lauantai 24. huhtikuuta 2010

melkein meteorologi

Kuten varmaan olette Johannan ja Irenen blogeista saattaneet lukeakin, niin kävimme eilen Nelosella vähän vilkaisemassa uutistoimituksen kulisseihin. Tutustuimme siis siihen, miten uutislähetyksiin valmistaudutaan, etenkin noin ulkoisten seikkojen puolesta. Tässä uutisankkuri Satu Sirkiää meikataan ennen lähetystä. Meikin tulee olla melko vahva, sillä kuten tavallinen kamerakin, myös videokamera ja studion valot syövät meikkiä roimasti.Käväisimme myös vaatevarastossa - Nelonen on ainoa tv-kanava, jolla on oma stylisti. Jemina Jauhojärvi siis työkseen pukee niin Nelosen uutisankkureita kuin myös esim. tosi-tv-sarjojen osallistujia.Myös teknistä puolta esiteltiin. Tuolla puolella hallinnoidaan kanavan tapahtumia jatkuvasti, kuten myös kameroiden liikettä (ensi kerralla kun satutte katsomaan Nelosen uutisia, niin esim. sitä alussa lähemmäksi liikkuvaa kameraa ohjaillaan tietty tuolta), uutistenlukijan aputekstiä ja muuta.


Lopuksi munkin on pakko laittaa säätyttökuva. Olin melko hyvä meterologikokelas jopa, sillä osasin osoittaa suoraan (ja jatkuvasti) Turun suuntaan ja kertoa, että on sumua. Tosin innostuin Turun sumuisuudesta siinä määrin, että esim. Vaasan säät jäivät katsojan itse huomioitavaksi ;)Samalla tuosta kuvasta huomaa, miksi stylisti ei voi pukea uutisenlukijoille vaikkapa raitaa tai mustaa. Valkoistakin kuulma vältetään, vihreästä puhumattakaan, sillä taustakangashan on itse vihreä. Täytyy sanoa, että oli omasta puolestani todella mielenkiintoinen visiitti - harvoin sitä pääsee kädestä pitäen opastettuna kulissien taakse katsomaan, miten kameroiden takana valmistaudutaan siirtymistä kameroiden eteen!

10 kommenttia:

 1. Toi viimenen säätyttökuva oli mitä ihanin! Mite oikein pääset tommosiin, ilmoittaudutko vai kutsutaanko sut ?

  VastaaPoista
 2. Miks te olitte tuolla? Miten tuo liittyy muotibloggaamiseen?

  VastaaPoista
 3. Vähän siistii päästä katsomaan just miten noi kaikki toimii :)
  Mä en varmaan ikinä oppis tota sää hommaa :D Vähänkö vaikee aina löytää oikeat paikat :D

  VastaaPoista
 4. Hei! sellasta vaan kysyisin, kun olen tilaamassa asokselta mekkoa ja mietin, että sulla on varmaaan kokemusta tilaamisesta niin paljonko postimaksu on sieltä suomeen ja voiko tuotteet palauttaa jos ne ei olekkaan hyviä? (:

  VastaaPoista
 5. Hahah, hauska säätyttökuva ;)

  VastaaPoista
 6. hahaa ihana säätyttökuva!
  millä nimellä hait noita ihania turbaaneja ebaysta ja usa:sta vai uk:sta? Kun kirjoitan turban niin tulee suurimmaksi osaksi suihkuhattuja hahah. Ja saitko tilattua 3 väriä samalta myyjältä? Kiiitos :)

  VastaaPoista
 7. Pöh, ei turus koskaa sumuu oo, turku on suomen pariisi ja miami;D! Mut ainaki näytät vakuuttavalta meteorologilta:D

  VastaaPoista
 8. nuo ekat kuvat ja tekstit kertonevat aika hyvin sen, miten ekskumme liittyi muotibloggaamiseen? sori artsu, oli pakko vastata sun puolesta :D

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.