sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Some pre-fall for 2010

Kyllä vain, juuri kun voisi alkaa vähitellen - joskin etuajassa - perehtymään kevätmuodin juttuihin, niin muotisuunnittelijat paukuttavat julki jo pre-fall kokoelmiaan...

En tiedä mitä pidätte huippudesignereiden kokoelmien esittelemisestä, mutta joskus löydän todella paljon inspiraatiota suoraan catwalkilta. En kuitenkaan aio näihin sen enempää paneutua kuin muotinäytösesittelyihin koskaan muutenkaan, mutta tässä pari mun mielestä mielenkiintoista kokoelmaa. Ensimmäisenä tietty se blogeissa puhkijauhettu Wang.
Nähdessäni kokoelman olin melko innostunut: kokoelmassa ei ole niiteistä, revityistä kankaista eikä paljettivuorista tietoakaan, vaan linja on huomattavasti rauhallisempi ja french chicimpi kuin Wangin kokoelmat tähän mennessä ovat olleet. Paksu neulos, läpinäkyvyys, polvimittaiset shortsit ja pitkät hameet - check! Huomatkaa vielä nuo kissansilmäiset aurinkolasit, joihin tunnen jatkuvasti yhä suurempaa vetoa...

Toiseksi, yllättävää kyllä, mua viehätti Diane von Furstenbergin mallisto.
Värejä kokoelmassa on vähän liikaa mulle, mutta tietyt vaatekappaleet herättivät kiinnostukseni. Niitä ovat tuo ensimmäisen kuvan iso takki, toisen kuvan playsuit, kolmannen kuvan neuletakin mielenkiintoinen graafinen olemus, neljännen kuvan jumppa-asumaisuus ja viimeisenä tietenkin ihana kelsi.

Näiden lisäksi Chanelin mallisto esitteli kiinalaistyylistä vaikutteita saaneita asuja, mutta mua ne eivät vielä ainakaan sytyttäneet.

11 kommenttia:

 1. the trousers are very nice. I can't find such in Poland ;/

  VastaaPoista
 2. kivoja kuvia löysit, mutta vastauksena kysymykseesi, niin mua blogeissa nimenomaan häiritsee se, että ladellaan kuvia muotinäytöksistä yms. En kuitenkaan ikinä jaksa paneutua niihin sen tarkemmin.

  VastaaPoista
 3. kiva postaus, tosin ehtii unohtuu jo ennen ens syksyy. Osta ihmees ne kissalasit!! sopis sulle varmaan just hyvin :)

  ihana blogi sulla!

  VastaaPoista
 4. Wangin kokoelma näyttää kivan rauhalliselta.Diane von Furstenbergin vaalea paljettimekko on ihana!!!
  Saan myös inspiraatioita näistä kokoelmien kuvista,joten kyllä niitä voi mielestäni silloin tällöin postailla.Varsinkin silloin kun ovat ajankohtaisia(uusia) ja kuvat liittyvät jotenkin bloggarin omaan tyyliin.
  Mukavaa itsenäisyyspäivää!

  Nuheila

  VastaaPoista
 5. Se on alkaa perehtyä, ei perehtymään..

  Kirjoitat muutenkin aika huonoa kieltä, kielenhuolto olisi paikoillaan. Blogista tulee uskottavampi, kun kieli on sujuvaa.

  VastaaPoista
 6. kysyin jo aiemmin mutta en saanut vastausta, eli kauanko sulla kesti saada fashionologyn tilauksesi? tilasin 1,5 viikkoa sitten enkä vieläkään ole saanut pakettia :/ maksoin tilisiirrolla.

  VastaaPoista
 7. Oh, päätin, että nautin syksyn ja talven jutuista, ilman, että hankin vaikuitteita keväästä..kun ne tulee aina niin aikaisin, ja nähtyään ne, ei voi olla ottamatta vaikutteita :o

  Nyt sitten nämä, onneksi aika samaa taas, mutta kaunista tottakai. Wang näyttää syksyltä jo, DVF vielä kesältä. Loogisesti johtuu kait tyylistä, DVF on kepeämpi.. Käsineet-for-ever-ihmisenä diggaan noita pinkkejä hanskoja..

  VastaaPoista
 8. Minue ei hirveästi inspiroi muotinäytös- ja mallistokuvat, mutta kyllä nekin on ok, kun kohtuudessa pysytään. Oikeastaan blogi on kivoin silloin, jos se on monipuolinen ja on erityylisiä postauksia :)

  Ja tuli tuosta yhdestä anonyymikommentista mieleen, että voisin esittää vastakkaisen mielipiteen ja kehua sun blogia sujuvasta kielestä, jota on tosi mukava lukea. Kielenkäyttösi on jotenkin "aikuismaista" verrattuna moniin muihin blgeihin etkä ole sortunut sellaiseen ylenmääräiseen kikkaikuun kielen kanssa, mikä joskus hankaloittaa lukemista...

  Jatka samaan malliin, blogisi on yksi suosikeistani vaikka tyylini onkin hyvin erilainen kuin sinun!

  VastaaPoista
 9. Uuu toi Wangin on tosi hieno, verrattuna siihen edelliseen S/S 2010, joka oli ihan floppi mun silmissä! Ei toi mitään kovin uutta tarjoa, mutta todella ihana silti!

  VastaaPoista
 10. Jotenkin omituista nyt jo katsella ensi syksyä, kun kevättä vasta odotetaan :D Muta kivalta näyttää Wang ja DVF

  VastaaPoista
 11. talia: Yep they are... dunno if such can be found in Finland either...

  anonyymi: Mun mielestä catwalk-kuvat ovat aina tervetulleita muotiblogeissa. Ymmärtäisin ns. lifestyle-blogeissa niiden häiritsevän, mutta itse pidän blogiani niin muotiorientoituneena, että ne tavallaan kuuluvat tänne :)

  anonyymi: No niinhän se on, mallistojen esittely on aivan naurettavan aikaansa edellä! Todellakin ostan, jos vaan löydän! Kiitos :)

  nuheila: Munkin mielestä sen rauhallisuus on just hyvä juttu. Kaikki niitit, paljetit ja repaleisuus alkaa jo väsyttää.. Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin päin! :)

  anonyymi: Kielipuritanismia on täällä turha odottaa; sitä voi vaatia Helsingin Sanomien toimittajalta, mutta ei bloggaajalta, joka kirjoittaa juuri niin kuin lause sattuu ensimmäisenä suussa muotoutumaan.

  anonyymi: Voi ei, sorry, en muistanut. Kaverini Aino tilasi ne korvikset luottokortilla, mutta kai siihen meni se 1,5 vkoa. Itse maksoin yhden laukkuni Ranskaan tilisiirrolla, joka on hitaampi metodi, joten voit lisätä tuohon aikaan jotain 3-5 päivää (sen verran menee aikaa rahan siirtoon). Jos tilausta ei ala kuulua, niin laita ihmeessä asiakaspalveluun sähköpostia!

  christa: Mä en oikein osaa erotella et tuleeko vaikutteet syys- vai kevätmallistosta, koska ne tulevat tyyliin hyvin pitkälle alitajuisesti... Jotenkin vaan niin naurettavaa, miten etuajassa mallistoja näytetään. Johan tässä sekoaa itse kukin..

  kaisa: Niin munkin mielestä! Tykkään eniten lukea blogeja, joissa on mahdollisimman paljon monipuolista (joskin muodin saralta, tietty) sisältöä. Pitkät litaniat mallistokuvia ärsyttävät muakin, siksi ehkä karttelen niitä omassa blogissanikin :)
  Kiitos vielä alemmasta kommentista :) En oikeastaan yhtään kontrolloi, miten ja minkä tasoista tekstiä tänne kirjoitan, joten sanajärjestykset heittelevät toisinaan sekä taivutukset saattavat olla väärin. Tavoitteenani onkin kirjoittaa ns. helppoa tekstiä (niin kirjoittamisen kuin lukemisenkin kannalta), koska mua itseäni ärsyttävät liian yritteliäät tekstit. Siis tavallaan sellaiset, joissa kliseitä välttääkseen yritetään rakennella omia uusia "sanontoja" tai värittää tekstiä liikaa omituisilla sanoilla tai sanankäänteillä. Se menee helposti keinotekoisen makuiseksi ja siksi rasittavaksi lukea :)

  anonyymi: Mä tykkäsin aika paljon s/s 2010 -mallistosta, mutta f/w 2009 oli Wangilta mielestäni todella tylsä. Tästä pre-fallista tykkään - ehkä juuri niiden turhien säläkikkailuiden puuttumisen vuoksi :)

  sofia: Nimenomaan :D Olisi huomattavasti loogisempaa, että nyt esiteltäisiin vasta kevään mallisto eikä vielä ensi syksyä...

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.