keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Beckmans College of Design & Helena Quist

Eilen olikin jo paljon enemmän näytöksiä kuin maanantaina ja siksi koko päivä kului vain näytöspaikkojen välillä siirtyessä. Näytösrutiinit ovat aina samat: näytös alkaa aikaisintaan puoli tuntia ovien avaamisen jälkeen, mutta paikalla kannattaa olla ovien auetessa, jos meinaa istuakin jonnekin. Sisään jonotetaan ja sitten jonotetaan ulos, kävellään toiseen näytöspaikkaan ja sama juttu. Näytöksissä saattaa olla jotain tarjolla - tällä kertaa täällä on tarjottu erityisen paljon Vitamin Wateria, joten niitä pulloja on sitten laukut ja esitekassit täynnä :)

Tässä vähän kuvia kahdesta aika mielenkiintoisesta ja vähän erilaisesta eilisestä näytöksestä, nimittäin Beckmanin designkoulun opiskelijatöistä sekä toisena Mercedes-Benz Young Fashion Industry Awardin voittaja Helena Quistin näytösmallistoa.

BECKMANS COLLEGE OF DESIGN

Tämä näytös oli korviini kantautuneiden ennakkokehujensa veroinen, sillä luovuutta ei ollut tarvinnut kaupallisuuden vuoksi rajoittaa ja sen takia luomukset olivat aivan useat aivan todella outoja sekä mahdottomia käyttää, mutta ihastuttavan henkeäsalpaavia. Joissain kohdin pääsi unohtumaan, että olemme katsomassa muotinäytöstä emmekä taideinstallaatiota. Oikea tulkinta lienee jotakin siltä väliltä...

melonia
melonia1
Naim Josefi: Melonia
(väsyneinä naureskeltiin, että tämän taideteoksen kaupallistaminen onnistuisi myymällä se vaikka firmoille tiimihengen nostattamiseksi...)

athmospheric pressure
Madeleine Vintback: Athmospheric Pressure

machine
machine1
Maria Jenjé Lundqvist: Machine

n.o
Isabelle Lundh: n.o

neoromanticdystopia
Emmelie Karlström: Neo Romantic Dystopia

refragile
Alexander Krantz: Re-fragile

HELENA QUIST

Mallisto ilmentää vaeltajanaista, joka kantaa mukanaan vain sellaista, mitä hän pystyy pukemaan. Noin ensi silmäyksellä mallisto poikkesi huomattavasti muista jo värikylläisyytensä takia. Tarkemmin katsottuna kuitenkin koko näytöksen parhaaksi palaksi mun mielestä nousi kengät!
helenaquist1
helenaquist2
helenaquist
helenaquist3 .

Mielenkiintoista on se, kuinka monessa näytöksessä on vaatteissa hyödynnetty tekohiuksia! Voisiko olla, että muistaakseni ensimmäisenä Maison Martin Margielan kevätnäytöksessä 2009 nähdyt oudoksuttavat hiuskoristukset olisivat jossain vaiheessa korvaamassa perinteiset hapsut? ;)

4 kommenttia:

 1. Voi ei! Nyt kyllä ihastuin Quistin kokoelmaan palavasti saman tien ihan vain sen teeman takia. :D Mahtava, mahtava, mahtava! Täytyypä ruveta googlettamaan..

  VastaaPoista
 2. haha miten noilla malleilla pysyy pokka kun niiden pitää tollaset pallot päässä kulkea :) vaikka pidänkin itseäni jokseenkin kylmähermoisena, en mä kyllä pystyis tommosta hattua pitämään päässä ja samalla näyttämään hyvältä.

  VastaaPoista
 3. Täytyy kyllä jo tässä vaiheessa sanoa, että olit ihan täydellinen valinta tonne muotiviikoille! En usko, että kukaan muu suomalainen bloggari olisi saanut yhtä hyviä postauksia aikaan. Kiitos näistä, ja keep on rocking girl! ;)

  VastaaPoista
 4. Tekohiuskoruja ainakin näkyi jossain vaiheessa Pixiemarketin sivuilla, valmistaja/suunnittelija oli muistaakseni Bijules/NYC.

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.