keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Guess who?

balmainfw10

Olen varmasti fashion-juntti nyt pahimmasta päästä, mutta suora mielipiteeni on, että tämä kyllästyttää ja pahasti. Eri aikakausien armeijatakeista inspiroituminen aina uudelleen joka mallistossa väsyttää. Mielestäni tarvitsemme uutta. Usein paras mallisto muotiviikolla on se, joka inspiroi uudella kehityssuunnallaan tai edes osoittaa kehitystä - vanhassa ja samassa jannaaminen ei voi kuulua muotiin. Muotia ei edes olisi olemassa, mikäli mitään uutta ei koskaan marssitettaisi pitkin catwalkia! Puuttumatta enempää siihen, että useimmat mallistot ovat inspiroituneet menneistä vuosikymmenistä, olen sitä mieltä, että niistä inspiroituminen jatkuvasti samalla tavalla ei ole inspiroivaa. Decarnin, kom igen.

kuvat: style.com

16 kommenttia:

 1. Olen samoilla linjoilla sun kanssa.
  Uudelta jutulta tuntuu Celinen aikaansaama hysteria. Nyt joku sanoi että Stellakin olisi ottanut siitä inspiksen omaan kokoelmaansa, ehkä onkin, tykkäsin silti. Kaikki puhdaslinjainen ja uudet leikkaukset tuntuvat kivoilta.

  VastaaPoista
 2. Heii! Hyvää Auroran päivää! (meni asian vierestä, mut ei voi mitään)

  VastaaPoista
 3. No tämähän oli jo ennustettavissa ;)

  VastaaPoista
 4. malia: Celine tosiaan on nostanut hirveän hypen muotimaailmassa - ja näyttihän se Stellan mallisto hieman jo Celineltä niin selkeäpiirteisenä ja puhtaana, vaikka Stellakaan ei ole koskaan lähtenyt mukaan mihinkään glamtrash-juttuihin. Ehkä maanläheiset sävyt ja selkeät leikkaukset ovat muotimaailman vastaisku tälle menneelle kaudelle? :)

  indie: Silti, toivoin... :P

  janica: Kiitos, en olisi itse muistanutkaan!<3

  VastaaPoista
 5. Oon täsmälleen samaa mieltä.
  Mua kyllästyttää ylipäätänsäkin tämän hetken muoti. Ihan tavallisella kropalla siunatut ihmiset keikistelee makkarankuorilegginseissä, jotka näyttää 80-luvun kotihousuilta ja jossain huonosti istuvassa armeijateltan kokoisissa paidoissa, jotka ei 'roiku oikealla tavalla'.
  Oon itse elänyt 80-luvun ja tää on kurjaa versioo siitä ajasta. Toki on paljon sellaistakin tämän hetken muodissa, mistä tykkään, kuten kerrospukeutuminen (rocks!).
  En oo itse ikinä ymmärtänyt ihan täysin _muodin_ seuraamista, musta on tärkeintä olla _tyylikäs_ ja jossain määrin kuitenkin ajan hermolla. Tyylikkäissä vaatteissa sitä vaan on ihan itsestään!

  VastaaPoista
 6. Balmainhan on ollut kamala farssi jo useamman kauden..

  VastaaPoista
 7. Susta oli hyvä juttu city-lehdessä! :) Kuvakin oli kaunis, mutta en tajua, miten sun kasvoista oli saatu niin pyöreän näköiset :O Sähän olet tosi hoikka!

  VastaaPoista
 8. Ensinnäkin kiitos todella inspiroivasta blogista! Olen seurannut juttujasi jo kauan :)
  Olen ensi viikolla menossa Tukholmaan ja tarkoitukseni olisi palata sieltä mustien Acne pistol shortien kanssa. Pelkään vain että tuolloin pistol shorteja ei enää löydy mistään.. Myydäänkö niitä vain Acnen omassa myymälässä? Entäs mitä jos joudun päätymään viimeiseen (ja kalleimpaan!) ratkaisuun tilata kengät netistä, niin ovatko kengät pienehköä vai vähän reilumpaa kokoa? Normaalisti koko 36 on minulle juuri oikea, 37 hieman liian iso.

  Kiitos mikäli osaat auttaa! :)

  VastaaPoista
 9. iris: Oikeastaan olen vähän eri mieltä, mun mielestä on kivaa, että ihmiset kokeilevat rohkeasti eri muotivillityksiä omaa kehoaan stressaamatta. Eri asia toki on, että muodin käänteitä testaillessa sen voi tehdä joko tyylillä tai sitten tyylittömästi. Leggings+paita -yhdistelmää en pelkiltään itse käyttäisi, mutta jos siihen lisää boyfriend-jakun ja vaikka muhkeat korot, on asia jo aivan eri :) Itse pyrin kokeilemaan vähän kaikkea ennakkoluulottomasti, sillä kokeilematta ei tiedä, mistä tykkää ;)

  a: Mutta tämä on kyllä se viimeinen korsi, joka katkaisi kamelin selän mulla :D

  annana: Sanopa muuta!! Pari kaveria on jo soittanut, että oonko lihonut rajusti :D ainiin, katsopa vielä se video Cityn sivulta. En oikein ymmärrä, onko heillä ollut tarkoitus tehdä musta huonolla valaistuksella paksun näköinen vai mitä ihmettä... :P

  VastaaPoista
 10. Kiitos kiltti, ihanaa että jaksat vieläkin seurailla! :) Kyllä niitä varmasti löytyy, sillä niitä on myös s/s 10 -kokoelmassa. Nuo omanikin ovat tätä kakkospainosta keväälle. Näin noita ainakin Åhléns Cityssä Acnen osastolla ja NK:ltakin löytynee, mutta omani ostin Åsögatanin (Söderissä Götgatanin poikkikatu) Acnelta. Mulla on sama juttu, eli 37 yleensä on iso ja 36 täysin passeli - otin 36:set ja ne ovat aivan oikean kokoiset. Kannattaa siis tilata normikokoa. Toivottavasti löydät omasi! :)

  VastaaPoista
 11. Mun mielestä City-lehden kuva oli ihana, klassisen kaunis kuva Aurorasta!

  VastaaPoista
 12. Aurora: olet kyllä ihan oikeassa. Enkä todellakaan ole itse mikään läskipoliisi, oon aikanaan sairastanut 10 vuotta anoreksiaa, joten uskon tietäväni, mitä yhteiskunnan odotukset ja media aikaansaa. Sanoisin ehkä vaan, että terve itsekriittisyys on aina hyväksi.
  Mutta ihan samaa mieltä siis siitä, että lisäämällä siihen leggarit+paita yhdistelmään jakun ja korkkarit tms. se kyllä muuttuu semmoseks, mitä itsekin käytän! Jotenkin mua vaan kauhistuttaa se, että ihmiset sokaistuneena seuraa muotia, välittämättä siitä miltä releet näyttää omassa niskassa... Toki kokeilla saa ja pitää, pientä kritiikkiä harjoittaen.
  Mutta ehkäpä tää onkin hyvä keskustelunaihe! Eriäviä mielipiteitä varmasti löytynee paljon :)

  VastaaPoista
 13. iris: Mielipiteitä on varmasti monia, itse yritän kannattaa pukeutumisenvapautta tiettyyn rajaan asti ;) Mutta sen verran läskipoliisia mussa on, että suht pienikokoisena tyttönä sanon, että se City-lehden kuva on kaikkea muuta kuin ihana ja kaunis. Näytän kaksi kertaa painavammalta kuin olen. Jotain miljoona kuvaa itsestäni nähneenä tiedän, millaisia kuvia musta saa ja mikä on hyvä kuva tai mikä edes totuudenmukainen. :)

  VastaaPoista
 14. Pakko myöntää: mulla on armeija takki addiktio... Military-naisellisuus tyyli uppoaa muhun AINA!

  Tokihan jotain uuttakin kaipailee, mutta en ihan vielä militariaan kyllästy :)

  VastaaPoista
 15. Toistaa kevätmallistoa tosi paljon! Mutta, Balmainin linja on suosittu, ainakin Mango ja Zara on kopioinut sitä ahkerasti ;-)

  VastaaPoista
 16. Sä Aurora varmasti tarkoitat sitä kaulaasi siinä kuvassa. En kyllä itsekään tajua, miten sun kaula ja kasvot on saatu näyttämään siltä, mutta ihan oikeasti kuva on muuten mielestäni klassinen otos! Ja nätiltä näytät aina, ei susta saa huonoa kuvaa!

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.