torstai 25. helmikuuta 2010

Burberry Prorsum, classic.

Kuten sanottu, odotin vesi kielellä tätä Burberry Prorsum f/w 2010 -näytöstä. En sano että turhaan, mutta en sano erityisesti ihastuneenikaan. Ehkä Prorsumin kevät-kesä-mallisto asetti liian hurjat odotukset tätä kokoelmaa kohtaan. Niin rokkaava veto kuin Baileyltä (BP:n pääsuunnittelija) olikin ottaa Burberrylle mukaan käärmeennahkaiset ylipolvensaappaat, en kuitenkaan voi muuta kuin huokaista sotilaalliselle meiningille. Ei enää - kyllä ensi syksynä pitäisi mielestäni olla jotkin aivan muut kuviot menossa.
bprorsum1
Olen jauhanut paljon ihastuksestani shearling jacket:eihin ja Prorsumin näytöksen avannut look puree muhun täysin. Takin alta vilkkuvaa mekkoa en ehkä sinällään allekirjoita, mutta sen väri on aivan mielettömän vetoava. Yleensäkin ottaen näytöksen värimaailma on loistava, rakastan noita murretun vihreän ja ruskean sävyjä. Kaksi ensimmäistä takkia ovat upeita! Ruskea, suoralinjaisesti leikattu nahkatakki on myös upea.
bprorsum2

Siitä huolimatta, ettei mallisto oikeastaan ole mitään uutta auringon alla, vaatteet ovat hyvin käyttökelpoisia ja yksittäisiä erittäin himottavia vaatekappaleita näytös sisältää paljon. Värien käyttö on aina piristävää tyypillisesti musta-harmaissa syysmallistoissa, mutta en itse oikein pidä shokkipinkistä, sähkönsinisestä tai purppurasta. Niiden jättäminen pois mallistosta olisi ehkä saanut tämän vaikuttamaan enemmän kokonaisuudelta - nyt vaikutelma on aika hajanainen. Jätin kuvista pois monta lookia, katso kaikki näytöksen kuvat täältä.
Yhteenvetona:

TYKKÄÄN: Kaikki takit (etenkin kelsitakit), carinwestermäiset bootsit, oliivin-/sammaleenvihreät, ruskeat ja sinapinväriset sävyt, drapeeraus

EN TYKKÄÄ: sotilaallinen look, käärmeennahkabootsit, shokkivärit

Burberry Prorsum f/w 2010. My summary of the collection: I LIKE: all outerwear (especially shearling jackets), carin wester'ish boots (means those strapped boots with fur/wool inside), olive-brown-mustard tones, draping DISLIKE: militant look, snake skin thigh-highs, shock colours

kuvat: style.com

4 kommenttia:

 1. Ah, kelsitakki. Ensi syksynä aion marssia kelsiturkkiostoksille. Sellainen on kertakaikkiaan saatava. Toisaalta jos mä ostan sellaisen syksyllä, saletisti tulee historian lämpimin talvi.

  Onneksi OTK saappaat näyttävän menevän täydestä vielä ensi talvellakin. En ole omiani ehtinyt käyttämään liukkauden takia lainkaan...

  VastaaPoista
 2. Kasasit ykkösriville suurin piirtein minunkin lempparini kokoelmasta, kun äkkiseltään sitä tuon linkin takaa vilkaisin. Hienoltahan tuo näyttää.
  Pakko kyllä tunnustaa, etten taida tietää muodista sen enempää kuin raksamiehet :D

  VastaaPoista
 3. Vähän samat fiilikset kokoelmasta, ei ihan yltänyt edellisten tasolle. Spring/summer 09 iski aika täydellisesti ja seuraavat sen jälkeen myös. Ei toi oo paha, mutta ei heti tullut "TAHTOO!!!" fiilistä. (sulla on btw kuvagrafiikassa S/S 2010)

  VastaaPoista
 4. Hei Aurora! Kirjoitin juuri kanssa eilen Burberry Prorsumin näytöksestä oman blogini puolella. En ole ikinä ollut mikään fani. Bailey tekee kyllä musta hyvää työtä: uusin mallisto on taas tosi hyvin linjassa merkin historian ja vahvuuksien kanssa. Mutta ei vaatteissa mitään uutta, edelläkäyvää designia ole. Sen sijaan lammaskauluksinen lentäjätakki olisi ihana vaatekaapin klassikko ja niitä mallistossa oli monia. Toi lentäjärotsin ja parkan fuusio on kanssa hieno (toinen ylärivillä). Kauniita käyttötakkeja.

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.