keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Oil baby oil

Nyt ei tule kauneudenhoitovinkkejä, vaikka olen kuullut vauvanhoitoöljyn ihmevaikutuksista vaikka mitä (hiukset kiiltää, ihon epäpuhtaudet katoavat yms.), vaan omatekoinen laukunhoitovinkki. Öljysin nimittäin Chanelini vähän aikaa sitten vauvaöljyllä, jonka olen saanut jostain goodie bagista joskus. Ostin Chanelin classic flapin viime kesänä käytettynä, ja sen tietyt kulmat ovat melko kuluneet. Vauvaöljy on hajutonta, joten se on sinänsä parempi ratkaisu kuin vaikka perinteinen rypsi- tai oliiviöljy. Hieroin vauvaöljyä varovasti pehmeällä pyyhkeellä laukun pintaan niin, ettei mihinkään jäänyt kiiltäviä öljyläikkiä. Nahka suorastaan imaisi öljyn sisäänsä ja yön yli kuivahdettuaan se on jälleen kiiltävä sekä pehmeä.
chaneloil
Idean sain oikeastaan siitä, kun ystäväni kertoi öljynneensä nahkatakkinsa ja huvittuneena kuvaili, kuinka vuosia vanha nahkatakki notkistui silmissä. En tiedä, millä aineilla Chaneleita virallisesti hoidetaan - enkä jaksa lähettää laukkua Chanel Spa'han, kun sen takaisinsaamisessa tulisi varmaankin kestämään kuukausia. Chanel Spa on siis nimensä mukaisesti hoitola kärsineille Chaneleille, jossa laukkuja hoitavat ja korjaavat siihen erikoistuneet ammattilaiset. Jep, kaikenlaista sitä luksuslaukkujen ohessa tuleekin. Chanelitkin ovat kuitenkin ihan laukkuja vaan...

I oiled my old Chanel by baby oil. It became shiny and smooth! Don't know if that's a right way to treat a Chanel bag but it looks good now...

12 kommenttia:

 1. Vauvaöljyllä saa muuten myös keittiön tasot kiiltämään. Laittaa vähän säämiskään öljyä ja kiilloittaa kuivan tason ja kuivaa ylimäärisen pois ni keittiö näyttää oikein säihkyvälle ;> Vauvaöljy käy kaikkeen..

  VastaaPoista
 2. Ööh, kyllähän luksuslaukkuihin verrattava autoja tai kellojakin huolletaan...

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista. Hyvä että toimi. Itse en ehkä uskaltaisi kuitenkaan lähteä vauvaöljyllä kalliita laukkujani hoitamaan vaan siihen on ihan värittömiä nahkarasvoja jotka ovat nahkatuotteille tarkoitettuja.

  Mutta kiva että sait laukun kuntoon. Ainakin kuvassa se näyttää kyllä hyvin kosteutetulta ja hyvinvoivalta :)

  VastaaPoista
 4. Loistava idea :D Öljy kun öljy. Kaikki käy. Itse olen käyttänyt mm oliiviöljyä ikivanhaan hirvennahkatakkiini kun se alkoi näyttämään niin huolestuttavalta.

  VastaaPoista
 5. Vauvaöljy sisältää hirmuisesti silikonia, mutta tuskin se laukkua haittaa :)

  VastaaPoista
 6. Paljonko maksoit tosta sun Chanelista? Itelläkin olisi hankinnassa, mietin vaan että kuinka paljon halvempia ne on käytettynä? :)

  VastaaPoista
 7. chloé cupcake: Haha, vauvaöljy käy vissiin todellakin kaikkeen! Aika ihmeaine :)

  indie: No mutta auto (ja kellokin enemmän kuin luksuslaukku) on joillekin jopa välttämättömyys, joten sitä pitääkin huoltaa, jotta se toimisi. Laukkujen merkkihuolto sen sijaan on mielestäni hassua, vaikka en tietty valita :)

  tintti: Jotenkin hämärästi muistelisin Stockan myyjän varoitelleen, etteivät kaikki nahkarasvat pidä kaikista nahoista... Ajattelin kai niin, että kaikki nahka kuitenkin tykkää öljystä. Ei mennyt miksikään, paitsi paremmaksi ;)

  maleficent: Jep :D Ajattelin et vauvaöljy on varmaan jotain melko vaaratonta tavaraa :D

  lotsku: Maksoi 1200e täällä: www.vintage-paris.com. Ehdottoman luotettava pariisilainen vintage-putiikki :)

  xxoo: Haha, ei tuntunut haittaavan :>

  VastaaPoista
 8. Paljon enemmän kuin laukkuja <3

  VastaaPoista
 9. Mä tarkoitin "luksus" kelloja ja autoja kun luksuslaukuista puhuttiin, en usko että kenellekkään hinnaltaan 5-numeroinen kello tai Ferrari on välttämättömyys vaan statussymboli kuten Chanelin laukku. En tiedä sitten, varmaan jos joku ruuvi irtoaa niin ne varmaan pitäisi heittää roskiin sen sijaan että veisi korjattavaksi.....Musta on hienoa että Chanelin lisäksi esim. Hermeksellä on tälläinen palvelu.

  VastaaPoista
 10. Kiitos vinkista! Mun kaapissa lojuu neljan huntin nahkarotsi, joka vetelee viimeisiaan, joten vihje tulee tarpeeseen.
  xx

  VastaaPoista
 11. hahhah luulin ensiksi et toi chanel spa olis vitsi :D

  VastaaPoista
 12. Jos niitä laukkuja alkaa oikein urakalla öljyämään, niin kannattaa ostaa valjasöljyä. Periaatteessa samaa kamaa eri purkissa, mutta halvempaa.

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.