinen :)

takki/jacket Lindex, 79,95 eur

Tässä on nyt vain esittelyn vuoksi randomotos takista päälläni, mutta harkitumpia asukokonaisuuksia tullaan varmasti näkemään myöhemmin - ja paljon.

Ps. Hakaniemen Lindexissä on vielä pieniä kokoja, Aleksin myymälästä taisivat olla jo miltei loppu!

My new autumn jacket - fell in love with it on showroom and now I finally have it as my own. Tried to search for similar from eBay and such, every piece I found was too expensive or not-just-the-right-one. Happy to find something this great so near!

27 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen takki! Pohdit täällä tuota kelsitakin hankintaa kovasti, joten nyt on taas yksi pulma ratkaistu =)
  Upeas asukokonaisuus muuten, vaikka onkin random =)
  Olen seuraillut nyt blogiasi jonkin aikaa ja se on yksi ehdoton lempparini suomalaisista. Arvostaisin jos voisit antaa jonkun pienen mielipitään omastani, jonka sain vihdoin vuoden pohdinnan jälkeen avattua tänä aamuna.
  http://in-my-boulevard.blogspot.com/
  Lähinnä mietin tuota kirkkaan pinkkiä taustaa, kun olen huomannut, että lähes kaikilla suomalaisilla tyylibloggareill on valkoinen... No, ainakin erotun ;)

  VastaaPoista
 2. Onko tuo takki aitoa nahkaa?
  Olen nimittäin itsekin miettinyt tuon hankkimista, mutta hinta tulee kyllä vähän vastaan, varsinkin jos on tekonahkaa.

  VastaaPoista
 3. Näyttää laadukkaalta! En ihan heti Lindexin yksilöksi uskoisi. Hieno löytö!

  VastaaPoista
 4. It looks perfect!

  I'm still looking for that perfect one for a perfect price..

  http://in-love-with-a-feeling.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. looking good my darling <3 miss u!

  VastaaPoista
 6. On tuo kyllä hieno, sopii täydellisesti sun tyyliin... En ihmettele kyllä jos on loppu, tuollaiset lentäjätakit kun ovat kerran kovassa muodissa :)

  VastaaPoista
 7. mun mielestä HM:n nettikaupan versio on paljon kivempi ja EDULLISEMPI vaan 29€ ja tosiaan mustana saa!

  VastaaPoista
 8. Uih, ihan sun näkönen takki! :)
  Pakko itekkin haalia jokin kiva tummanahkaisen takki.

  VastaaPoista
 9. Kiitti! Tykkään tosi paljon ton väristä, kerrankin muuta kuin mustaa :)

  VastaaPoista
 10. Sehän on ihan erilainen takki... Lindexin versio on enemmän Burberry Prorsum, H&M:n takki muistuttaa lähinnä Acnen edellisvuoden karvakaulustakkia.

  VastaaPoista
 11. Kiitos paljon! Joo, toi on oikeastaan ainoa, joka muistuttaa paljon sitä kauden hoteinta (Burberry Prorsumin) takkia tuossa hintaluokassa, joten ei ihmekään jos loppuu... :>

  VastaaPoista
 12. Thank you sweets, miss you too! Tuu Turkkusseen käymään joku päivä ni lupaan tulla Jkl? Deal? :)

  VastaaPoista
 13. Thanks! I'm quite sure that this is the best version I would have found :))

  VastaaPoista
 14. Haha, en ajatellut asua yhtään takin kannalta, mutta kiitos! :)

  VastaaPoista
 15. Kiitos! Noita tosiaan on vielä :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos! Tuo on kyllä tosi lämmin, että voin suositella :) Käyn vilkaisemassa, voin kommentoida sitten sun blogin puolella! :)

  VastaaPoista
 17. Ei ole... aitonahkaiset samassa mallissa maksavat siitä 300 eurosta ylöspäin...

  VastaaPoista
 18. Heip!
  En yleensä kommentoi periaatteella "jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, älä sano mitään", mutta nyt tekee mieleni niin kovasti, että tässä tulee:
  Mietin vaan, että mikä on tuollaisen tekonahkaisen lentäjäntakin käyttöikä? Siis ehjänä se pysyy ehkä vuosikymmenet, mutta missä vaiheessa se alkaa käyttäjästään tuntua turhalta, tarpeettomalta, rumalta jne.

  Olen ollut pitkään töissä Pelastusarmeijan kirpputoreilla lajittelemassa vaatteita ja hinnoittelemassa niitä myyntiin. Isoin osa lajiteltavasta vaatteesta on ns. halpamerkkejä; seppälä, lindex, kapp ahl, h&m. Monesti lajiteltavia vaatteita ei ulkonäöstä päätellen olla käytetty paljoakaan; ne eivät ole kovinkaan kuluneita, varsinkaan ne tekokuituiset. Lahjoitukseen päätyvät laukut ovat suurimmalta osin tekonahkaa (aidot nahkalaukut ovat poikkeuksia). Kaikenlaiset tekokuidut vaatteissa ovat myös hyvin edustettuina, lähinnä akryylia ja polyesteria, usein erittäin hyväkuntoisia vaatteita. Sen päätelmän minkä minä olen tuhansia kiloja vaatteita lajiteltuani (kuulostaa isolta luvulta, mutta päivässä lajitellut määrät ovat pitkälti yli sata kiloa) tehnyt on, että tekokuidut, tai tekonahka eivät ole käyttöarvoltaan kovin pitkäikäisiä. Ne eivät ole kauniita eikä niitä keskimäärin ole mukava käyttää (ne hiostavat, kutittavat, puristavat, joustavat liikaa tai liian vähän jne.).
  Minä tekisin niin, että jos haluaisin tuollaisen lentäjäntakin, ostaisin sen aitonahkaisen laadukkaan version ja maksaisin siitä sen alk. 300 €,enkä "satsaisi" tekonahkaiseen, jota käyttäisin ehkä korkeintaan yhden syksyn, jonka jälkeen se alkaisi näyttää silmissäni "halvalta". Ja sitten se päätyisi jonnekin kirpparin tangolle kympillä ja kukaan ei sitä osta ja halua, koska se on tekonahkaa, nimim. "Kokemusta on".
  Tällaiselta muotiblogilta ylipäänsä odottaisin, että kirjoittaja ottaisi huomioon myös ympäristöarvot, eikä ostaisi kertakäyttötavaraa. Mielestäni se on yksi hyvän maun osa-alue. Kauniit ja kestävät vaatteet usein maksavat enemmän, mutta käyttöikäkin on huomattavasti pidempi. Toinen hyvän maun osa-alue on tarkka harkinta; mitä tarvitsee, minkälainen vaate on mahdollisimman monikäyttöinen ja pitkäikäinen.
  Sitä aitonahkaista takkiakin olisi tullut hyvinhoidettuna käytettyä vuosikaudet, jonka jälkeen sen olisi innostuneena adoptoinut joku uusi onnellinen omistaja. Tuo lindexin versio päätyy epätoivottuna taas yhden lajittelijan käsiin, joka ei tiedä mihin rakoon tuon tekonahkahirvityksen tunkisi.

  VastaaPoista
 19. Mitä kokoa tuo sun takki on? Itse epäröin xs:n ja s:n välillä, arvioisin et oon about samaa kokoa kuin sä?

  Edellisen kommentoijan kanssa olen ehdottomasti samaa mieltä, mutta mun mielestä tässä blogissa kirppislöytöjen ja laadukasta materiaalia olevien vaatteiden edustus on huomattavasti suurempi kuin monissa muissa. Mäkin metsästän enimmäkseen aitonahkaisia tuotteita, mutta tämän kyseisen yksilön kohdalla tein periaatteistani poikkeuksen. Saa tosin nähdä, käykö siinä juuri noin kuin Aino sanoo, se vaara on olemassa.

  VastaaPoista
 20. Aamen, ei paljon lisättävää.
  Korvaani särähti myös bloggaajan kommentti siitä, että aidot olisivat maksaneet 300e+, kun käsittääkseni hän on on kuitenkin panostanut huomattavasti kalliimpiin merkkilaukkuihin ja -kenkiin. Tuntuu siltä, että haluttaviin "klassikko"/design/merkkituotteisiin ollaan valmiita panostamaan järjettömiäkin summia (syystä tai toisesta), kun taas ne sesonkitrendit ostetaan edelleen halvimmasta päästä, koska niitä tosiaankin käytetään vain se yksi sesonki. Veikkaan myös, että tuo syksyn luottotakki jää nimenomaan syksyn 2010 luottotakiksi, mahtaakohan se edes keinomateriaalinsa takia paljon lämmittää?

  VastaaPoista
 21. Tuo on XS, S:kin oli kyllä periaatteessa sopiva, mutta tuo oli ihan "tosi sopiva" :) Edelleen olen samaa mieltä sun kanssa siitä, että kierrän huomattavasti enemmän kirppiksiä sun muita kuin keskivertobloggaaja sekä ostan klassikot aitoina (niistä on iloa vuosia eteenpäin). Varmasti joutuukin vintille, ehkä viimeistään syksyn 2011 jälkeen..

  VastaaPoista
 22. Suora vastaus: se alkanee tuntua epämuodikkaalta viimeistään ensi syksyn jälkeen.

  En oikein ymmärrä omasta näkökulmastani pointtia aitonahkaisen ostamisessa. Ensin arvelet, että se alkaa piankin tuntua minusta epämuodikkaalta ja sitten sanot, että käyttäisin aitonahkaista vuosikaudet? Täytyy sanoa, että aitonahkaisen viehätys häviäisi yhtä nopeasti kuin tekonahkaisen - kyse ei ole materiaalin viehätyksestä vaan mallin.

  Tuo takki ei ole kertakäyttötavaraa, tulenhan käyttämään sitä ahkerasti ainakin tänä syksynä. Kertakäyttötavaraa on vaikkapa joku niistä tuhansista halpistopeista, jota toiset raahaavat joka viikko Ginasta. Monessa muussa blogissa ns. kannatetaan kertakäyttökulttuuria huomattavasti enemmän kuin täällä. Pyrin ostamaan lyhytkäyttöiset tuotteet käytettynä. En ilmeisesti koskaan voi painottaa tarpeeksi sitä, että tämä on MUOTIblogi. Muotiblogi, ei tyyliblogi. Tyyliblogin kirjoittaja saattaisi kantaa omaan tyyliinsä istuvaa vaatetta vuosikaudet jos ei jopa -kymmenet, mutta muotivillitysten perässä juokseva minä yritän tehdä muotiblogia sen verran ekologisesti, kuin pystyn ja jaksan. En muuten laita paljoakaan kiertoon, vaan varastoin itse tulevan varalle. Tiedä sitten, onko se epäekologisempaa.

  Toivon, että ymmärrät asian myös näin omasta näkökulmastani :)

  VastaaPoista
 23. En ymmärrä, mikä siinä särähtää. Sesonkituotteet ostetaan edullisesti ja vuosikausien käyttöön tulevat klassikot kalliimmalla. Itse uskaltaisin jopa sanoa, että logiikkani on melko suoraviivainen ja helppo ymmärtää? :)

  VastaaPoista
 24. Niin, tarkoitin sitä, että laadukas aitonahkainen tuntuisi käyttökelpoiselta pidempään, koska sen jälkeen, kun uutuudenviehätys katoaisi, se olisi kumminkin edelleen laadukas ja aitonahkainen ja aitonahkaisena klassikko. Sanoisin, että tekonahkaisessa viehtymys perustuu nimenomaan uutuudenviehätykselle ja "muodikkuudelle" ja kun muoti menee ohi ja uutuudenviehätys haihtuu, käyttöintokin katoaa.

  Vanha kunnon lentäjäntakki on ollut varmaan joka vuosikymmenellä muodissa 30-40-luvulta lähtien ja sanoisin tosiaan, että perustasolla kyseessä on klassikko. Senkin takia olisin sinuna satsannut siihen aitonahkaiseen :-)

  Pointtisi tyyli- ja muotiblogin erosta oli hyvä, sitä en ollut tullut ajatelleeksi.

  Kaikki tämä puhe aviator-takista on saanut munkin sormet syyhyämään, tahtoo tahtoo! Tosin tietysti aitonahkaisen :-)

  VastaaPoista
 25. this is the way a blog should be! thanks!

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.