sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Alexander Wang F/W 2010

Tänään eksyin Style.comin sivuille ja tajusin, että NYC Fashion Week on jo menossa! Jisses, enkä mä edes ole ehtinyt tehdä yhteenvetoani Stockholm Fashion Weekistä... Tässä kuitenkin yksi kaikkia kiinnostava näytös, nimittäin Alexander Wangin fall/winter 2010. Viime syksyn mallistosta poiketen catwalk on tällä kertaa huomattavasti värikkäämpi, siluetiltaan väljempi ja jotenkin eteenpäin katsovampi. Wang ei enää jumita mustaa-läpinäkyvyyttä-nahkaa -triangelissa, joka on muutamissa muissa mallistoissa jälleen nähtävissä.
alexanderwang1

Mallistossa on tällä kertaa mielestäni tarpeeksi samaa, jotta suunnittelijan oma linja on tunnistettavissa, mutta sopivasti myös uutta, jotain sellaista ranskalaista rauhallisuutta. Ylemmän kuvan hiekanvärinen takki voisi olla vaikka Chloén mallistoa, kun taas mustassa pitkässä nahkatakissa on juuri sellaista wangmaista rouheutta. Tylsän liituraitakankaan käyttö on mielestäni piristävää - kuosi on päivitetty katu-uskottavaan tyyliin sopivaksi.
alexanderwang2

Vatsa näkyy. Cropatut paidat eivät ole aiheuttaneet mussa vielä minkäänlaista kyllästymisen tunnetta. Loimusametti on myös edelleen yksi syksyn päämateriaaleista. Mustaa sellaista onkin jo nähty paljon, mutta värilliset loimusamettihousut olisivat kieltämättä jotain uutta. Erikoinen leikkaus vaatteiden yläosassa (1. ja 6. kuva) toistui useampaan otteeseen mallistossa, myöskin ns. kaulaliinoina (3. ja 4.kuva takin alla). Polvipituisia shortseja on nähty useamman kerran Wangilla, eikä tämä mallisto tee poikkeusta.

Yleiskuva mallistosta on hieman sekava - hieman kuin siinä olisi yritetty kaikesta huolimatta pelata varman päälle ja yritetty ottaa vähän kaikenlaista huomioon. Joka tapauksessa pidän tätä mallistoa huomattavasti inspiroivampana kuin Wangin viimesyksyistä mallistoa, sillä tähän todella sisältyy sellaisia elementtejä, jotka ovat ns. uusia - ja triangeli on tosiaan suurimmaksi osaksi unohdettu.

kuvat: style.com

4 kommenttia:

 1. on puhuttu ettei ole wangin parasta työtä tämä mallisto. ehkä vähän pakko pitää yhtä. oli vähän pettymys kun nytten kaikki mallistot itse kolunut läpi. paras on tähänmennessä ollut helmut lang ja adam. Waynekin oli mukavan yllätys ihanin värein ja leikkauksineen, oli vähän helmut lang mainen. Piditkö ite näistä joista juuri vähän kerroin? :D

  VastaaPoista
 2. Helmut Lang oli ihan kiva, etenkin pidin niistä kelsiliiveistä, mutta aika vähän mitään uutta siinä oli. ADAM taas oli väreiltään pirteämpi, maalaisromantiikka meets suora siluetti kyllä viehättää. Hassua, etten ole aiemmin kiinnittänyt mitään huomiota merkkiin... Wayne oli sinänsä kanssa kiva, mutta mua häiritsee kaikenlaisten suorien vaikutteiden näkeminen siinä (Louis Vuitton s/s 2010, A.Wang f/w 2009)... Ei tämä ole parhaita Wangin mallistoja, mutta pidän erityisen positiivisena sitä, että hän yrittää jotain uutta. Liian monessa on nähtävissä turhauttavaa vanhan kertaamista.

  VastaaPoista
 3. Jotenkin ei ihan iske mutta sinänsä Wang ei kuulu suosikkeihini...;) Liian hypetetty tai jotain!;D Muuten tähän mennessä näytetyt mallistot on ollut vähän tylsiä ja sellaista mitä jo on nähty, mutta onneksi Pariisi tulee kohta missä mielestäni näyhtetään parhaimmat suunnittelijat!:)

  VastaaPoista
 4. bella: Pariisissa on kyllä kaikki parhaat ja kauneimmat! :) Wangin hype alkaa kyllä päättyä, jos näin radikaaleja muutoksia tekee...

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.