perjantai 1. tammikuuta 2010

Toivepostaus: Paris, mon chérie

Tämä postaus mun piti kirjoittaa jo syyskuussa, mutta sitten viikot ovat vierineet ja aika muutenkin juossut päätähuimaavalla vauhdilla niin, että juttu unohtui. Toivotaan, että vielä muistan paikat, joissa kävin ja joista aion puhua; onneksi apunani on Google ja syyskuiselta matkaltamme jäänyt kartta. Kyse on siis postauksesta joistakin Pariisin ostospaikoista, jos niistä nyt voin jotain yleensä ottaen sanoa yhden reissun jälkeen :)

Ensimmäisessä kuvassa kohde, jossa jokainen Pariisin turisti käy ainakin kerran, eli Galeries Lafayette. Merkeillä omat osastot ja lisäksi mieletön kenkäosasto kellarikerroksessa eli katutason alapuolella. Hervé Légeria ja Balmainia livenä! ;)

osoite: 40 boulevard Hausmann
(Bongaa kuvasta eksynyt Aurora)
Muutama muu vierailun arvoinen tavaratalo (näistä siis löytyy kyllä ne "perus" Chanel- ja LV-liikkeet)
Le Bon Marche, 38 Rue de Sèvres (ei paljoa turisteja, sen verran "syrjässä")
Printemps, 102 Rue de Provence

Ranskaisilla on suuri määrä omia keskihintaisia merkkejä, joista useimmat täällä pohjolassa eivät ole kuulleetkaan kuin vain ohimennen. Jokaisella vähänkin isommalla nimellä on Pariisissa oma putiikki sen lisäksi, että niitä tyypillisesti saa isoimpien tavaratalojen merkkiosastoilta. Tässä alla mainittu muutamia.
Zadig et Voltaire, kuvan putiikki Marais'in kaupunginosassa. Muutaman keskusta-alueella sijaitsevan putiikin osoitteet:
200 Boulevard St Germain, 75005 Paris
3 Rue des Rosiers, 75004 Paris (kuva tämän liikkeen ikkunasta)

Ranskalaisen kenkäjumalan Christian Louboutinin liikkeitä löytyy myös useasta kohdasta Pariisia. Kuvassa olevan liikkeen osoite 68 Rue du Faubourg Saint-Honoré. En jostain syystä ainakaan nähnyt Louboutinin kenkiä myynnissä tavarataloissa, joten kannattaa käydä ehkä muutenkin kuin kokemuksen vuoksi ;)
Saman kadun varrelta löytyy myös useita muita designer-liikkeitä, kuten Valentino, Givenchy, Dolce&Gabbana...
Yllä oikealla kuvassa jälleen ranskalainen keskihintainen merkki Sandro, jonka vaatteet sekä asusteet olivat erityisesti mun mustavalkoiseen makuuni. Muutaman putiikin osoitteet:
11 rue Montmartre
269 rue Saint Honoré
14 rue Vieille du Temple (tämän ikkunasta otettu kuva)

Tähän väliin yksi kansainvälinen ketjuliike, jota ei H&M:n omistussuhteesta huolimatta löydy edes Ruotsista, nimittäin COS. Se on about Zaran hintainen, melko eleetöntä tyyliä myyvä liike.

Kuinka ollakaan, myös tämä liike sijaitsee 4 rue des Rosiers'lla. Muualla Pariisissa COSia ei ole, joten jos mielii käydä piipahtamassa, kannattaa osoite laittaa korvan taakse. Mun mukaan COSista lähti metallinen rannekoru sekä löysä harmaa toppi, see here!

Maje, myös ranskalainen merkki. Löytyy ainakin osoitteista 16 Rue Montmartre ja 267 Rue St Honoré sekä 49-51 rue Vieille du Temple. Merkin voi tosin bongata myös muiden lailla isompien tavaratalojen merkkivaateosastoilta :)

Ei pidä myöskään unohtaa täällä aikaisemmin hehkutettua ja itkettyä The Kooplesia, joka tosiaan nimestään huolimatta on ranskalainen merkki. Merkkiä saa jälleen tavaratalojen lisäksi esimerkiksi osoitteista 31 rue des Rosiers ja 191 rue Saint-honoré.

V I N T A G E

Itse yritin Pariisissa koluta mahdollisimman monta 2nd hand liikettä ja varmin tapa törmätä niihin oli suunnata vähän boho chic -alueelle Marais'n kaupunginosaan. Olin merkinnyt pari liikettä valmiiksi muistiin, mutta suurimpaan osaan suunnistin aivan sattumalta.
Yllä näkyy katukuva, jonka oikeassa reunassa on ruskea palanen fasadia. Siinä sijaitsee Vintage Desir osoitteella 32 Rue des Rosiers, eli melkein yllä mainitun The Kooplesin toisen putiikin vieressä. Kauppa on todella pieni, siellä hädin tuskin pystyy ohittamaan toista rekkejä penkovaa kullankaivajaa käytävällä. Shop on ainakin ollut auki 7 päivää viikossa, joten kannattaa välttää viikonloppuja. Täältä löysin armeijatakkini!

Oikealla taas Free 'P' Star, jostain syystä melko maineikas mutta kuitenkin perus 2nd hand kauppa. Huom, etualalla minä käsissäni ne 5 euroa maksaneet vihreät mokkahousut! :D
Osoite tälle kaupalle on 8, rue Sainte-Croix de la Bretonnerie.

Hitusen väsyneenä piipahdin nopeasti myös 2nd hand shopissa nimeltä King of Frip, 33 rue du Roi de Sicile, tämäkin siis Marais'ssa. Pariisilaisittain kohtuullisen kokoinen liike, mutta tungos oli kuitenkin melkoinen.

Yksi todellakin vain piipahtamani liike oli Le Verger du Prince, sijaitsi osoitteessa 33 Rue du Roi de Sicile.

Myös vähän arvokkaampia 2nd hand liikkeitä - sanottakoon näitä nyt sitten vintage-liikkeiksi, oli Pariisissa useita. Aivan pakko oli tietenkin päästä Chanelini kotiliikkeessä piipahtamaan, mutta ikäväkseni se oli kiinni ehtiessäni paikalle. Tässä kuitenkin kuva liikkeen kaltereilla peitetystä ikkunasta...
Siellä ovat, ihanat!
Kaupan nimi on Vintage Paris. Oman laukkunihan tilasin netin kautta täältä, mutta katuosoite kaupalle on 97 rue Vieille du Temple. Samalta kadulta siis löytyvät myös Maje ja Sandro.

Vintage Madelaine, 31 rue d'Anjou, 75008 Paris: käytettyjä designervaatteita, -laukkuja ja -kenkiä pienessä liikkeessä. Ikkunasta bongattu muun muassa Chloén Edith-laukku, joka on muutaman vuoden takainen hitti.

M U I T A K I I N N O S T A V I A

Pariisissa on ehdotonta ainakin kerran ostaa Laduréen macaronseja. Pienistä omaperäisen näköisistä kahviloista voi ostaa macaronseja ja muita leivoksia mukaan tai jäädä nauttimaan niistä enemmän ja pidemmäksi aikaa paikan päälle.

Me otimme poikkeuksetta kauniin rasiallisen macaronseja aina mukaan, sillä niitä oli hauska nauttia puiston penkillä katsellen ohi kipittäviä ihmisiä :) Ovat suurinpiirtein saman hintaisia kuin Suomessa. Helsingistähän niitä saa Frambois-konditoriasta WTC-talosta.

Toisekseen rakastan Savon de Marseillen saippuoita. Niitä sekä puhdistusmaitoja sun muuta sai sydämensä kyllyydestä ainakin st Germain des Prés -kaupunginosasta, tosin en enää millään muista kadun nimeä.
Yllä kuva sisältä liikkeestä. Hinnat olivat tosin vain jokusen euron edullisempia kuin täällä kotona.

Ruokavinkkinä voisin antaa sen, että Latin Quarterin alueella voi saada 3 ruokalajin lounaan jopa vain 8 eurolla. Tällä rahalla sai siis perinteisen sipulikeiton, lohipääruoan ja ison suklaamoussén tai esimerkiksi valkosipulietanat, perinteisen ankkaruoan ja oikeasti suuren crème brûléen.

Joitain juttuja jäi mainitsematta, mutta tässä nyt muutama mun ensimmäisellä Pariisin matkallani merkille laittamani juttu. Kenellekään tuskin tarvitsee mainita, että Champs-Élysées on täynnä turisteja, erittäin hintavia designermerkkejä myyviä kauppoja sekä kalliita ravintoloita. Toki pari edullisempaa kenkäkauppaakin on myös eksynyt mukaan, ja katu tietenkin kannattaa kävellä läpi :) Toivottavasti tästä on iloa Pariisiin matkaaville tai sinne matkaa suunnitteleville!

Some Paris-tips to my readers, I'm so sorry that I didn't have time to write any kind of translation in English!

15 kommenttia:

 1. 2nd hand hullun feivöriitti kaupunki

  VastaaPoista
 2. Oi, ihana postaus! Olisi todella kiva päästä käymään Ranskassa, tosin en tiedä miten ne siellä suhtautuu kun puhuu englantia? En taida osata sanaakaan ranskaa. :D

  VastaaPoista
 3. Voi ei, tämä postaus ei yhtään auttanut matkakuumettani! :D Onneksi pääsen ehkä jo tänä vuonna tuonne kauan haikailemaani Pariisiin... =)

  VastaaPoista
 4. Myydäänkö tuolla Vintage Paris-liikkeessä käytettyjä laukkuja/koruja ym.? Vai ovatko ne vain "vanhoja"? :D

  Kiitos muuten tästä postauksesta, oli tosiaankin hyödyllinen! :)

  VastaaPoista
 5. tosi kiva postaus, kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
 6. Oi että, kiitos tästä ihanasta postauksesta! Tulipa ikävä kesäiseen Pariisiin! Onneksi saatetaan sinne lähteä ensi kesänä taas pienelle visiitille :) Tykkään muuten itse tosi paljon Zadig & Voltairesta :)

  VastaaPoista
 7. WTC-talon frambois lopetti mun tietääkseni. Löysin viime kesänä niiden ihanat macaronsit ja olikohan marraskuu kun astelin wtc:hen makeannälkäisenä ja siinä se oli, tyhjillään ja lappu ovessa, liikkeen toiminta lopetettu. Voi surun päivää. Mutta Kluuvikadulta löytyy chjoko-niminen putiikki, josta saa ihan yhtä hyviä macaronseja. :)
  Kiitos muuten tästä laajasta Pariisi-postauksesta!

  Elina

  VastaaPoista
 8. Oi, Pariisin matka olisi kyllä oikea unelma! Pitäisikin ottaa tavoitteeksi piipahtaa kyseisessä kohteessa tämän vuoden aikana. :)

  VastaaPoista
 9. Tulipa ikävä Pariisiin, kerran olen vain käynyt ja sekin muutaman päivän visiitti. Shoppailut jätettiin suosiolla ja tutustuttiin vain kaupunkiin, siksi haluisin äkkiä takaisin! Mutta onneksi ensi kesänä luultavasti menenkin sinne kymmeneksi päiväksi :)

  VastaaPoista
 10. Oi, ihana postaus! Nuo saippuat..
  <3

  VastaaPoista
 11. tosi hyvin toteutettu postaus tää :-) alkoi tossa matkakuume jo tykyttämään Pariisin suuntaan...

  VastaaPoista
 12. Hei! Kiitti tästä postauksesta. Asun itse Pariisissa, mutta on jääneet noi 2nd handit täysin tsekkaamatta. Tosi hyödyllistä tietoa, plussaa vielä osoitteiden mainitsemisesta. :)

  VastaaPoista
 13. Ah, kiitos tästä postauksesta! Käyn itse pari kertaa vuodessa Pariisissa ja olen ihan kyllästynyt Rue de Rivolin ja Les Hallesin koluamiseen, enkä ole oikein tiennyt minne muualle kannattaisi suunnata shoppailemaan.

  VastaaPoista
 14. Aaah, tämä juttu herättäää ehdottomat pakko-päästä-Ranskaan-fiilikset. Thanks to you:)<3Ninnis ninniksenblogi.blogspot.com

  VastaaPoista
 15. Kiitos postauksesta ! Missä päin tuo st german sijaitseee ja Marais ? <:

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.