tiistai 20. lokakuuta 2009

Vielä jotain

Zarasta löytyi eilen vielä täydennystä neulevarastooni, nimittäin tämä mustankirjava neule. Näin joitain viikkoja sitten Elin Klingin blogissa hänen New Yorkista ostamansa Diane von Furstenbergin neuleen ja ihastuin välittömästi. Sen jälkeen Zarasta löydetty neule lähti helposti mukaan.

Ainoa miinus on, että neule on akryylia - olen alkanut kiinnittää huomiota materiaalilappuun! Toisaalta, jos kerran Tiger of Swedenin neuleenikin on 40% akryylia ja hintaa sillä oli kahdeksankertaisesti, niin vaikea on nyrpistellä nenäänsä.

When I saw that DvF knit on Elin Kling for the first time a couple of weeks ago I fell deeply in love with it. And I'm still in love with it so it wasn't any surprise that I went and bought that Zara's version as soon as I just got my hands on it. The only doubt, though a small one, is that the Zara knit is 100% acrylic...

11 kommenttia:

 1. Hei millanen objektiivi/asetukset sulla on kamerassa ku saat asukuviin välillä silleen että kaikki muu paitsi sinä on ihan blurrina siinä? :D Vai muokkaatko jotenki koneella?
  kiitti!

  VastaaPoista
 2. Se on rasittavaa miten kaikki "neuleet" on nykyään akryyliä vähintään sen 40%, sehän on käytännössä muovineule silloin!
  Ja yleensä vielä nukkaantuu hetkessä, on sähköinen ja todella epämukava päällä. Eikä varmasti ainakaan lämmitä..

  Mutta kivan näköinen neule on kuitenkin! :)

  Itseltä tosin olisi jäänyt ostamatta kun en kelpuuta kaappiini enää mitään yli 5% akryyliä tms tekokuitua sisältäviä vaatteita..

  VastaaPoista
 3. Kiva neule. Sopisi munkin vaatekaappiin. Mutta kun rahat on jo menny muihin vaatteisiin.

  VastaaPoista
 4. Aika hassua jos Tigerin neule on melkein puolet akryylia. Omat kokemukseni akryylistä on sitä luokkaa, etten osta sitä sisältäviä vaatteita. Kannattaa tosiaan katsoa tuotetietolappua, koska varsinkin edullisissa kaupoissa on välillä kaikkien akryylineuloskasojen keskellä tosi laadukkaitakin materiaaleja. Ne pitää vain etsiä sieltä. Kiinnostaisi tietää onko mainitsemasi Tigerin neule pysynyt materiaalistaan huolimatta nypyttömänä? Jos on, niin sehän olisi vallankumouksellista.

  VastaaPoista
 5. ostin pari viikkoa sitten tuon saman neuleen ja ahkerasta käytöstä huolimatta en AINAKAAN VIELÄ ole nyppyjä havainnut, (vaikka suorastaan olen odottanut niitä :D ).

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva neule eikä hintakaan yyyhtään paha, pitääpä käydä yytsimässä jos siellä ois vielä yks mullekki. ;) Matkin sua ihan stäböööööö!

  VastaaPoista
 7. Täytyy kyllä kehua, että mulla on yksi akryylineule henkkamaukasta, joka on huomattavasti paremmassa kunnossa, kuin puolta nuorempi merinovillaneuleeni. No nyppääntyminen kuuluu merinovillan ominaisuuksiin(vaikka myyjä väitti muuta) mutta miksi sen huomattavasti hyväksyttävämpää yli puolet kalliimmalta materiaalilta? Ihmettelenpä vaan...

  VastaaPoista
 8. anonyymi: Meidän kamerassa on 50mm kiinteäpolttovälinen objektiivi, sillä saa noita "blurrattuja" kuvia ihan muokkaamatta :)

  tuuli: Sepä niin! Valitettavasti akryyli on vielä hinnaltaakin houkuttavampaa kuin aito villa - tosin sitten se nyppyyntyy ja hiostaa, joten en tiedä, kumpi tulee loppupeleissä kalliimmaksi!

  inka: Kiitos! Toi on kyllä todella kivan värinen!

  auri: Niin on! Tosin se Tikrun neule on kyllä oikeasti suht nyppyyntymätön, joskaan se ei ole ollut koskaan kovassa käytössä. Ei luonnonmateriaalikaan aina takaa, ettei nyppyjä syntyisi, esimerkkinä voi vaikka toimia Stellan tänään manailema Acnen neule...

  oona et vilma: Jes! Kiva kuulla! :)

  rezzi: Hahahaa, matki vaan :DD

  anonyymi: Sitä mäkin oon miettinyt. Tosin onko sitten niin, että villa kestää niiden nyppyjen poistoa, mutta akryyli heikkenee huomattavasti? :/

  noora: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 9. mulla on kans toi, erittäin makee yksilö!

  VastaaPoista
 10. Niin, ja mites se puoli noissa aidoissa villoissa, että mistä sitä tietää kuinka epäeettisesti niitä on tuotettu?? että kyllä mä mieluuummin ostan tekokuitua kuin esim. kärsineen lampaan villasta tehtyä vaatetta... Joku viisas voi valasta tätä pointtia enemmänkin!
  Mutta tuntuu että nykyään ei uskalla luottaa enää mihinkään, että onko sitä eläinten kunnioitusta missään?

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.