keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

New feature

Tässä postauksessa hypätään taas vähän mun blogin sivuraiteelle, nimittäin sisustukseen.

Olemme jo pidempään suunnitelleet valokirjaimen hankkimista kotiin - oli sitten sitten kuinka kliseistä tahansa jo nykyään. Sisustustyylimme on kuitenkin juuri sellainen, johon valokirjain istuisi loistavasti, joten olen viettänyt lähes turhauttavan paljon aikaa Characterin sivuilla. En vain oikein osaa päättää, mihin valokirjaimen sitten sen hankinnan jälkeen asunnossa sijoittaisi, mutta olen rajannut vaihtoehdot kolmeen paikkaan. En ole kuvanmuokkaustaidoiltani todellakaan mikään guru, jonka varmasti näettekin, mutta toivottavasti idea tulee esiin kuvista, joihin olen kirjaimen cut-copy -tyylillä lisännyt.


Ensimmäinen paikka olisi ikkunaseinällä telkkaritason vieressä, mutta ongelma on vähäsen tuo ahtauden tunne. Asunto on sinänsä aika avara, joten saattaisi näyttää hassulta, jos valokirjain olisi juuri täysimmässä nurkassa...Toisena voisin ajatella sijoittavani valokirjaimen ikkunaseinän viereiselle seinälle, jossa sillä olisi ehkä enemmän tilaa tulla huomatuksi. Tosin vasemalla kurkistava sohva saattaisi taas peittää kirjaimen turhan monesta kulmasta.Kolmantena kirjain voisi olla eteisessä pikku jakkaran vieressä. Silloin sen näkisi jo ovelta ja myös olohuoneesta, mutta toisaalta eteinen on muutenkin vähän ahdas, joten siinä olisi riski, että se tönäistäisiin vahingossa nurin lähtiessä tai tullessa tai muuten vaan häslätessä.

Onko teillä joku mielipide valokirjaimen sijoitteluun?

39 kommenttia:

 1. Entäs jos siirtäisit jotain pois ikkunalaudalta, ja laittaisit sinne? Olisi ainakin näkyvillä ja poissa jaloista.

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti kohta yksi, tosin nostaisin sen tuohon laatikon päälle tasapainottamaan vertikaalisuutta, jotka muut sisustuselementit tuovat ainakin valokuvassa vahvasti esiin. Mun mielestä muissa kohdissa kirjain ei oikein pääse oikeuksiinsa...

  Kirjain on varmasti hyvä hankinta ja sellainen asia, jota voi sitten sijoitella uudestaan sisustuksesta riippuen. Kyllä sille varmasti paikka löytyy kauniissa kodissasi - ihanan valoisa tunnelma!

  Ja muuten, ihana Tapiovaaran Pirkka, suosikkihuonekalu suosikkisuunnittelijaltani!

  VastaaPoista
 3. Tuo kakkoskuvan paikka näyttää lupaavimmalta, mutta ehkä tuon laatikon toiselle puolelle, jos siinä ei ole muuta tavaraa. Eteinen on ainakin ehdoton no-no.

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä kohdassa 2 näytti tosi hyvältä, mutta myös marian ehdotus ikkunalaudasta kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 5. Miksi juuri kirjain t? :)

  VastaaPoista
 6. Heippa Aurora :) Hihkaisen heti jee, sisustusaiheinen postaus!

  Kivoja mietintöjä. Itse mietin aika samaa. Ikkunalaudalla taitaakin jo olla toinen valaisin? Vaihtoehto 3 oli eniten mieleeni :) Eteisenlattia olisi mielestäni ihanan erikoinen paikka, mutta jos se ei ole käytännöllinen siinä niin.. Uskon, että viimeistään siinä vaiheessa kun kirjain saapuu kotiinne, ja pääset sitä kokeilemaan valo päällä eri kohdissa (ja kun muissa kotinne valaisimissa on myös valot päällä), niin oikea paikka kyllä löytyy!

  VastaaPoista
 7. Teillä on niin kaunis koti! Voit olla ylpeä tosta! Sisustus on ihanaa, joten kiva kun välillä tällainen postaus :) Mietin myös miksi T-kirjain? Se on kiva, mutta onko sillä jokin merkitys, hankkisin varmaan itselleni merkityksellisen kirjaimen..

  Åndå.. En osaa päättää noista..olen niin nirso.. Perusteluni:
  1:sessä on jo niin paljon tavaraa, ei liikaa, mutta kirjaimen kanssa ehkä.. Kirjain vie laatikon statuksesta osan :(

  2:sessa taululla ja pikkupöydällä on täydellinen harmoninen suhde, kolmas pyörä saattaa sen epätasapainoon (omg can't believe i wrote that) hahahha

  3:sessa ahdas oviaukko tuntuu vielä ahtaammalta

  Kun kämppänne oli lehdessä, ostin sen numeron..kunpa nyt löytäisin sen jostain..yritän muistella miten teillä oli :D En ole ihan varma miten sähkötyöt on toteutettu tms noissa kirjaimissa (ja paljon ne painaa), eli ehkä ehdotukseni ei ole toteutettavissa, mutta mahtuisko eteiseen kenkätelineitten päälle? Tai kun teillä ei ole keittiössä yläkaappeja..niin seinälle keittiöön? Tai jos ei saa seinälle, niin yhden työtason päälle keittiöön? tai jos keittiöön hankkisi yläkaappien paikalle pienen hyllyn, joka olisi just kirjaimen kokoinen, ja kirjain siihen päälle.. hallitsemaan yhtä tyhjää seinää..?

  VastaaPoista
 8. Kohta kaksi on noista paras. En silti iteasiassa pidä tosta valokirjaimesta yhtään, luultavasti siks että mun tyylini sisustamisessa ei oo ollenkaan noin moderni... (=

  VastaaPoista
 9. Kolmas vaihtoehto näyttää parhaimmalta. Muttakun siinä on se riski että joku tulee ja tönäisee- grunts ja "oops".

  VastaaPoista
 10. Mun mielestä tuo kohta 2 on paras paikka, jos noista pitää valita. Mutta eihän tämä nyt ole niin vakavaa, voihan sitä kirjaimen paikkaa vaihtaa vaikka viikoittain jos siltä tuntuu. :D

  VastaaPoista
 11. Ehdottomasti nro 2, jommalla kummalla puolella levypöytää. Ei kirjaimen joka kulmasta tarvitsekaan näkyä joten ei minusta haittaa jos sohva välillä edessä. (Nr 1 liikaa sälää ja ikkunan valo veisi kirjaimen valoa pois, 3 varmasti tiellä ja näyttää hieman väkisin asetetulta, eteinen kannattaa pitää avarana ja käytännöllisenä). Kiva blogi sulla :)

  VastaaPoista
 12. 2 kohta oli omasta mielestä parhaimman näköne

  Sulla on muuten tosi kiva sisustus kämpässäs!

  VastaaPoista
 13. Hei hei Aurora,
  osasitkin ehkä arvata samantyylisen sisustuksen ystävänä, että meilläkin on ihasteltu valokirjaimia :) Tosin saa pysyä harmi kyllä kaupassa siihen saakka, että pikkutipu ymmärtää olla vähän varovainen. Itse tykkäisin vaihtoehdosta nro 3. Se toisi särmää ennestäänkin kivaan eteiseenne.

  VastaaPoista
 14. T on Auroran oikean nimen alkukirjain

  VastaaPoista
 15. Erittäin hyvä kirjainvalinta! ;) Paikkaa voi vaidella. Niin minä tekisin. Laittaisin sen minne milloinkin sen mukaan, minne kaipaisin sen kivaa loimotusta ja hehkua kulloisenakin hetkenä. Ainoat lamput, jotka minulla kotona pitävät paikkansa ovat kattolamput. Pöytälamput, valosarjat ja klipsilamput vaihtavat säännöllisen epäsäännöllisesti paikkoja niin keskenään kuin myös huoneesta toiseen. :)

  VastaaPoista
 16. Sinuna laittaisin/ripustaisin sen ehdottomasti seinälle! Voisko sen jotenkin pultata seinään? Enkä siis tarkoita seinään nojaamaan vaan ihan seinälle, kuten taulu!

  VastaaPoista
 17. Mä laittaisin ton ehdottomasti jonnekkin minne vaan muualle kuin lattialle.. se ikkunalautaidis oli hyvä!

  VastaaPoista
 18. Se voisi olla hyvä ratkaisu tosiaan! :)

  VastaaPoista
 19. Ei siinä muuta tavaraa ole, siksi ehkä tykkään itsekin eniten kakkoskohdasta :)

  VastaaPoista
 20. Tapiovaaran Pirkka on kyllä kiva piriste eteisessä :) En oikein jotenkin uskaltaisi nostaa valokirjainta laatikon päälle, koska se voi tipahtaa... plus että tuo boksi on täynnä levyjä, joita kuunnellaan silloin tällöin :) Kiitos!

  VastaaPoista
 21. Se on mun ensimmäisen nimen etukirjain, Aurora on vasta mun kolmas nimi :)

  VastaaPoista
 22. Aivan samaa mieltä olen :D

  VastaaPoista
 23. Ikkunalaudalla on Kartellin pieni Take-niminen valaisin, joka ei tuossa oikein näy... Totta, sen pitää ehdottomasti olla symbioosissa muiden valopisteiden kanssa, siksi tämä on vähän vaikeaa suunnitella etukäteen :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 24. Lauttasaaressa kirpparilla on myynnissä characterin valokirjaimia. paikka on oranssitori.

  VastaaPoista
 25. Haha, kiitos! :) Tuo T on tosiaan mun nimen etukirjain, mutta en tietty ole mitenkään varma, että juuri tuo tulee hankittua. Hyvin voin ottaa jonkin muunkin :)
  Mun mielestä näiden kuvien perusteella oon kallistumassa siihen, että 2. kohta olisi itse asiassa paras paikka. En oikein harmoniasta tai symmetriasta välitä sisustuksessa - se on liian "itsestäänselvää" tavallaan :D
  Ne kenkälaatikot meidän eteisessä on muovia, niin en tiedä miten ne kestäisi tuota metallista valmistettua kirjainta :P Keittiön seinä/työtaso olisi huikea idea!! Saiskohan sitä siihen seinään millään.. :O Kiitos loistavasta ideasta!

  VastaaPoista
 26. Munkin mielestä 2 vie voiton :> Ei tuo tosiaan kaikkeen sisustukseen sovi, mulla on taas niin pelkistetty sisustustyyli, että kirjain on ihan nappi silmään :D

  VastaaPoista
 27. Ei olekaan, kunhan vaan huvikseni pohdin jo valmiiksi :D

  VastaaPoista
 28. Sepä niin :/ Harmi kun meidän eteinen on niin hirvittävän ahdas, eikä tuo valokirjainkaan ole mikään pienin mahdollinen :P

  VastaaPoista
 29. Kiitos! 2. on kai tosiaan paras :D

  VastaaPoista
 30. Kiitos! Vaihtoehdon 2 kannalle olen itsekin kallistumassa, siinä on valokirjaimelle tavallaan tarpeeksi tilaa eikä niin suurta rikkoutumisvaaraa ;)

  VastaaPoista
 31. Eteistä ollaan harkittu pisimpään, mutta jotenkin 2. vaihtoehto tuntuu ehkä kuitenkin luonnollisimmalta. Enkä haluaisi, että esimerkiksi illanviettoon kutsutut ystävät vahingossa tönäisisivät ja rikkoisivat sen - tai vaikka itse tönäisisin, mistä sitä tietää. Eteisen ahtaus kun tekee paikasta melko riskaabelin. :/

  VastaaPoista
 32. Haha, ihan ite keksin ottaa ton kirjaimen ;) paikkojen vaihto on hyvä idea! Mä en varmaan vaan jaksaisi kanniskella tuota kirjainta eri paikkoihin, ne on kai aika raskaita :D

  VastaaPoista
 33. Niin oli! Se tai sit ihan seinälle asti, mut jos ei pysty niin sit 2.vaihtis :)

  VastaaPoista
 34. Tää on kyllä tosi hyvä idea, yritän selvitellä, josko sen johonkin seinään saisi! :)

  VastaaPoista
 35. Ihana tuo valokirjain. Meinasin kerran ostaa moisen poikaystävälle lahjaksi, mutten jaksanut raahata sitä kaupungilla mukana :)

  Itse laittaisin sen johonkin muualle kuin lattialle. Ikkunalauta voisi olla kiva, noiden kirjojen tilalle. Kirjat ja Take tv-tasolle ja kynttilänjalat vaikka ruokapöydälle :)

  VastaaPoista
 36. Mun mielestä toi 2-kuvan sijoitus on paras noista kuvista :>

  VastaaPoista
 37. Hei, mistä toi kakkoskuvan levyhylly on? Aivan ihana!

  VastaaPoista
 38. Hei!

  Tiedän, että tämä on vanha blogisi enkä tiedä käytkö koskaan täällä lukemassa kommentteja, mutta testaanpahan kuitenkin kysymistä. Mistä tuo ensimmäisen kuvan betoniselta näyttävä "kynttilälautanen" on?

  t. Linda

  VastaaPoista
 39. Linda: Käyn lukemassa, joskin hyvin harvakseltaan. Betoninen kynttilälautanen on Virosta, Rotermannin sisustusliikkeestä :) Maksoi kai jotain 20 eur

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.