sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Muotimessuilla

Kävin eilen pyörähtämässä Messukeskuksessa järjestettävillä muotimessuilla - jotka jatkuvat siis vielä tänään. Mitään erityisen kiinnostavaa en bongannut. Kaikki mielenkiintoinen tuntui olevan koottu pieneen neliöön messualueen keskelle, jossa oli muun muassa My O Myn, Antti Asplundin (jossa oli myös myynnissä se ihana muovihame!), Lumin yms. standit.


Muotinäytöksiä en päässyt seuraamaan läheltä, kun ilmestyttiin paikalle vasta näytöksen jo tovin pyörittyä.


En muuten tiennytkään, että Calvin Klein Jeans valmistaa nahkalaukkuja! Laukut tuntuivat olevan hyvälaatuista nahkaa ja nättejäkin - ihme, ettei näitä ole aikaisemmin silmiini osunut.


Mietimme ystäväni kanssa, että messujen järjestäjien tulisi enemmän tukea nuoria suunnittelijoita. Messujen näytteillelaittopaikat maksavat aloittelevien designereiden näkökulmasta usein maltaita (lue: monta tuhatta euroa), vaikka tällaiset messut olisi oiva paikka saada näkyvyyttä omalle suunnittelulleen ja tehdä nimeään tunnetuksi myös tavallisille ihmisille.

Ystäväni vision mukaan heille voitaisiin tarjota esimerkiksi huomattavalla alennuksella messupaikkaa ensimmäiset kolme vuotta. Nyt paikalla oli kuitenkin ties mitä rihkamakauppaa ja muun muassa monta turkisvalmistajan kojua. Kuinka paljon mielenkiintoisemmat messut nuo olisivatkaan, jos turkisshaalien myyjien paikalla olisi nuorien suunnittelijoiden luomuksia? Joka tapauksessa, messut oli siis tältä erää nopeasti kierretty ja päädyimme skumpalle :DSeuraavaksi suunnistimme kauneuspuolelle. Olin saanut mission etsiä tiettyä kynsilakkaa Jennille ja siinä sivussa tietty myös itselleni. Kauneuspuolella tuntui olevan huomattavasti enemmän kaikenlaista mielenkiintoista, joten siellä viihdyttiin hetken pidempään :)


Kauneuspuolen mielenkiintoisinta antia oli ehkä bodypainting -aitaus. Olen niin ummikko, etten ole bodypaintingiakaan koskaan nähnyt livenä, joten luomukset ihastuttivat taidokkuudellaan. Tässä pari valmista teosta - harmi, etten tiennyt mikä otuksista oli Saaran, joten sitä ei välttämättä kuvissa näy.
Messuostossaldoksi jäi vain yksi kynsilakka, mutta sitäkin kaivatumpi sellainen - nimittäin Chanelin s/s 2010 malliston tyyliin harmaa kynsilakka. Löysin sattumalta aivan täydellisen sävyn, joten se oli ostettava pois!
Juuri sellainen, hieman lämmin, vaalea harmaa kuin kaipasinkin!

Onko joku muu käväissyt muoti- ja kauneusmessuilla tässä viikonloppuna? Mitä piditte?

EDIT: Kommentit, jotka eivät miellytä mua, poistetaan/niitä ei julkaista.

52 kommenttia:

 1. En tajuu miksi ihmiset ostaa sen asplundin roskaa? Eikö nyt olla ihan telkkarin välityksellä todistettu mikä se todellisuus on..

  VastaaPoista
 2. Käväisin eilen muotimessuilla ja miehen kanssa todettiin sama minkä sinäkin olit huomannut. Tylsät messut ja ainoa kiinnostava osio oli tämä pieni rykelmä Lumin ja muiden merkkien osastoja. Muotinäytökset jäi tosin näkemättä kun väkeä oli niin paljon ettei viitsitty tungeksia lähelle lavaa. En tiedä olisiko siellä ollut jotain näkemisen arvoista, tuskin mitään kovin uutta ainakaan.

  Yksi kelttiläinen hevosriipus tarttui mukaan mutta suurinosa näytteilleasettajista oli tosiaan niitä turkiskojuja ja halpaa muovista (lue:tekonahkaista) kenkää ja laukkua myyviä kojuja.

  VastaaPoista
 3. Joo, mäkään en tajua miten Asplund on saanut hankittua tällaista suosiota bloggareiden keskuudessa. Sen ainoa kyky on kehitellä kaiken maailman scheisse-tarinoita tuotteiden ympärille, mutta itse design on p***kaa. Tuosta ohjelmasta selvisi näiden "suunnittelijankykyjen" lisäksi vielä sekin, miten nolo ja ylimielinen persoona on kyseessä, aiheutti ainakin mussa harvinaisen suurta myötähäpeää.

  VastaaPoista
 4. Eiköhän se loppupeleissä ole ihan makuasia mikä viehättää. :) Itsekään en tykännyt Jimmy Choo for H&M mallistosta ollenkaan, sillä mielestäni ne näyttivät todella halvoilta (ollakseen niinkin kalliita), ja ovat minulle sitä samaa H&M roskaa johon vain Jimmy Choon tiimi on päässyt vaikuttamaan. Niinpä en tuotteita ostanut, ja piti olla ihan hiljaa omista mielipiteistäni kunnes täällä jotkut melkein perusteettomasti haukkuvat Asplundia. En kyllä itsekään pidä Asplundin luomuksista, mutten silti tuomitse toisten mielipiteitä. Makuasioista ei voi kiistellä. Kiitos ja anteeksi :)

  VastaaPoista
 5. Ite en käyny koko messuilla, ei Asplundkaan kiinnosta pätkääkää. Mutta loistavan lakan kyllä löysit, sopii sulle :)

  VastaaPoista
 6. Jep, kävin. ja hyvä että kävinkin.
  Paljon näytteitä, ja jonkun verran meikkejä tuli haalittua. Harmittaa etten ostanut enempää.

  VastaaPoista
 7. mä jotenkin petyin henkkoht muotipuoleen. Näytös oli hyvä, ja tosiaan kaikki mielenkiintoinen tuntu olevan sillä pikkualueella mistä puhuitkin. Kauneus puoli tarjosi sentään enemmän katseltavaa:)

  VastaaPoista
 8. Olen ihan samaa mieltä muotimessujen tarjonnasta - kokonaisuus halpaa turhaa sälää. Muotimessujen pitäisi mielestäni olla alan edelläkävijä, mutta nyt oli erittäin kaukana siitä. Oli ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun kyseiseen tapahtumaan lähden.

  Kauneus- ja terveysmessut sen sijaan olivat tuhannesti kiinnostavammat (vaikka kauneusmessut vaikuttivatkin monin paikoin lähinnä rakennekynsimessuilta).

  VastaaPoista
 9. Miksi täällä sun kommenttiboksissa nyt yhtäkkiä on anonyymit villiintyny :/ Sun blogis on ainakin yks mun lemppareista ja oot ehdottomasti yks kauneimpia bloggaajia joita tiedän. Oikeesti.

  VastaaPoista
 10. Itsekin käväisin tuolla muotimessuilla. Tarkoitus oli olla siellä klo 11 aikoihin, mutta oli sitten pakko käydä katsomassa, minkälainen meno siellä H&M:ssä oli! Kuulitko siitä? Vasta 11.15 (jos muistan oikein) ihmiset saivat mennä alueelle, mutta ennen sitä he saivat käydä katsomassa tuotteet...:D Joo ja nähtiin ryntäys, ihan myyjätkin tuli siihen jännityksissään katsomaan!:D Ja alle 5 sekunnissa, kun portit oli avattu, ihmiset olivat jo alueen sisällä haalimassa niitä ihanuuksia!:D Minusta aika hassua. Itse en kuitenkaan mitään ostanut, parit kengät miellyttivät, mutta mulla olis tullut vaan ongelmia niiden piikkikorkojen kanssa :DD

  Joo ja tosiaan niistä muotimessuista!
  Itseni mielestä kauneus- ja terveysmessut olivat paljon kiinnostavammat, kauneusmessuilta en tainnut mitään ostaa, mutta terveysmessuilta pari juttua lähti mukaan.
  Ihmettelin Chiayon kommenttia, että hän sai paljon näytteitä... Itse en saanut niitä ollenkaan :D
  Joo, olet täysin oikeassa noista muotimessujen huonosta valikoimasta. Juuri kuten kerroit, näytteilleasettajista suurinosa oli niitä turkiskojuja...
  Haha, itse tulin catwalkille jtn 12.25 ja siellä oli hirveä tungos. Näinpä siinä hyvän paikan, mutta ihmettelin koroketta edessämme, jossa oli kameroita. Ajattelin, että noita varmaan ohjataan jostain. Ei, siihen suoraan eteeni istahtaa ukko kuvaamaan muotinöytöstä!:D

  Ihana tuo kynsilakka, sopii sulle tosi hyvin!:)

  VastaaPoista
 11. "EDIT: Kommentit, jotka eivät miellytä mua, poistetaan/niitä ei julkaista."

  Sanoisit nyt edes, että "asiattomat kommentit poistetaan". Eli jos et vaan tykkää jonkun kommentista, niin se poistetaan??? Not very nice..

  VastaaPoista
 12. anonyymi: On helpompi perustella kommentin poisto noin kun alkaa riitelemään kenenkään kanssa siitä, onko kommentti asiaton vai asiallinen. Jos kommentti loukkaa mua, niin se poistetaan, vaikka olisi jonkun mielestä asiallinenkin kysymys tms. Tällä tavalla subjektiivisena arviointina se on paljon helpompaa.

  VastaaPoista
 13. Mäkin olin siellä... Ois voinu treffaa. :)

  Musta messut oli kivat, mutta ehkä lähinnä siksi, että olin niin fiilareissa kynsikilpailusta... :D

  VastaaPoista
 14. Puhut niin asiaa! Muotiosasto oli todellinen pettymys, vaikkakin muotinäytös oli ihan näkemisen arvoinen.

  Sen sijaan kauneuspuoleli yllätti monipuolisuudellaan: luonnonkosmetiikkaosastokin oli valtava!

  Etsin muuten itse aivan samanväristä kynsilakkaa ainakin kymmenestä kojusta ja lopulta löysin ammattipuolelta OPIn valikoimasta poistuvan harmaan alennushintaan vielä kaiken lisäksi:)

  VastaaPoista
 15. TÄYSIN samaa mieltä ensimmäisen ja kolmannen anonyymin kanssa !

  VastaaPoista
 16. Voi ei! Oon elänyt jotenkin viikon jälkijunassa ja oikeesti olin ihan siinä uskossa, että messut on vasta ens viikonloppuna. No, harmitusta vähän helpottaa se, jos messuilla ei tosiaan ihan hirveästi nähtävää ollut.

  VastaaPoista
 17. tuo ensimmäinen otus on saaran:)!

  VastaaPoista
 18. Muotipuoli oli sieltä Design destrictiltä ihan mahtava,mutta paljon roskaa oli tarjolla.

  Itse löysin LCNnän harmaan kynsilakan,toi Essie on mun sävyyn vähän turhan beigeen taittuva.

  Ostin Asplundilta rannekkeet ja Liikkeestä kaulakorun.

  kauneuspuoli oli ehdottomasti parempi!

  VastaaPoista
 19. Miten sulla riittää rahaa ostella kaikkia sadan euron vaatteita ja kenkiä? käytkö töissä tai jotain? ei tarvitse vastata, jos et halua (ihan vain mielenkiinnolla kysyin).

  VastaaPoista
 20. se sininen ukkeli oli saaran......:D

  VastaaPoista
 21. noissa essien purkeissa on silleen sama logo ku elloksen omassa mallistossa :OO

  VastaaPoista
 22. Voi että, onkohan tuon sävyistä lakkaa minään muuna merkkinä tai myydäänkö tuota lakkaa missä paikoissa? Kun sävy olisi aivan täydellinen! :)

  VastaaPoista
 23. Huuto.netissä on myynnissä ihan Auroran tyyliin sopiva Rare sulkahame :) Tai ainakin tulit mieleen heti kun sen näin s
  iellä.
  Ps.älä välitä ilkeilijöistä!
  Sulla on kiva tyyli, joka on myös omanlainen, eikä mikään massa tyyli.

  VastaaPoista
 24. Mun piti mennä tonne muotimessuille jo koulunkin puolesta (opiskelen siis vaatetusalaa), mutta olinkin viikonlopun Virossa niin en päässyt. Hyvä kuitenkin kuulla etten menettänyt paljoa mitään, mulla oli tolle nimittäin aika kovat odotukset..

  VastaaPoista
 25. Muista tökätä mulle tilinumeros!:)

  VastaaPoista
 26. Munkin oli pe sinne tarkoitus mennä, mutta eräs opettaja päättikin että sen vapaat pidetään vasta ensi viikolla. Että jäi sitten. Opiskelija hinnoilla olisi saattanut vielä osallistua, mutta kun junalippujen kanssa se hinta vaan nousee ja nousee niin jäivät nyt välistä tänä vuonna.

  juliet xxx

  VastaaPoista
 27. I've buyed the same nail polish!
  i'm in love with grey in this moment!

  www.abitoffashion.com

  VastaaPoista
 28. Haa! Siinähän on mun pieni sininen otus katsos ihan ekana =) Ihana aurora<3

  VastaaPoista
 29. Mä en nähnyt missään siellä noita Essien lakkoja :(
  Antilta piti ostaa sellanen ristikaulakoru, mutta ei ollu peilinä.

  Aika huonot messut joo oli kokonaisuudessaan. Ällötti ne kaikki turkiskojut, ois parempi jos niitä ois siellä yhtään.

  VastaaPoista
 30. joo, meki käytii tekstiili ryhmäN kans siel, mut oli siel iha kivaa, mut just se muoti puoli ei NIIIIN paljon kiinostanu, vaikka sitä varten sinne mentiinki. Enemmän kans just kauneus-messut : D

  VastaaPoista
 31. voihan. tietääkö kukaan missä essien kynsilakkoja myydään? oon itse himoinnut jo hyvän aikaa tuota mattaefektilakkaa, mut eipä oo tullut vastaan. varmaan laput silmillä taas mennyt kaupoissa tai jotain. :D

  VastaaPoista
 32. minä itse asiassa ostin yhden vaalean harmaan CK:n laukun sieltä outletistä. en löytänyt pienellä vilkuilulla materiaalitietoja joten kysyin miesmyyjältä ja hän sanoi laukun olevan nahkaa. seuraavana päivänä tarkemmin sitä käännellessäni veskan sisuksista kuitenkin pilkisti lappu joka kertoikin materiaalin olevan ihan 100% PU.
  matsku on joka tapauksessa ihanan ja laadukkaan tuntuista ja pidän laukusta joka tapauksessa, mutta vituttaa suunnattomasti myyjän törkeä valehtelu. pitänee laittaa aiheesta hieman palaute mailia. :P

  VastaaPoista
 33. Kokonaisuudessan messut olivat huomattavasti kiinnnostavammat kuin viime vuonna, varsinkin kauneuspuolen luonnonkosmetiikka-alue saa ison ison kiitoksen!
  Muotimessut sai lähinnä puistatuksia aikaan krääsäkojuillaan. Muutamat mielenkiintoiset meinasivat jäädä valitettavasti niiden varjoon.. Käsittämätöntä, että järjestäjän silmissä pyörii ilmeisesti vain raha, eikä se minkälaisen kuvan messut jättävät kävijälle. Edustavatko turkikset, Crocksit, muovi-"Guccit" , ym. tosiaan Suomen tämänhetkistä muotia??? Surullista...
  Toivottavasti ensi vuonna puhaltaa uudet tuulet!! :)

  VastaaPoista
 34. "Asplundin roskaa?! Onkohan kukaan näistä Asplundin tyyliä ja vaatteita haukkuneista kommentoijista oikeasti perehtynyt herra A:n suunnittelemiin kostyymeihin?

  Itse olen hankkinut kolme Asplund-vaatepartta, ja niistä jokaisen työn jälki on täydellinen - eivät ole saumat irvistelleet tai muoto venähtänyt.

  Se, onko Antti A. sutaissut Muodin huipulle -sarjassa kostyyminsä kokoon vasemmalla kädellä, ei automaattisesti tarkoita, että hänen myymänsä vaatteet olisi valmistettu yhtä välinpitämättömällä tyylillä.

  VastaaPoista
 35. tarkotatko sitä antin elmukelmuhametta? se oli mahtava! :------------------------DDDDD tosin vähän ylihinnoteltu mun makuun.

  VastaaPoista
 36. Mun mielestä on aika perseestä, et Asplundia haukutaan ton ohjelmassa nähdyn perusteella; se kun on vain häviävän pieni osa Antin koko urasta. Mielestäni ihmisen luonteen ei pitäisi vaikuttaa millään tavalla siihen, onko hän hyvä suunnittelija vai ei.

  Olen aika varma, että Antti pärjäisi kisassa paremmin, jos hänellä olisi ompelijat käytössä; suunnittelu kun töppää toteutukseen.

  On aika köyhää, jos pitää 7 jakson perusteella tuomita koko ihmisen suunnittelutaidot ja luonne huonoksi.

  VastaaPoista
 37. "Itse olen hankkinut kolme Asplund-vaatepartta, ja niistä jokaisen työn jälki on täydellinen - eivät ole saumat irvistelleet tai muoto venähtänyt."

  "Olen aika varma, että Antti pärjäisi kisassa paremmin, jos hänellä olisi ompelijat käytössä; suunnittelu kun töppää toteutukseen."

  Eiköhän viimeisin vastaa aika hyvin. Tuskin hän tekeleitään todellisuudessa itse ompelee.. Eikö suunnittellijan pitäisi osata ommella niinkin yksinkertaista ja peruskamaa mitä herra on suoltanut kisan varrella?

  VastaaPoista
 38. Jos ei nähnyt muotimessujen muotinäytöstä niin on kyllä mennyt iso osa messujen annista ohi.

  VastaaPoista
 39. Antin parjaajia olisi hyvä muistuttaa kuinka vaatetusalalla työnjako menee;
  suunnittelija suunnittelee, mallimestari tekee kaavat ja ompelija ompelee. Hyvä ompelija ei välttämättä koskaan tee ainuttakaan hyvää suunnitelmaa ja vice versa. Ja tämän eron toi myös Muodin huipulle -ohjelma hyvin esille, jos ohjelmaa nyt pidetään jonkinlaisena mittarina tässä keskustelussa. Supervirkkaajasta ei välttämättä ole suunnittelijaksi, muistanette varmaan?

  VastaaPoista
 40. Mä kävin perjantaina messuilla.
  Oli ainakin iltapäivällä aika ryysis, mutta ammattipuolella (kauneus)oli rauhallisempaa. Sain Youngblood meikeillä meikkauksen. Tuli oikein ihana! Ihastuin erityisesti niiden huulikiiltoon,joka ei kuivattanut huulia ja pysyi koko illan.
  Näin muuten sen muovihameen.Tulit heti mieleen ;)

  T.M5

  VastaaPoista
 41. mun mielestä antti asblund on ihan yliarvostettu.

  sillä on jo oma liike ja se oli tunnettu jo ennen muodin huipulle-ohjelmaa.

  MIKSI IHMEESSÄ SE SILTI PÄÄSI SIIHEN OHJELMAAN?? hakemaan vielä lisää julkisuutta?!!!

  anteeksi aurora. :)

  VastaaPoista
 42. Tuo Saaran bodypaintti on tossa ekana, se sini-kultainen ja mallina on Olga.

  VastaaPoista
 43. Ei yksikään vakavasti otettava suunnittelija voi olla huono piirtäjä (tämän näimme ja A tunnusti ohjelmassa), tai ompelija...

  VastaaPoista
 44. Voin tehdä sulle ilmaseks 5 minuutissa tollasen muovipussimekon :)

  VastaaPoista
 45. Apsu on otettu ohjelmaan viihdearvonsa takia. Onneksi voidaan lohduttautua sillä että se ei ainakaan finaalista enää löydy.

  VastaaPoista
 46. Kuka täällä on Asplundin ompelutaitoja haukkunut? Minua ei ainakaan häiritse Asplundin huono työnjälki, eihän se pahemmin telkkarista edes näy, vaan nimenomaan se surkea design. Luovuus kukkii tarinoissa mutta mekot sitten olikin kaikki samalla kaavalla tehtyjä. Lastenkirjat voisi olla Asplundin alaa, ei vaatteet.

  VastaaPoista
 47. vähän ihmettelen noita AA kommentteja.. suunnittelija ei ole automaattisesti yhtä kuin ompelija, kuten joku täällä jo sanoi. Ja itse kun tuota ompelua harrastan niin voin sanoa että minä en ole kovinkaan taidokas piirtäjä, vaikka osaankin ommella. Suunnittelen päässäni ja toteutan koneella,helppoa, kun taas jos jonkun muun pitäisi toteuttaa työ minun piirrustukseni perusteella, voin vaan kuvitella mikä katastrofi siitä tulisi :D Aika vähän varmaan heiluu Karl Lagerfeld ja kumppanit omien mekkojensa kanssa ompelukoneella ;)

  VastaaPoista
 48. Onkin vähän eri asia olla Antti Asplund kuin Karl Lagerfeld... Ja sitäpaitsi, pistän vaikka pääni pantiksi, että viimeiseksi mainittu osaa ommella. Eikä itseasiassa silläkään paljoa väliä ole, Lagerfeld kun oikeasti on monipuolinen ja hyvä suunnittelija, AA taas ei:)

  VastaaPoista
 49. Viimeinen anonyymi; on puhuttu siitä että antin suunnittelemat designit on paskaa. Miksi ne on paskaa? Siksi että Antti ei uskalla suunnitella mitään maata mullistavaa koska tietää ettei osaisi niitä ommella. Ymmärsitkö?

  Ja sille anonyymille joka sanoi, ettei Asplund osaa piirtää. Missä vaiheessa hän on itse myöntänyt ettei osaisi piirtää? Tätä en allekirjoita, olen nimittäin nähnyt Asplundin piirrustukia ja ne olivat upeita.

  VastaaPoista
 50. "Siksi että Antti ei uskalla suunnitella mitään maata mullistavaa koska tietää ettei osaisi niitä ommella. "

  No ihan sama mikä se SYY niihin yksitoikkoisiin designeihin on! Aika turhahan se on sanoa, että oikeasti olen tosi lahjakas ja hyvä suunnittelija, en vaan voi näyttää sitä koska en osaa ommella muuta kuin tyköistuvaa yläosaa ja isoa hametta. Ja piirtääkään en osaa, että niinkään ei sitä lahjakkuutta pysty todistamaan, sori... Öö, mitenkäs se ihmisen lahjakkuus sitten oikein edes tulee esille?

  VastaaPoista
 51. Mä en ihan ymmärrä mistä toi että Asplund ei osaisi piirtää on tullut? Tarkoitatteko tällä piirtämisellä kaavoittamista? Piirtähän Antti osaa, kaavoittaa ei.

  Kyllähän ne Antin lahjakkuudet näkyy niissä sen omissa mallistoissa ja miksi?; koska Antti ei itse joudu ompelemaan näitä asuja. Hän vain suunnittelee ja se riittää.

  Olen kyllä samaa mieltä, ettei tuo kisa ole Asplundille oikea paikka, koska hän ei tosiaan osaa ommella tai kaavoittaa. Mutta suunnittelijana hän on lahjakas ja sen voi nähdä omin silmin hänen mallistostaan. Sen takia on ihan turha mennä tuomitsemaan koko ihminen täysin paskaksi vain sen perusteella mitä hän on saanut ohjelmassa aikaan.

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.