perjantai 28. toukokuuta 2010

Kesän hoteimmat

Bongasin nämä lasit jokin aika sitten Asoksen sivuilta. Ne ovat juuri niin oudot, että kiinnostuin välittömästi. Huvittavaa, miten ystäväni joku aika sitten naureskeli, että juuri tuollaiset irrotettavat linssit tulevat taas pian varmaan, että nythän niitä saisi halvalla jostain Närpiön kirppikseltä. Hän oli oikeassa :D

Mulla on kyllä aika monet halpisaurinkolasit tässä vaiheessa, mutta nämä pitäisi vielä saada. Aiemmin tykkäsin panostaa aurinkolaseihin, mutta koska kuitenkin aina valitsin ns. muodikkaimman mallin kalliiden merkkien malleista ja sitten ne jäivät yhtä lailla kaappiin käyttämättöminä seuraavana kesänä, päätin, ettei ole järkeä ostaa Chaneleita kun Ginasta lähtee lasit 15 eurolla. En jotenkin oikein luota kalliidenkaan aurinkolasien "suojakertoimiin", joten silläkin kai ihan sama, mistä lasit hankkii? Jos joku muukin tykkää, niin noitahan saa täältä. :)

I want these! They are so ugly cool, so they're so my style :D I think that I actually have enough cheap sunglasses but one pair more couldn't hurt...right? You can buy them too, from Asos.

pics: asos.com, hanneli.com

16 kommenttia:

 1. Hohhoi, vastasin pitkän sepityksen oman blogin puolelle :D Noi lasit on kyllä ihanat, mutta mulla menee just päinvastoin. Ostin RayBanin pilotit kevättalvella 2007 ja ne on vakiot vieläkin. Ei ne tietenkään ole mitkään trendikkäät, mutta niistä on tullut mun signaure, joten sekin on kiva juttu :) Ja niiden jälkeen ei huvita ostaa ns. halpiksia. Olen siis elävä esimerkki siitä, miten voi säästää panostamalla.. Ne oli tarjouksessa 80e, ja nyt neljäs kesä käytössä.. Aika sama jos oisin ostanut 20e trendilasit joka kesä :)

  VastaaPoista
 2. Ne halpislasit estää UV-säteilyä yhtä hyvin kuin kalliit. Näin todettiin labrassa, kun testailtiin, miten auringon säteet läpäisevät ihan "perusmuovia".:)

  VastaaPoista
 3. I think they're boring and generic

  VastaaPoista
 4. Juu, MouMou ehtikin jo kommentoimaan, eli UV-säteilyltä suojaavat halpiksetkin ihan yhtä hyvin, kunhan kiinnittää huomiota, että UV-suoja on linssissä, ja melkein kaikissa se tarra löytyykin. Optikkosukulaiseni valisti, että linssin "näköominaisuuksissa" (excuse my french, en muista oikeaa termiä) saattaa olla eroja, siis että fiineimmillä linsseillä näkee tarkemmin, eivät vääristä näkökenttää -MUTTA tätä eroa harva edes huomaa. Joten jos tosiaan löytää mieluisat trendilasit Ginasta tai Henkasta, ovat ne ihan käypäset pelit :)

  VastaaPoista
 5. Nimenomaan. Joissain halpislaseissani on tosiaan ollut kiva lisäominaisuus, jolloin minusta on tuntunut, että kävelen puoli metriä maan sisällä. Ai mikä vääristys?;)

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoista! :) Kun omat Ray Banit hankin, myyjä sanoi, että monet merkkiaurinkolasit ovat muovia kauttaaltaan, ne on ulkonäön takia suunniteltu, eikä edes suojaamista varten (vaikka siis tietenkin suojaa). Aurinkolasimerkit tietenkin panostaa hitusen enemmän kaikkeen linsseihin liittyvään (Ray Ban käyttää lasilinssejä), mutta tottaka erot voi olla niin pienet, ettei kukaan huomaa :o

  VastaaPoista
 7. Tosiaan kuten joku mainitsi näkökentän ero on huima halpis ja merkki-arskojen välillä :) Tosin itse kannatan silti halpiksia, tai on mulla äidin ray banit; 15 vuotta vanhat ainakin :) Mut joo testasin kaverin Dioreita ja HUH tuntui että niissä olisi vahvuudet kun niin tarkkaan niillä näki ja vaikka lasit oli mustat, niin ei näkökenttä ollut lainkaan "musta".. Sanoinkin sille, että nään niillä paremmin kun mun silmälaseilla (jossa siis on vahvuudet :D).

  VastaaPoista
 8. No onhan kiva käyttää merkkilaseja, mutta jos kivat löytää halvalla niin mitä väliä? :)

  Mulla on parit 'teini'-lasit, Ray Banit ja Weekdaysta ostetut. UV-suoja merkit löytyi sekä Ray Banien, että Weekdayn lasien kyljestä ja hinta eroa on kumminkin päälle 100 euroa...

  VastaaPoista
 9. Monet onkin tänne jo kommentoineet aurinkolasien UV-suojauksia ja niiden muita ominaisuuksia, mutta tässä vielä yksi optikon kommentti..

  Eli kyllä niissä tosiaan on aikamoisia laatueroja. Tärkein huomioitava on tietenkin linssin UV:n läpäsy, sillä jos linssi päästää läpi UV-valon, on aurinkolaseista enemmän haittaa kun hyötyä. Tämä siksi, että silmä luontaisesti suojelee itseään kirkkaassa auringon valossa supistamalla pupillia, siristelemällä ja välttelemällä liian auringon pääsyä verkkokalvolle. Mutta kun nokalla keikkuu toimimattomat aurinkolasit, pupilli ei pienene "pimeyden" takia ja auringon valo pääsee tekemään tuhojaan. Eli kattokaa aina, että laseissa on ainakin CE merkintä.

  Muut erot on enemmän makukysymyksiä.. Laadukkaat linssit aina tosiaan vääristää vähemmän ja niiden värit on suunniteltu silmille miellyttäviksi. Ruskea väri esimerkiksi parantaa kontrastien ja tasoerojen hahmottamista. Ja kuten joku jo mainitsikin, esimerkiksi Rayban käyttää lähinnä lasilinssejä, jonka takia ne ei naarmunnu kuten muovilinssit.

  Tässä tällaista infoa, aurinkoista kesää kaikille!

  VastaaPoista
 10. Noi on kyllä niin överit että ne on jo siistit! Meinasin kerran pistää yhteen tilaukseen mukaan noi mustat, mutta sitten ajattelin että onkohan ne sittenkin mulle liian överit.

  VastaaPoista
 11. aika hauskat, mutta samalla ihanat :D :)

  VastaaPoista
 12. En tiedä pahemmin halpislasejen linsseistä, mutta aurinkolasejen tulisi aina olla polarisoidut, että ne suojaisivat silmää kunnolla valonsäteiltä. Polarisoitu linssihän on kuin pieni siivilä, joka suodattaa tietynaaltoiset (valonsäteen kulma sen tullessa linssiin vaikuttaa siis) säteet, säteiden kulkiessa linssiin, jolloin suuri osa haitallisesta säteilystä ei pääse vahingoittamaan silmää. En tosi tiedä, että miten halvemmat merkit ovat toteuttaneet tämän, vai ovatko ollenkaan?

  Itse käytän halpislaseja rahanpuutteen vuoksi, mutta ns. kunnolliset lasit ovat hankintalistalla. :D

  VastaaPoista
 13. Juuri tilasin samaiset. Ostan pelkkiä halpoja aurinkolaseja koska kadotan ne kummiski, eli no point!

  VastaaPoista
 14. Apua, mulle nousee vaan kauhumuistot ala-asteelta mieleen :D Näkö oli huono jo silloin ja kirkkailla ilmoilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lätkäistä aurinkoklipsit silmälasien päälle. Aivan uskomattoman tyylikästä (not). Totta kai nämä trendiversiot näyttää minunkin silmään hyviltä, nuo on aika hauskat itseasiassa, mutta nyt kun viimeinkin oon saanut hankittua laadukkaat, arvolliset aurinkolasit, en niistä pois vaihtaisi!

  VastaaPoista
 15. aika hauskat, mutta samalla ihanat :D :)

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.