torstai 11. helmikuuta 2010

Master McQueen is gone.

Tänään ilmoitettiin Alexander McQueen -merkin nettisivuilla muotitalon perustajan ja pääsuunnittelijan Lee McQueenin poismenosta. Itse sain viestin Heleneltä puhelimeeni kun olin juuri matkalla Turusta takaisin Helsinkiin enkä voinut uskoa silmiäni.

mcqueen

Minä en varmasti ole edes hyvä kirjoittamaan minkäänlaista kuvailua McQueenin urasta tai muustakaan, mutta suhteellisen uutena fanina tulen muistamaan hänet ainakin pääkallohuivistaan (melkein klassikko?), tämän vuoden fierceistä kengistään ja upeista clutch-laukuistaan. Tämä oli pakko tulla tiedottamaan, vaikka muuten palaan vasta huomenissa.

11 kommenttia:

 1. Tämä uutinen kyllä pysäytti. :/ Itse en ole seurannut McQueenin uraa kuin parin vuoden mallistojen ajan, mutta sen verran räväkkää on herran työ ollut, että aina se on jäänyt mieleen. Suuri menetys..

  VastaaPoista
 2. Ikävä uutinen, McQueen oli uskomattoman lahjakas suunnittelija! Mielenkiintoista seurata nouseeko hänen suunnittelemiensa vaatteiden kiinnostus nyt kun miestä ei enää ole, usein ihmiset innostuvat muusikostakin vasta kun artisti ei itse ole enää suosiosta nauttimasta.

  Nyt joudumme taas lukemaan joka blogista kliseisiä r.i.p.-muisteluja, voi ei... Ymmärtäisin jos joku näistä muotibloggareista olisi oikeasti tuntenut herran, eikä vain muistele häntä siksi "kun muotibloggarin kuuluu muistella edesmenneitä suunnittelijoita ja malleja" (vrt. Daul Kim, YSL). Kiva kuitenkin että sinä olit koonnut tähän postaukseen McQueenin luomuksia ja kerroit rehellisesti suhteestasi suunnittelijaan, ei jäänyt sellaista kuvaa että McQueen oli bestiksesi ja elämäsi romahti tähän ;).

  VastaaPoista
 3. En usko, että sellaisissa blogeissa, joissa muutenkaan ei jutella huippumuodista, kajotaan suuremmin koko tapaukseen, mutta toisaalta olisi outoa, jos tapaus kokonaan skipattaisiin muotiblogeissa - ovathan ne muotiblogeja ja designerit ovat melkoisen liitoksissa muotiin... Ainahan ns. rip-postaukset voi ärsytysongelman minimoidakseen skipata otsikon lukemisen jälkeen. :P

  VastaaPoista
 4. Sama täällä, vain pari vuotta olen oikeasti ollut täysin kärryillä hänen mallistoistaan :) Sitä mielikuvituksellisuutta jää kyllä kaipaamaan...

  VastaaPoista
 5. Vaikka herra McQueeniä en henkilökohtaisesti tuntenutkaan (yllättävää kyllä), pysäytti kyseinen kuolema hieman enemmän kuin julkimon poismeno yleensä. Syyt löytyvät henkilökohtaisesta historiasta: ote miehen muotinäytöksestä oli joskus hamassa menneisyydessäni ensimmäinen kosketus high fashioniin -- muistan vieläkin sen hämmennyksen: onko tuollaisia vaatteita ihan oikeasti olemassa. Nyt kun olen jo totaalisen koukussa muotimaailmaan, tuntuu kuin yksi kausi olisi lopussa (klisheisyys on hurmaavaa) ja minä olisin omillani. Itsekeskeistä ehkä, niinhän suru usein on.

  VastaaPoista
 6. Mä en kyllä ymmärrä miksi olisi jotenkin huono juttu että ihmiset blogeissaan laittavat että lepää rauhassa *joku*. Muotibloggaajat on kuitenkin kiinnostunut muodista ja tietää miltä kyseinen kaveri näyttää, on nähnyt hänen sielunmaisemaansa tekemissään mallistoissa ja onhan se järkyttävää kun ehkä kuvittelee jonkun elävän unelmaansa ja sitten yhtäkkiä tekee itsemurhan (sitähän nää "löytyi kotoaan" yleensä tarkoittaa) tai käy joku traaginen onnettomuus tai yllättävä sairaskohtaus.. Minua ainakin koskettaa.

  VastaaPoista
 7. Todella pysäyttävä uutinen.
  Itse olen seurannut McQueenin uraa jostain 90-luvun loppupuolelta, kun hän voitti Briteissä niitä 'Vuoden Suunnittelija' palkintoja. Mielenkiintoani vain lisäsi, kun hänet julistettiin jonkinlaiseksi 'Muodin Kauhukakaraksi'... Rakastin hänen epäsovinnaista ja provosoivaa tyyliään.

  Myöhemmin kun opiskelin teatteriin suuntautuvaa pukusuunnittelua oli McQueen yksi ihan ehdottomia innoittajia. Monet hänen luomuksistaan voisivat yhtä hyvin olla teatterin lavalla tai fantasiaelokuvassa.

  Monipuolinen, mielikuvituksellinen lahjakkuus.
  (Ja kyllä, oi kyllä sorruin R.I.P- postaukseen, mutta se nyt vain tuntui tärkeältä.)

  VastaaPoista
 8. I'm so sad for the McQueen's death! Tha fashion system has loose a genius!

  www.abitoffashion.com

  VastaaPoista
 9. aina sekaan mcqueenin wangiin

  VastaaPoista
 10. Ikävää, loistava suunnittelia ! Ja vielä kuolema oman käden kautta vaikka monta monituista upeaa vuotta olisi voinut olla jäljellä..

  VastaaPoista
 11. Kirjotin tästä just äskön myös blogiini, ihan kamalaa, järkyttävää. Pysäyttävä uutinen, todellakin. Mustakaan ei oo nyt tässä mitään selittämään, sen verran järkyttynyt olen vieläkin, mutta aivan mahtava ura ja todella upeita designejä !! Oon monesti sanonut, taino ajatellut, että jos mun pitäisi valita yksi suunnittelija, johon pukeutuisin lopun ikäni, niin se olisi Alexander McQueen. Ja oon ehdottomasti sitä mieltä vieläkin ♥ Ei tää voi olla totta, miten tää nyt jatkuu... Järkyttävää ! R.I.P. <3

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.