lauantai 6. helmikuuta 2010

Whyred f/w 2010

whyred1
Whyred on yksi suosituimmista ruotsalaisista merkeistä, mutta samalla yksi klassisimmista. Klassisuudessa ei ole mitään pahaa: ainoa Whyredin vaate, joka mulla on, on musta collegemekko, joka on säilynyt menossa mukana jo pitkään ja sitä onkin käytetty hartaasti. Tosin klassisuuden kääntöpuoli on kuitenkin aina tietynlainen yllätyksettömyys. Niin voisin sanoa Whyredin näytöksestä. Mallisto jatkaa syys-talven 2009 yleisellä linjalla: ylipolvensaappaita, samettia ja pitsiä. Ensimmäisen kuvan mekko iskee kuitenkin mun värihermoon. Alleviivaan lohenpunaisen mielikuvitusmuistilistallani syksyä varten.
whyred2

Whyredin näytöksen pääkohdat voidaan tiivistää muutamaan kohtaan: 1) lohenpunainen sekä mekoissa, laukuissa että kengissä, 2) mustaa pitsiä + mustaa läpinäkyvyyttä. Mintun kanssa olen samaa mieltä siitä, että Whyredin laukut olivat yksi mielenkiintoisimmista jutuista koko mallistossa. Lisäksi kauluksellinen pitkä takki oikealla vahvistaa käsitystäni siitä, että ensi talvena takin on oltava entistä pidempi.
whyred

Lähikuva yhdestä laukusta ja vetoketjukoristelluista kengistä.
whyred4

...ja viimeisenä kohtana 3) violetti väri. Violetti on pyörinyt värikartalla monena syksynä ja nyt sitä näkyi Whyredillä sekä samanlaisena valuvana materiaalina paidoissa kuin joissain mekoissakin (tarkoitan siis tuota vasempaa kuvaa) ja myös loimusamettina kovin dagmarmaiseen tyyliin.

Lemppareihini mallisto ei yltänyt juuri sen pienen tavanomaisuutensa vuoksi, mutta tosiaan laukut jäivät mieleen. Nyt vaan toivotaan, että noita laukkuja tulee myös Suomeen, sen verran kivoilta ja laadukkailta ne näyttävät. Pitää päästä hypistelemään.

3 kommenttia:

  1. Yhdyn tohon laukkukommentiin, todella kivoja! Tokan kuvan laukku varsinkin.. se vähän lääkärilaukkumallinen. Toi kampaus pisti silmään..sitä on nähty joku aika sitten..mutta siitä ei koskaan tullut mitään..ja joku muutama päivä sitten mietin, että sellasta pitäis koittaa.. Ainakin kotioloissa :)

    VastaaPoista
  2. Toi samettimekko on iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihana!

    VastaaPoista
  3. Tuo ylin mekko tosiaan on mahtavan värinen! :)

    VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.