lauantai 6. helmikuuta 2010

Carin Wester f/w 2010

carinw
Carin Wester on yksi mun lemppari ruotsalaissuunnittelijoista. Westerin mallistot ovat hillittyjä väriskaalaltaan, suunnittelu selkeää, mutta aina ajankohtaista. Wester mukauttaa trendit selkeästi omannäköisikseen - juuri sillä oikealla tavalla pelkistetyksi, mutta tarpeeksi statementeiksi välttäen tylsyyden. Ensi syksyn mallisto on inspiroitunut dadaismin ja surrealismin provokatiivisista taiteen muodoista, Hannah Höchin valokuvamontaaseista ja Marcel Duchampin ristiriitaisista installaatioista. Siluetti on kuin kellopeli; pyöreä, neliskanttinen, pitkä ja liikkuva.

Lainasin pari kuvaa näytöksestä osoitteesta Fashion Week by Berns, koska huonon valaistuksen ja kakkosrivin paikkojen vuoksi omat kuvat mustista asuista ovat aika puutteellisia.
carinw5

Rypytetty haalariasu - vai pitäisikö tuossa tiukkuudessa puhua jo catsuitista? - on mun mieleen. Voin jo nähdä itseni ahtautumassa tuohon ja sadattelemassa, kun se ei kaikista päiväunista huolimatta sovikaan normi-ihmiselle... Toisessa kuvassa on suttuisen hiuslookin lisäksi täydellinen suoranmallinen takki kaksirivisellä napituksella. Takilla on pituutta ronskisti, jollaista ei ole nähty pariin talveen. Ehkä ensi syksynä mun syystakki on tuollainen puhdaslinjainen ja asennetta huokuva täyspitkä takki. Vaatinee korkoja seurakseen...

carinw2

Maksimekkolinjaa jatkaa myös Wester, mä olen niille aivan myyty jo nyt - muistatte varmaan Acnen raitamekkohehkuttelua täältä pitkin tammikuuta? ;) Sametti on edelleen ensi syksynä yksi kovista jutuista, ainakin Stockholm Fashion Weekin näytösten mukaan. Tämäkään näytös ei tee siinä poikkeusta, mutta esittelee sametin aamutakki/kimonomuodossa. Päässä usealla mallilla oli turbaanimainen lakki. Tuohon trendiin en lähtenyt mukaan, kun se viimeksi pari vuotta sitten oli in, mutta ehkä sitten ensi syksynä?
carinw1

Muhkea, rennonmallinen jakku huomionkiinnittävästä kankaasta helmenharmaana, tänne kiitos :)

carinw4

En aio enempää miestenvaatteita näissä postauksissa pyöritellä, mutta tämä leopardikuvioinen takki oli nostettava esiin. Feminiininen stailaus oli mielenkiintoinen - pitkänmallista takkia kuroi yhteen ohut vyötärövyö. Lohenpunainen silkkimekko maksipituudella ja säärihalkiolla. Nämähän olivat joku kymmenen vuotta sitten aika hot ja very sexy, mutta sittemmin halkio katosi kuvasta ainakin joksikin aikaa. Tässä mekko peittää juuri sopivasti siihen, että moinen halkio on mahdollinen näyttämättä trashylta. Ja aikaakin on sopivasti vierähtänyt, mikä tärkeintä.

6 kommenttia:

 1. Miksi pitää aina mainita mistä lähtien olet jostain tuotteesta tykännyt/maininnut blogissasi?

  Muotiviikkojen kommentointi oli vähän valjua kyllä. Harmi!

  VastaaPoista
 2. "Miksi pitää aina mainita mistä lähtien olet jostain tuotteesta tykännyt/maininnut blogissasi?"

  Eikö ole eka kerta? Piti ihan katsoa edelliset postaukset, en nähnyt samaa missään. Eli mistä tuo "aina" ;-)

  VastaaPoista
 3. Haha mulla on tuollaisia pitkiä takkeja kaksin verroin, kierriksestä ilmaisosastolta, ehkä tosiaan ensi syksynä jaksan jopa vetäistä päällekin :D

  VastaaPoista
 4. Ha ha - tuo äijien leoparditakki todella jakoi mielipiteet! Muuten olen kanssasi samaa mieltä - Carin Wester oli ehdottomasti yksi muotiviikon huippukohdista!

  VastaaPoista
 5. Taisit olla eilen siltasessa.? :)

  VastaaPoista
 6. Could somebody tell me the name of the red-haired model, please :) ? Thank you!

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.