tiistai 9. helmikuuta 2010

Acne F/W 2010

Esittelin aikaisemmin Acnen pre-fall 2010 -mallistoa, joka esiteltiin Tukholman muotiviikoilla. Vasta päivällisellä ennen Acnen pre-fall näytökseen lähtöä Tukholmassa sain kuulla, että Acne ei näytäkään varsinaista syysmallistoaan Stockholm Fashion Weekillä! Voitte varmaan kuvitella pettymykseni määrän, kun Acne on yksi all time favoriteistani. Acne esitteli syys-talvi 2010 -mallistonsa vain Lontoossa, mutta onneksi internet on keksitty ja kuvat löytyivät pienoisella tonkimisella...

Acnen ensi syksy ja talvi näyttävät siis melko löysäsiluettiselta, rennolta ja en tiedä, kuvittelenko vain, mutta ehkä hitusen kansainvälisemmältä kuin aiemmin? Peruspiirteistään (rento ja yksinkertainen ryhdikkyys, tietynlainen laskeutuvuus) mallisto on tunnistettavissa Acneksi, en tiedä sitten hämääkö yleinen tieto Acnen yhä suuremmasta kansainvälistymisestä mua.

acnefw10.2

Nilkkabanglet, seuraava muotivillitys?

Syksyn kuviot alla...
acnefw10

Alla oleva turkkitakin muoto - eräänlainen biker meets pilotti - on mun ihastelulistalla ykkösenä. Ikävää vain, että Acnen kohottua suureksi kansainväliseksi merkiksi ovat heidän hinnatkin nousseet hurjaa tahtia. Turkkitakki on siksikin unelma vain, eiväthän ne muutenkaan mitään kovin edullisia ole.
acnefw10.1

Huomattavaa mallistossa on housujen jatkuva "löystyminen" - vastapainona oikeastaan vain leggingsit - sekä hameiden maksipituus. Mallisto on oikeastaan pääasiassa kiva, mutta karvakenkiä en pysty heti sulattamaan, vaikka ne jänniltä näyttävätkin. Erityisen ihania ovat nuo alimman kuvan takit ja ylimmän kuvan beige "jakkupuku". Mitä pidätte?

10 kommenttia:

 1. Hmmm... Jotenkin näistä paistaa läpi se, että on otettu aika paljon suoraan mallia Rick Owensilta & kumppaneilta, mutta toteutus ei ole ihan onnistunut. Jotenkin tästä puuttuu se Acnen oma juttu ja se mikä tekee Acnesta Acnen.. Luomukset ovat kyllä sinänsä ihan hienoja, mutta varmasti monelle hardcore Acne-fanille suuri pettymys. Varsinkin kolmessa ekassa asussa tuo istuvuus ei ole ihan samaa luokkaa, kuin esikuvillaan (vrt. Rick Owens ja Martin Margiela).

  Housujen "löysistyminen" ja pitkät hameet plussaa, en malta odottaa kevääseen!:)

  VastaaPoista
 2. Joo, se se ehkä on, joka tuossa pistää silmään. Yritin jotenkin muotoilla sen "kansainvälisyydeksi"... Mun mielestä tuolla nimenomaan tietty rennompi istuvuus kuin noilla mainitsemillasi yms. ja yksinkertaiset linjat näyttää Acnelta, mutta jotain mätää (owensmargielaa?) tässä nyt on, vaikka kiva mallisto onkin. Ainakin kolmas kokonaisuus on aika selkeä blandis noita. :P

  VastaaPoista
 3. Saman ilmiön huomasin (harmikseni?) täälläkin, vaikka mallistosta pienen totuttelun ja tuijottelun jälkeen tykkäänkin.

  Pakko kyllä tarttua noihin Acnen hintoihin-tuntuu, että hinnat ovat nousseet ihan lähiaikoina ja NAP:ia selaillessakin huomaa, että Acnen hinnat ovat lähes samaa hintaluokkaa kuin muillakin suunnittelijoilla, vaikka ennen Acne paini melko lailla eri hintaluokassa. Ja tottakai hintojen nousu ilmiönä on ihan ymmärrettävää, mutta tuntuu että hinnat heitettiin kerralla ylös, ja se pistää kyllä kuluttajan silmään väistämättä.

  ps. Kuudennen kuvan byysat ja tuo turkkitakki, looove<3

  VastaaPoista
 4. Karvabiker on joo vähän totuttelua vaativa juttu, mutta makeeltahan toi näyttää mallian päällä! Värimaailma varasti mun sydämen, oon tosi valmis luopumaan jo ainaisesta mustasta. Niin ja kiitos Aurora vielä muotiviikon reporteista!

  VastaaPoista
 5. I like it! :) Acnen malliston karvatakit on kiinnostavia ja muut jutut myös.<3

  VastaaPoista
 6. Acnen hinnat on noussut raketin lailla ja samalla materiaalien taso taas laskenut kuin lehmän häntä. Harmittaa myöntää mutta HC-Acne fanina on vähän kiinnostus lopahtanut yhtäkkiä uusien aw/ss10 mallistojen myötä pikkuhiljaa ja tämän mallisto ei kyllä myöskään kovin raikkaalta näytä. Eikö tätä oo jo nähty tosiaan.. Missä se Acnen meininki mitä ennen oli, sellasia juttuja mitä ei kellään muulla! Harmittaa :(
  Ja sitten kaikki vielä postaa tämän saman kuvan, blaah. Acne on kyl kovasti Jenkkilään lähteny, mikäs siinä mutta jännää että samoihin aikaan itteä ei ole mallistot enää niin kovaa sykähdyttäneet.

  VastaaPoista
 7. Sä kun oot niin ajantasalla näissä Acnen meiningeissä, ni osaatko sanoa/veikata, että millon niitä Acnen mielettömiä wedgejä tulee myytiin? (siis niitä joita on vilkkunut nyt lähes jokaisessa ruotsiblogissa, sinisiä, ruskeita?) Ja jos hinnastakin tietäisit niin ei olisi todellakaa pahitteeksi, Kiitos :)

  VastaaPoista
 8. Ooh, ihania materiaaleja ja printtejä! <3

  VastaaPoista
 9. Kyllä minuun tuo luolamies (nais?) look iskee ihan kohtuullisesti - ja näyttää hyvin omaleimaiselta. Aika kiva on myös tuo väljä, vyöllä kurottava takki, jonka kaulukset on käännetty sisäänpäin. Tämän malliston printit eivät kyllä innosta yhtään. Värimaailma on minulle ehkä turhan kellansävyinen.

  VastaaPoista
 10. sua mainitaan hel looksissa 8D

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.