torstai 9. syyskuuta 2010

Sisustus-inspiraatiota


Mustavalkoisuus, betoni, yksinkertaisuus, häivähdys puuta

Koti ei ole paljoa muuttunut sitten kotipostauksen parin vuoden takaa taikka ainakaan Dekon artikkelin jälkeen - ihan samassa ja täysin samannäköisessä asunnossa asun edelleen. Sisustusinto on pitkästä aikaa taas kuitenkin heräilemässä ja keräilin tänne kuvia, jotka viehättävät mua. Kokonaisuudessaan tästä kuvapläjäyksestä on melkoisen helppo nähdä, millainen sisustustyyli mulla on tai millaiseen pyrin :)


nykyisen kodin magneettiseinän lisäksi viehättäisi "liitutauluseinä" sekä tietty kakkoskuvan teolliset lamput

Pidän edelleen värillisistä seinistä, etenkin mustista ja harmaista tekstuurimaalilla maalatuista seinistä. Jos seinä ei ole tekstuurimaalia, se voisi hyvin olla esimerkiksi liitutauluseinä. Pitäisikö lähettyvillä sitten pitää taulusientäkin? ;)

Tietenkään en halua maalata kaikkia seiniä tekstuurimaalilla, vaan osan on välttämättä oltava ns. rauhoittavia seiniä, mikäli tila ei ole kovin iso - muuten tavoittelemani avaruus ja "tilan tuntu" katoavat kuin tuhka tuuleen. Se jos mikä on muutenkin vaarana pienessä asunnossa.


ykköskuvan sisustuksen ottaisin kokonaan, mitä nyt korvaisin punaisen arnejacobsmaisen tuolin Moooin Smoke Chairilla

Rakastan kokovalkoista, mutten pystyisi elämään sen kanssa. Rakastan myös liian avaria, miltei kliinisiä tiloja, joissa yksi huonekalu saa kaiken huomion, mutta joissa todellisuudessa kaikuu. Pitkäaikaisia haaveitani ovat myös taljamatto ja tilanjakajaverhot (tai itse asiassa pystylamellit vielä parempi). Kokovalkoisessa tavaroiden muodot tulisivat määrääviksi niiden värien sijaan. Tuo ajatus kiehtoo todella paljon.


pienet värilliset ja erikoiset yksityiskohdat viemään pois steriiliä tuntua

Haluan, ettei asuntoni ole täysin autio, kuten monista usein tuntuu hyvin minimalistisesti sisustetuissa asunnoissa. Haluan, että pienet yksityiskohdat tuovat sinne lämpöä ja ns. tekevät kodin. Mutta eivät vie pois avaruuden tuntua, edelleenkään :)

Pidän tyylillisesti erilaisten tavaroiden sekoittelusta sisustuksessa. Siksi voin oikein hyvin kuvitella, että samaan huoneeseen mahtuvat alemman kuvan kaksi tuolia sekä mahdollisesti vielä niiden tyylistä poikkeava sohvakin - kysymys onkin siitä, että täytyy löytää jotain, jolla onnistuu hieman sitomaan erilaisia tyylejä toisiinsa. Se voi olla vaikkapa muut, yksinkertaiset huonekalut tai tietynlaiset matot. Itse haluaisinkin kaikkein eniten sellaisen kodin, jossa yhtä isoa tyylisuuntaa olisi maustettu pienillä ripauksilla muita tyylejä :)


muutama designerlemppari: Moooi Smoke Chair, Moooi Random Light, Harri Koskinen Sofabed, Artemide Tolomeo Lettura, Kartell Louis Ghost chair

Palataan varsinaiseen sisustukseen sitten, kun on oikeasti jotain uutta ja kerrottavaa :)

9 kommenttia:

 1. Moikka! Mistä oot lainannut ylimmät kuvat, aivan ihania kivia! Haluaisin nähdä nee suurempana. :) Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Mun unelma tulevaisuus kämppä olisi jokin vanha lofti: paljon betonia, puuta, simppeleitä linjoja ja vähän huonekaluja... :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on liitutauluseinä (tai oikeastaan tilanjakajana toimivan kirjahyllyn takapuoli), sen ainoa miinus on se, että siihen taiteilemisen jälkeen on lattialla kasa liitupölyä. Joten viereen taulusieni & lattiarätti!
  Mutta se on kumma miten erilaiselta olohuone tuntuu, kun liitutauluun vaihtaa kuvat. Ja sen koristelu on oma ohjelmanumeronsa bileissä :)

  VastaaPoista
 4. Sama täällä :) Kyseinen loft voisi sijaita vielä vaikkapa New Yorkissa... :)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvältä! Olen miettinyt tuota liituseinävaihtoehtoa juuri sen vuoksi, että huoneen ilmeen saisi niin helposti vaihdettua aina mielijohteiden mukaan, toisin kuin esimerkiksi silloin, kun maalaa/maalauttaa seinälle kuvan :)

  VastaaPoista
 6. Oi joi, tyli sistuskuume ! Kun jonain päivänä saan sen oman kämpän nii mulla on jo selkeet visiot siihe, simmpeliä ja paljon valkosta (en vaa tiiä miten suunnitelmaan sopii myös haavekoira ja sen karvat :D)

  VastaaPoista
 7. Sun sisustusmaku vaikuttaa aika samanlaiselta kun omanikin tällä hetkellä, pidän mustavalkoisesta ja yksinkertaisesta, mutta pieniä erilaisia yksityiskohtia on kiva olla. Olen just muuttamassa omaan asuntoon, (joka on ihan unelma) niin olen ihan innoissani kaikista sisustusjutuista blogeissa :)

  VastaaPoista
 8. Taidatte olla muuttamassa ;)

  VastaaPoista
 9. Löysin sun sivut yhen toisen sivun kautta ja päätin ruveta lukemaan. Ihastuin täysin! Nää sisustus jutut oli just sellaset mitkä mä haluun :)
  "Haluan, että pienet yksityiskohdat tuovat sinne lämpöä ja ns. tekevät kodin." <---Osasit pukea mun ajatukset just oikein! :) Voi että, rakastuin ihan todella tähän sun blogiin, taidanpa jatkaa lukemista.

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.