perjantai 5. helmikuuta 2010

The Local Firm f/w 2010

Joidenkin näytösten päätyttyä mulla oli vähän pöllähtänyt olo. Tiesin, että mallisto oli kävelytetty edestämme, mutta en osannut sanoa siitä mitään. Tai oikeastaan en muistanut siitä paljoa mitään muuta kuin hämäriä yksityiskohtia. Näin kävi The Local Firmin näytöksessä, jossa vaan tuijotin lavalle ja kuvasin, mutta en oikeastaan painanut mieleeni mitään. Näytöksen jälkeen ajauduin keskustelemaan näytöksestä muiden vieraiden kanssa ja tajusin, että pystyin kommentoimaan vain nå det va lite sisådär, koska en osannut oikeasti sanoa mitään muuta kuin että tykkään kamelinväristä.

Kuitenkin myöhemmin selaillessani kuvia tajusin, että The Local Firm on yksi mua eniten miellyttäneistä mallistoista Carin Westerin, Dagmarin ja Acnen rinnalla. Siinä ei lähdetä liioittelemaan väreillä - johon minä en pysty sopeutumaan, mutta värejä on tarpeeksi, jotta mallisto ei ole täysin leikkauksien ja materiaalivalintojen varassa (ajatellaan nyt vaikka kokomustaa mallistoa). Tarjoilen tässä pari suosikkilookiani catwalkilta!

local3

Neuleasusteet ovat ensi syksyn osalta painopisteessä - sen perinteisen huivin sijaan The Local Firm suosittelee neulottua hartianlämmitintä eli pitkää kauluria, jaloille paksuja säärystimiä ja jälleen käsisäärystimiä (eli kuulma käärystimiä). The Local Firmin mallistossa näkyi kevyt colour blocking eli vaikeasti selitettynä selvärajaisten väripalojen yhdistely samaan vaatteeseen (tai asuun). Tästä esimerkkinä vaikkapa toisen kuvan säärystimet ja leggingsit - samaa nähtiin myös huiveissa, mekoissa ja housuissa. Kakkoskuvan vanhanaikaisen näköinen lastenkotitädin yksivärinen univormu kiinnitti huomioni ainoastaan positiivisessa mielessä. Hiekan- /kamelinväriin ihastuneelle mulle tämä asu oli vanhanaikaisella tavalla uusi juttu ja ennen kaikkea kuin nappi silmään. Niin erilainen, että on erittäin kiinnostava!

local4

Ensimmäisen kuvan takissa on hitusen Rick Owensia ja tarpeeksi vintage-hevaria. Malliston yksi helmi oli siis polvipituinen nahkatakki, jossa oli yhdistetty mustaa nahkaa ja mokkaa. Läpinäkyvyys oli yksi hyvin monen malliston teemasta edelleen. Myös The Local Firm väläytti sitä mallistossaan, yhdistettynä hiekanväriseen nahkaan, josta syntyy graafisesti leikattu nahka-mesh-mekko.

local2

Lähikuva säärystimistä, jotka on ilmeisesti viimeisiä kuivia syyspäiviä pelastamaan kehitetyt, kun korkkareita ei voisi enää muuten käyttää. Voisin laittaa tilauksen mummolle ;) Huomatkaa muuten, kuinka kaikissa kengissä on paksut korot!

Tässä vielä detaljeja;

local7
local6

local1
local5

Kamelinväri, musta, hailakka&tumma lila, harmaa ja lohenpunainen tiivistävät värikartan tämän näytöksen osalta. Kuulostaa siltä, että se voisi hyvin olla myös mun värikartta ensi syksylle :)

8 kommenttia:

 1. Vintagehevaritakki on aivan huikea. Arvatenkin hinta on kuitenkin nelinumeroinen, eikä ensimmäinen numero suinkaan ole ykkönen. Hauska nähdä muunkinlaisia nahkatakkeja kuin pelkkiä bikereita.

  Säärystimille en kyllä lämpene. Mulla tulee niistä liikaa mieleen jääkiekko-otteluissa käyvät pandasilmäiset bootcutfarkkuihin, pilottitakkeihin ja lenkkareihin pukeutuvat syljeskelevät pikkutytöt. Ryhmä, johon en tyylillisesti oikein osaa samaistua.

  VastaaPoista
 2. Minä 'vannoutuneena käsityö-ihmisenä' tykkään noista säärystimistä, 'käärystimistä', kaulureista jne. Rakastan juuri tuonkaltaista kerroksellisuutta erityisesti syys-ja talvipukeutumisessa. Tykkään siitä miten design-vaatetta yhdistellään kotikutoisen oloisiin neuleasusteisiin... <3

  (Tämä kokoelma vaikuttaisi olevan oma lempparini näistä sinun esittelemistäsi! Ja kiitos vielä näistä postauksista, mielenkiinnolla seurailin!)

  VastaaPoista
 3. tästä tykkäsin! tarpeeksi pelkistettyä, muttei kuitenkaan liian yksinkertaista minun makuuni:) Minimarketin mallisto näytti värien yltäkylläisyydessään ihan nono:lta, vaikka merkin tämän kevään malliston kirkkaan siniset ja keltaiset värit miellyttääkin silmää-kai sitä on vaan niin tapoihinsa(tyyliinsä) kangistunut, ettei osaa kuvitella syksylle ja talvelle mitään liian värikästä.

  pakko muuten vielä yhtyä mielipiteeseesi, että itsekin perusväreihin(jos näin voi mustasta, harmaasta, valkoisesta ja nudesta sanoa) jumiutuneena tykkäsin, kun useassa mallistossa oli värien sijaan lähdetty pelailemaan sävyillä- greiget, kamelinruskeat, kermanvaaleat, hiilenmustat ja pekaaninruskeat toivat ihan uutta särmää vaatteisiin ja pakko myöntää, että kyllä ensi syksyssäkin on taasen kerran SITTENKIN jotain odotettavaa, vaikka kesäihmisiä ollaankin;)

  VastaaPoista
 4. PS. Villasäärystimet ja neuleasiat olivat ihania!

  VastaaPoista
 5. Säärystimille en lämpene, mutta tuo kauniiden värien colourblocking näyttää huikean hyvältä!

  VastaaPoista
 6. Hartianlämmittimet, paksut säärystimet ja käärystimet: Bring it on! Tykästyin kovasti :)

  VastaaPoista
 7. Tää ois ollu mulle SE näytös, jonka oisin erityisesti halunnut nähdä. TLF on ollut alusta asti upea!

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.