lauantai 19. kesäkuuta 2010

Toivepostaus: Fancy a designer bag?

Yritän tässä postauksessa selventää, mitä kannattaa ottaa huomioon designerlaukkua ostaessa ja toisaalta sitä, miten välttää sudenkuopat, ettei ensimmäinen kallis laukku aiheuta pettymystä.

(merkkilaukkuni 2009 keväällä, punaisen Marc by Marc Jacobsin olen myynyt jo pois)

Mistä designerlaukkuja kannattaa ostaa?

Olen itse ostanut suurimman osan laukuistani netistä. Netissä ostaminen on turvallista, mikäli käyttää luotettavaksi havaittuja kauppoja. Tietenkään näissä kaupoissa hinta ei välttämättä ole se edullisin, eikä esimerkiksi kaikkia merkkejä ole tarjolla jokaisessa nettikaupassa.
www.net-a-porter.com
www.mytheresa.com
www.brownsfashion.com
www.matchesfashion.com
www.luisaviaroma.com
www.yoox.com


On hyvä ottaa huomioon, että Louis Vuittonia, Chanelia ja esimerkiksi Pradaa ei näistä nettikaupoista löydy. Pradaa saa omasta nettikaupastaan, joka toimittaa Suomeen, Louis Vuittonin nettikauppa taasen ei toimita.

Nyrkkisääntönä ostopaikan valinnassa olen googlettamisen lisäksi pitänyt sitä, että jos nettikaupan valikoimasta löytyy Chanelia ja LV:tä, laukkujen kahvat on kääritty muoviin ja tuotteiden hinnat ovat pääsääntöisesti 50 % normaalihinnoista, sivusto on feikkimyymälä. Hintaprosenttikaan ei toki aina pidä paikkaansa, sillä toisinaan feikkitehtailijat kehtaavat röyhkeästi pyytää lähes saman kuin aito maksaa. Luethan siis aina ne kuivakkaan näköiset Privacy/Conditions of Use/F.A.Q. -osiot sivuilta. Jos sana replica löytyy, tiedät joutuneesi feikkisivustolle.
chanel replica
kuvassa feikki-Chanel
(kuva: google.com)


eBay ja käytetyt laukut yleensä

Ebaysta saattaa löytää laukun halvemmalla kuin mistään muualta. Ainoa ongelma silloin onkin se, että onko superlöytö varmasti aito. Ennen kuin hankin Chanelini, opettelin eBaysta feikkien tuntomerkkejä. Niitä löytyy Chanelin kohdalla esim. täältä. Nykyään pystyn päättelemään nopeasti aitouden siitä, minkälainen hologrammi pitää minäkin vuonna tuotetussa Chanelissa olla, minkä sävyistä kultaa ketjujen tulee olla, sisäläpän CC-ompeleiden kaaren ja tikkauksien perusteella, nepparimerkki on tiedossa yms. Tiedän ehkä liikaakin, mutta ainakaan en mene heti lankaan ;)

eBayssa on myös se vaara, että myyjä on varastanut aidon tuotteen kuvan toiselta myyjältä. Siksi kannattaa suosia vain hyvää palautetta saaneita myyjiä. Paras apu tunnistamiseen on kuitenkin mielestäni Purse Forum, jossa voi "Authenticate This" -keskustelussa kysyä neuvoa todellisilta asiantuntijoilta. Purse Forumilla on jokaiselle merkille oma osio, joissa jokaisessa on oma "Authenticate This" -ketju. Täällä varmistin vielä omanikin aitouden, vaikka olinkin siitä aivan varma.

Jos ostoslistalla on nimenomaan Chanel tai Hermés käytettynä, kannattaa aika ajoin tarkistaa myös Vintage Paris -nettikaupan valikoima. Oman klassikkoni ostin täältä ja myös monet ruotsalaiset bloggarit ovat hyödyntäneet ko. kauppaa. Käytetyn classic flapin hinta on noin 1200 eurosta ylöspäin.


Coco Chanel perusti Chanelin muotitalon 1910. Chanel uudisti naisten puketumista hakemalla mallistoihinsa vaikutteita miestenvaatteista ja riisumalla modernin naisen turhista krumeluureista. Chanelin 2.55. laukku esiteltiin nimensä mukaan vuonna 1955 yleisölle. Nykyään laukusta on montaa eri versiota - kuvassa classic flap. Laukun Reissue -mallissa on ns. mademoiselle-lukko ja täysin metalliset kantokahvat.

Mikä designerlaukku kannattaa valita?

Olen listannut muutamia plussia ja miinuksia merkkilaukun valinnasta klassikko vs. trendilaukku. Trendikäs laukku saa usein statusarvonsa sitä kantavien julkkisten, kuten Kate Moss, Agyness Deyn, Lauren Conrad yms. kautta, kun taas klassikkolaukku pysyy samannäköisenä vuodesta toiseen, toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän "hypetettynä".

I klassikko

+ ikuinen muotoilu
+ arvon parempi säilyminen
+ "helppo" löytää, koska tehdään edelleen

- mitä tahansa voidaan sanoa klassikoksi
- klassikot eivät ole alessa
- ns. uudet klassikot saattavat sekoittaa pään
- tehdään usein paljon kopioita

Klassikkoja: LV speedy, Chanel classic flap, Hermés Birkin ja Kelly, Fendi baguette, Gucci Jackie O, uudemmissa mm. Mulberry Bayswater

II uutuuslaukku

+ trendikäs ulkonäkö osoittaa kantajan olevan ajan hermolla
+ sama laukku kuin julkkiksella
+ usein trendikäyrän huipulla olevaa laukkua on vaikea saada, joten ei näy jokaisella

- arvokäyrä osoittaa yleensä alaspäin (jos ei limited edition)
- kun menee muodista: jääkö laukku kaapin pohjalle ns. vanhentuneen mallisena, värisenä tms.?

Trendilaukkuja: Mulberry Alexa (nyt), Mulberry Mabel (2-3 vuotta sitten), Chloé Edith (2005), Givenchy Nightingale (1-2 vuotta sitten), YSL Muse (2006), Marc Jacobs Stam (2006-2007), Alexander Wangin laukut (2009->)... ajat ovat omia arvioitani, eivät absoluuttisia totuuksia...Omista valinnoistani

Kuten aikaisemmin totesin, ostin ensimmäisen designerlaukkuni hieman impulsiivisena ostoksena. En ajatellut kummemmin laukun käyttötarkoitusta kuin sen "käyttöikääkään" omissa hyppysissäni, vaan ostin sen, koska se oli kaunis. Suurimman osan laukuistani olen ostanut vain siksi, että ne nyt miellyttävät omaa silmääni. Ainoastaan oikeastaan Chanelin kohdalla ajattelin, että klassikon arvo säilyy, joten jos tulisi tarve myydä pois, saisin melkein omani takaisin.

Laukkujen kohdalla ei ole mulla ollut laatuongelmia lukuunottamatta beigeä lempparilaukkuani MiuMiu:lta. Siinähän tosiaan merkin M-kirjain lähti irti, joten olen selvittelemässä, miten asia saadaan fiksattua. Toivoisin tietenkin, että niinkin arvokkaan merkin laukut fiksautetaan merkin puolesta, mutta saa nähdä.

Miu Miu on vuonna 1992 perustettu Prada-merkin pikkusisko, jolla on paljon trendikkäitä ja mielenkiintoisia laukkuja valikoimissaan. Klassikkoja laukut eivät (ainakaan vielä) ole.

Miu Miu on aiheuttanut laadullaan myös muualla närää, kuten muistan lukeneeni nyt jo lopetetusta Linn Gustafssonin blogista. Nahka on hyvin laadukasta, mutta juuri kahvat muistaakseni olivat myös hänen laukussaan murheenkryyni. Jokaisella merkillä on toki maanantaikappaleensa, joten kahdesta harmista ei kannata vielä suureellisia johtopäätöksiä tietenkään vetää.

Itse haluaisin tällä hetkellä uuden clutchin, jollainen voisi olla Mulberry Alexa clutch. Tarpeen olisi myös iso musta laukku hopeisin detaljein - tällaista täydellisyyttä olen etsinyt jo pitkään, mutta sitä oikeaa ei ole vielä löytynyt. Lisäksi tietenkin out of my current budget -toive on Proenza Schoulerin PS1 harmaana, mutta sitä saan kyllä tovin vielä odotella.

Toivottavasti tästä oli apua designerlaukun hankintaa suunnitteleville, sillä kyseessä on kuitenkin yksi pisimmistä postauksista mun blogin historiassa ;)

52 kommenttia:

 1. Jei, kiitos tästä! Olen tässä kovasti harkinnut, että josko uskaltaisin sijoittaa laukkuun hiukkasen suuremman summan:)

  VastaaPoista
 2. IHANIA laukkuja! Olen itse ihan laukkufriikki ja omistan jotain 25 laukkuu.. Lempparilaukut on mun Mulberryt!!
  Kiva blogi! :)

  VastaaPoista
 3. tästä oli todella paljon apua,iso kiitos sinulle:) Olen jo tässä hetken aikaa pohdiskellut sijoittamista ajattomaan laukkuun ja chanelihan se on siellä listan kärkipäässä. Ja tämä postaus ei ainakaan vähentänyt innostustani sijoitukseen;) Tuli sellainen mieleen, että kun olen menossa New yorkiin pariksi viikoksi syksyllä niin olisiko sieltä järkevä lähteä etsimään sijoituskohdetta esimerkiksi juurikin chanelia? Olen aina ajatellut, että suoraan putiikkiin jos astuu sisään ja haluaisi ostaa laukun ei se välttämättä ole edes mahdollista, vaan voi joutua jonotuslistalle ja sitten laukun saa vasta myöhemmin. ettei laukkuja myytäisi suoraa kaupasta? ja vielä kerran, kiitos suuresta avustasi! :)

  VastaaPoista
 4. Hei kiitti tästä! ;);) Olen itsekin sitten joskus aikomuksissa hankkia itselleni jonkin upeuden, ja pelko feikistä on suuri :// Joten tästä tulee olemaan ainakin jatkossa hyötyä. Thänks!

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon postauksesta, mulla on ollut pitkään jo haaveena investoida merkkilaukkuun. En ole vain löytänyt Sitä Oikeaa vielä.
  Olisi vielä kiva tietää jokaisen oman yksilösi merkki?

  VastaaPoista
 6. jes, tosi hyvä ja tarpeellinen postaus! Sainkin tässä samalla varmistuksen, että soi speedy on kalssikko, ettei tuu ostetuksi jotain, mikä saattaa mahdollisen myyntitarpeen aikana olla halpiskamaa :>

  VastaaPoista
 7. Semmosta sitten kans vaan että esim. Louis Vuittonia ei saa mistään muualta kuin Loius Vuittonilta. Paitsi sitten eBayssä, jossa sitä myydään käytettynä :)

  VastaaPoista
 8. Olipas kiva postaus! Varsinkin tällaisen parantumattoman laukkufriikin mieleen:)
  Minulla olisi muuten myynnissä iso musta Bubrberry Prorsumin nahkalaukku (ruutukuviota vain mustana vuoressa).
  Tässä vielä linkki postaukseeni laukkukokoelmastani (ko. laukku on ostettu Gaudetesta):
  http://maalaakaupunkimustaksi.blogspot.com/2010/01/its-in-bag.html

  Ota yhteyttä (maalaakaupunkimustaksi@gmail.com) jos haluat kokeilla laukku livenä!

  VastaaPoista
 9. Hyvä postaus ja uskon, että tulee viä joskus olemaan avuksi! :)

  VastaaPoista
 10. Haha, vitsit mä repesin tuolle mun typolle. Bubrberry. "Fancy a pint?";D Kyseessä siis ihan aito Burberry Prorsumin -laukku:)

  VastaaPoista
 11. Mistä oot ostanu sen upean Wangin laukun?

  VastaaPoista
 12. Kiitos paljon! Paljonko olet maksanut laukuista, tai Chanelista lähinnä?

  VastaaPoista
 13. En suosittele hankkimaan chanelia jenkeistä, hinta on siellä suurempi kun kuitenkin ranskalainen kyseessä :)

  VastaaPoista
 14. kiitos tästä postauksesta, tuli juuri sopivaan kohtaan :) Itse lähden ensi viikolla pitkän harkinnan jälkeen hakemaan classic flapin lontoosta ja niinkuin tossa mainittiinkin jonotus asiasta, niin itse otin hyvissä ajoin yhteyttä liikkeeseen jossa laukut on varattuna minulle.

  Tuosta miumiun:n veskasta vielä; oletko ottanut yhteyttä myyjään? Mulla itsellä lähti hajoamaan kuukauden käytön jälkeen yksi guccin laukku ja pari vuotta oston jälkeen sain vihdoin aikaseksi ottaa liikkeeseen yhteyttä ja se lähetettiin tehtaalle. Gucci oli matkalla pari kuukautta ja siitä uusittiin hihnat ja remmit täysin :) eli kyllä kannattaa reklamoida. Laadun pitää kestää.

  VastaaPoista
 15. Kiitos postauksesta! Tämän ajoitus oli todella hyvä, koska olen selaillut eBaytä viime aikoina ja katsonut noin yleisesti sieltä löytyvien merkkilaukkujen tasoa ja hintaa. Katseltuani esim. Marc Jacobsin laukkujen tarjontaa ja hintapyyntöjä rupesin usean kappaleen kohdalla epäilemään aitoutta. Kovasti myyjät vakuuttelevat aitoutta ja käyttämättömyyttä, mutta oikeasti: kuka myisi aidon, täysin uuden ja käyttämättömän ("new with tags") hintaluokaltaan $400-600 maksavan laukun vain $100 hintaan? En minä ainakaan, ja epäilen ettei kovin moni muukaan (mikäli kyseessä todella olisi aito laukku). Hieman korkeampi luotto mulla on sellaisiin tuotteisiin, jotka joku on jo aiemmin omistanut ja joita on käytetty ("pre-owned"). Olen taipuvaisempi uskomaan tuotteen aitouteen, mikäli myyjä erittelee hyvin, mistä kohdista laukku on kulunut ja myös ehkä selittää, mistä kulumat johtuvat (esim. päivittäinen käyttö). Siinäkin tietysti pitää miettiä, ovatko laukussa olevat kulumat tai käytön jäljet omalta kannalta niin häiritseviä, ettei laukkua tee mieli hankkia käytettynä.

  Painiskelen juuri tuon sanomasi asian kanssa: mistä voi tietää onko laukku todellakin aito ja että kotiin postitetaan juurikin se kappale, josta myyjällä on kuvat eBayssä? Ehkäpä mua häiritsee se tietämättömyys juuri hieman liikaa: en uskalla ostaa, koska en ihan uskalla luottaa. Ja onhan asiassa sekin puoli, että jos säästää merkkilaukkua varten ja pääsee sen jostain ulkomailta ostamaan (mikäli sitä ei saa Suomesta), on varmasti upeaa päästä asioimaan liikkeessä itse.

  VastaaPoista
 16. Moi,


  Pyytelin aikaisemmissa postauksissasi lisää kotipostauksia. Tuntui melko tylyltä ignorata koko kommentti, ja jättää siihen vastaamatta.

  VastaaPoista
 17. On se vaan surullista, että pitää tutkia ja pohtia laukkua ostaessa, että onko se aito vai ei. En ymmärrä miksi feikkejä annetaan tehdä.

  VastaaPoista
 18. Heiips! Ihania laukkuja ja IHANA blogi muutenkin! Mikä ton ison Mulberryn mallinimi on?

  VastaaPoista
 19. Okei, hyvä tietää kiitos vinkistä! :) ehkä jos Pariisiin pääsisi lähivuosina se voisi olla oikea paikka etsiä sitä oikeaa? Ilmeisesti Suomessa hinnat ovat kuulopuheista päätellen ainakin melkoisen paljon korkeammat kuin muualla euroopassa(Ranskassa ?) ?:)

  VastaaPoista
 20. ainakin pariisissa large maksoi 2010e ja dellamargassa myyjän mukaan "parikymppiä enemmän"..hinta olikin siellä 2500e. Noloa munmielestä myyjän edes kusettaa noinpaljon, ihankuin kukaan ei saisi selville tuota oikeaa hintaa :D

  VastaaPoista
 21. Ihanaa! Kiitos!:) Et arvaakkaan paljonko piristi koko viikon ja viikonlopun 9tunnin päiviä tehnyttä kun tänään aamulla ekaa kertaa koneen auki sain ja postauksen näin! Kiitos paljon vinkeistä! Näistä toden totta oli hyötyä! Itse olen miettinyt juuris Chanelin 2.55:tä koska on niin klassikko. Ei muuta kun klikkailemaan! Ilmoittelen sitten mihin pääsyin!
  Ja kiiitos vielä kun jaksoit nähdä näin paljon vaivaa tämän eteen! :)

  VastaaPoista
 22. Kiitos! :) Mulberryllä on kyllä kivoja, suhteellisen ajattomia malleja, siksi se on munkin suosiossa :)

  VastaaPoista
 23. Ole hyvä! :) Toivottavasti on jotain apua, ainakin jos etsit eBaysta :)

  VastaaPoista
 24. Pariisissa on tosiaan edullisimmat Chanelit, mutta esimerkiksi Saksastakin voi saada paljon edullisemmalla kuin Helsingistä. Helsingissä ainakin klassisessa 2.55 mallissa on lisähintaa sellainen 200e viime tiedon mukaan. Chanelilla ei ole nettikauppaa, mutta sieltä liikkeestä voi käsittääkseni tilata laukun Suomeen soittamalla ja antamalla luottokorttitiedot. Jos ostat EU:n sisältä, niin ei tule tulleja sekä saatat päästä alemmalla arvonlisäverolla (alv:ia ei veroteta Suomessa vaan ostomaassa) :)

  VastaaPoista
 25. Toivottavasti löydät sen Sinun Laukun pian! :) Mulla on Chanel, Mulberry x 2, Miu Miu x 2, Alexander Wang ja Louis Vuitton tällä hetkellä, toivottavasti tulee lisää pian ;)

  VastaaPoista
 26. Toi on käsittääkseni ihan luotettava sivusto, mutta tuotteet on kai ostettu jostain muualta, koska niistä pyydetään törkeää ylihintaa. Alennetut tuotteet ovat about samanhintaisia kuin tuotteiden normihinnat kaupassa... :P

  VastaaPoista
 27. Kiitti! :) Speedyhän on todella ajaton, mä en varmaan myisi sitä koskaan pois, vaan säästäisin lapsille :)

  VastaaPoista
 28. Joo, niinhän se on :) Aikaisemmin oli LV:n oman nettikaupan lisäksi jenkkinettikauppa e-luxury, joka myi aitoa LV:tä, mutta muuten sitä myyvät nettikaupat ovat poikkeuksetta olleet feikkitehtailijoiden sivuja.

  VastaaPoista
 29. :D Tuo musta Burberry näyttää kivalta, en tiedä miten raaskit luopua siitä! Ajattelin itse ehkä ostaa Marc by Marc Jacobsin (samantyylisen kuin sinulla ;)), mutta saa nähdä..

  VastaaPoista
 30. Ole hyvä! :> Chanelista tosiaan maksoin 1200e

  VastaaPoista
 31. Jaa, et vaan ostanut jostain aaa-replica-bubrberry-for-you-dot-com:sta? ;) Mutta tosiaan, olen ihastellut joskus samaa laukkua Gaudetessa... :)

  VastaaPoista
 32. Tuosta Miu Miu:sta olen tosiaan kontaktoimassa ensin myyjää. Luulisi, että he hoitavat asian sitten eteenpäin, mutta voihan olla, että joudun itse soittelemaan Italiaan sittemmin. Hyvä kuitenkin kuulla, että asiat myös järjestyvät ihan laatutyylillä :)

  Onneksi olkoon vielä classic flapista! Siitä ei voi päästää irti, kun sen kerran saa käsiinsä!

  VastaaPoista
 33. Sama juttu - epäilyksen herättää milloin suttuiset kuvat, uusi myyjä tai liian tasainen nahka yms. Tosin eBayssa hintapyyntö saattaa olla matalalla siksi, että se houkuttelisi ostajia, mutta jos hintavarausta ei ole, on aika ihmeellistä, jos laukku ei ole feikki.

  Kannattaa käyttää hyväksi tuota mainitsemaani Purse Forumia, sillä siellä on esimerkiksi mainittu keskusteluissa myyjiä, jotka ovat epäluotettavia tai varastelevat kuvia. Yhtä lailla siellä on listattu luotettavia myyjiä. Liikkeessä asioiminen on aina tietenkin elämys, mutta mulle on aina tärkeintä ollut se itse laukku ;) Siksi nettitilaaminen houkuttaa - tietenkin sen helppouden lisäksi! :)

  VastaaPoista
 34. Luen kaikki kommentit, joten mitään ei ole jäänyt huomioimatta, vaikka vastaaminen toisinaan jääkin.

  VastaaPoista
 35. Sepä niin, se on varmasti vain liian hyvä bisnes joillekin...

  VastaaPoista
 36. Kiitos kiltti! :) Kumman ison Mulberryn? Kuvissa näkyy Mabel ja Warren :)

  VastaaPoista
 37. Hih, tätä oli kiva tehdä, ja ihan huippua jos auttoi :) Toivottavasti saat oman laukun kotiin pian <3 Kerro ihmeessä, mihin päädyit!

  VastaaPoista
 38. Vaikka laukut on kauniita ja hivelevät egoa, en itse koskaan puhuisi investoinnista ja sijoituksesta. Vain marginaalitapauksissa käytetystä laukusta saa myydessä enemmän kuin siitä on maksanut (ja kun vielä huomioidaan rahan aika-arvo, niin tapaukset on vieläkin marginaalisempia...)

  Lisäksi on hyvä tiedostaa, että se paljon parjattu kopio saattaa olla prikulleen samanlainen laukku kuin aito: tehty samassa tehtaassa samoista materiaaleista, mutta ilman aitoustodistuksia, kun aitoja tilataan vain rajallinen määrä. Tästähän on ollut uutisissakin.

  VastaaPoista
 39. :D Just siltä se kuulosti, haha! On kyllä Gaudetesta ostettu:)

  VastaaPoista
 40. Hei kiitos postauksesta! Itse olen kiertänyt nettiputiikit kaukaa feikkien pelossa.

  VastaaPoista
 41. Komppaan Kaisaa tässä kommentissa. En kuitenkaan missään nimessä halua tuomita/ syyllistää laukkuja ostavia ja käyttäviä.

  Olen itse vaan miettinyt aina välillä (kirjoituksesi nosti aiheen taas pintaan) luksusmerkkien järkevyyttä nykyaikana. Materiaalien paremmuudesta ei ole enää vastaavia takeita kuin aikaisemmin ja tuotteet tehdään useasti kaukoidässä. Maksavatko ihmiset siis pelkästä brändäyksestä ja mielikuvista? Olisin halukas kuulemaan mielipiteitä...

  Eräs työkaverini (paljastettakoon tässä sen verran, että itsekin työskentelen muodin parissa) on suomalais-italialainen kenkä-ja laukkusuunnittelija. Hän kertoi vähän aikaa sitten luksusmerkkien "Made in Italy" tekstin takana olevan pykälän, jossa määrätään että tietty prosentti työstä tehdään Italiassa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että esim. laukku tulee muuten valmiina kaukoidästä, mutta Italiassa siihen kiinitetään kahvat/olkahihnat.

  Piraattibisneksen myötä esim LV-monogrammi on kokenut mielestäni hurjan inflaation...samoin kuin monet muut paljon kopiodut tuotteet. En itse ikinä pitäisi edes aitoa LV-monogrammilaukkua, koska se yhdistetään niin helposti halpohin kopiohin ja negatiivisiin mielikuviin piraattiteollisuudesta. Ostan mielummin pienien merkkien oikeasti yksilöllisiä tuotteita, joiden alkuperän jäljittäminen on usein helpompaa kuin huolehtiminen kalliiden merkkien aitoudesta. Tämä on kuitenkin vain oma mielipiteeni....kukin tyylillään.

  VastaaPoista
 42. Ole hyvä! Toivottavasti edes vähän auttoi :)

  VastaaPoista
 43. No hei, eikai kukaan osta laukkua oikeasti sijoitusmielessä :'D Investointi on kielellisesti hauskaa vaihtelua ostamiselle tms., ei kannata lukea niin kirjaimellisesti. Tuohon rahan arvoon muuten: esimerkiksi Chanel nostaa joka vuosi niin paljon hintojaan, ettei sillä ole kyllä inflaation kanssa mitään tekemistä.

  En muista kuulleeni yhdestäkään merkistää, jolla tehtäisiin feikit samoissa tehtaissa - siitä olen kuullut, että joitain osia saattavat työntekijät varastaa feikkien tehtailuun, kuten nyt vaikka LV-vetoketjuja.

  VastaaPoista
 44. En minä sitä sanokaan, että joku rinnastaisi laukun oston oikeasti pörssiosakkeen ostoon. Koen kuitenkin että puhumalla investoinnista ja sijoittamisesta, laukunostaja vakuuttelee itseään ja muitakin siitä, että parin tonnin tuhlaaminen käsilaukkuun on oikeasti ihan järkevää. Onko se järkevää vai ei, noh, siihen ei varmasti ole yhtä oikeaa vastausta. Laadulla ostostaan ei kuitenkaan voi perustella, brändistä siinä maksetaan ja se olisi kaikkien osattava myöntää.

  Rahan aika-arvolla en viittaa tässä käsilaukkujen myyntihinnan nousuun vaan siihen, että jos ostan tuotteen tänään hinnalla 100e, minun pitää saada siitä 10 vuoden päästä 100e _korotettuna_ 10 vuoden inflaatiolla, jotta saisin siitä reaaliarvolla mitattuna omani takaisin.

  Juurikin LV oli otsikoissa, kun kaukoidästä löytyi tehdas, joka valmisti lisenssillä tilatun määrän aitoja ja lisäksi "a-luokan piraatteja", jotka vaan pakattiin eri konttiin eri hintalapulla ilman aitouslappuja. En jaksa tästä googlata, mutta ihan kauppakorkeakoulun professorin suusta tämän joitain vuosia taaksepäin kuulin.

  Itse kannatan murmelin lailla pienten valmistajien, mielellään kotimaisten, laatutuotteita, kun se parin tonnin merkkilaukku ei itselleni aiheuta riittäviä kiksejä. Ne joille aiheuttaa, niin olkaa hyvä vain: tosin mielellään kuitenkin kuulisin lisää motiiveja merkkilaukun hankintaan.

  VastaaPoista
 45. Eiköhän se ole ihan jokaisen oma maku ja mieliteko, joka määrää, millaisen laukun ostaa.

  Brändiin olennaisesti kuuluu myös laatu - designerlaukusta maksamista voi siis perustella myös laadun ostamisella. Ainakin korjauspalveluiden olen ymmärtänyt pelaavan ja on laukuilla takuutodistuksiakin - niitä tuskin saa ei-designer-laukuille.

  Chanelista ja arvosta vielä sen verran, että jos olen maksanut siitä käytettynä 1200e viime vuonna, inflaatio jauhaa vuosittain about 4% ja Chanel nostaa hintoja 300e/vuosi, jolloin myös käytettyjen Chanelien arvot nousevat (tällä hetkellä 1250e sama laukku samassa kaupassa), niin arvo ns. _säilyy_ tai jopa parhaassa tapauksessa nousee (riippuen käytettyjen Chaneleiden hinnannousun relaatiosta hinnannostoihin tottakai), joten ymmärrätkö mitä tarkoitin?

  En myöskään usko, että joku ei tässä maailmassa vielä tiedä piratismista ja väärinkäytöksistä - mutta luulenpa vaan, että pitää aika ekokauppaan mennä, että tuotteen syntyhistorian saa niin pitkälti selville, että sillä jotain pystyy perustelemaan.

  En jaksa alkaa väittelemään asiasta - minä ostan mielelläni tunnettujen ja hyvin brändättyjen merkkien laukkuja, te voitte ostaa jotain muuta halutessanne. :)

  VastaaPoista
 46. En minäkään jaksa vääntää, vaikka aihe mielenkiintoinen onkin. Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että hyvältä näyttää! En kai muuten tätä blogia lukisikaan :)

  VastaaPoista
 47. Pystyt siis suosittelemaan Vintage Parisia? :) Olen aikaisemmin ostanut designerlaukkuni uutena, mutta nyt ajattelin ostaa käytettynä. eBaysta en haluaisi ostaa, joten tämä nettiputiikki kuullostaa lupaavalta;)

  VastaaPoista
 48. Moikka! anteeksi että vaivaan näinkin tyhmällä asialla, mutta olen ostamassa alexander wangin rocco bagiä, mutta en oikein tiedä hyvää paikkaa mistä sen saisi suht edullisesti, ja mielellään euroopassa, ettei tulisi miljoonien tulli ja sun muita arvonlisävero kustannuksia... osaisitko auttaa? :)

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.