sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Pony hoofs

Joku aika sitten useassa blogissa hehkutettiin Finskin mustia, poninkarvaisia jalkineita, joissa on mielenkiintoisen muotoinen puinen wedge. Törmäsin niihin Pariisissakin Champs-Élyseés'n varrella olleessa liikkeessä. Hintapyyntö oli jotain pyöreät 600 euroa, joten ymmärrettävästi ihanuudet jäivät silittelyni, kääntelyni ja ihasteluni jälkeen kuitenkin hyllylleen. Myös OakNYCstä kenkä on kokonaan loppu.

Käsittämättömän harmistuskohtauksen koin, kun näin paluulennolle ostamassani lehdessä (jo yläilmoissa, tottakai) mustat, klassisen malliset poninkarvanilkkurit, joiden hinta olisi ollut 130 euroa jossain pariisilaisessa liikkeessä - jota ei tietenkään mun tuurillani löydä Googlella. Olin ja olen aivan harmistunut, mun on pakko saada mustat karvaiset syyskengät jostain!

Kolahtaako teihin tällaiset ultimate eläinkengät?

Syyskengissä mulla on monen monta muutakin suosikkia, mutta lupaan tehdä niistä listauksen myöhemmin. Nyt en pysty keskittymään taas vaihteeksi kuin vaan noiden poninkarvaihanuuksien perään nyyhkimiseen...

36 kommenttia:

 1. En oikein lämpene. Jotain vastenmielistä noissa on, ehkä just se liika eläimellisyys. Ei tuo muotoilukaan oikeen iske. Ihan hyvä että kerrankin näin, ei harmita että oma talvikenkäbudjetti on niin pieni että tommoset saa jäädä haaveeksi :)

  VastaaPoista
 2. .. oon kieltämättä kattonu Topshopin Ashish seepra- ja leopardikarvakiilakorkoja. Ihan hirveitä, siks ne just iskee :-D

  VastaaPoista
 3. Täytyy sanoa että muhun ei kyllä kolahda nuo kengät yhtään :/ Oikeastaan mitkään vaatteet/asusteet joissa on jotain tekokarvaa saati oikeaa karvaa ei vaan muhun iske ei sitten yhtään. Liiemmin en eläinkuosisistakaan vaatteista pidä, mutta ne ei ole ihan niin iso 'no-no' kun nuo karva hommelit. Mutta toinen tykkää toinen ei :)

  VastaaPoista
 4. Siis eikai se nyt ole oikeaa poninkarvaa?! Hyi helvetti, kuinka julma ihminen voisi käyttää sellaisia?

  VastaaPoista
 5. ääh, nuo finskin poninkarvakengät on vaan niin upeat. Täältä (http://shop.amelieboutique.com/finskbr-black-ponyskin-wedge-2138-p.asp) saa hiukan edullisemmin(?), mutta ainakin tilapäisesti näyttääpi olevan loppu.. himottaisi kyllä!

  VastaaPoista
 6. Tykkään molemmista kenkäpareista. Toivottavasti saat jostain käsiisi nuo kaipaamasi kenkulit. :)

  VastaaPoista
 7. Finskin kiilakorot löytyy kahdessa värissä Hesa10:stä. Kokeilin niitä huvikseni, niillä oli erittäin kumma kävellä kun ne keinuvat eteen sekä taakse.. Ei ne muutenkaan kyllä ole mun kengät, karva arveluttaa..

  VastaaPoista
 8. Jos ne on tehty aidosta poninkarvasta, niin iso EI! Siinä on sitten mukava miettiä, että jollekin tärkeä eläin on jaloissasi!

  Käyttäisitkö kissaa tai koiraa?

  VastaaPoista
 9. nahkaa se on lehmäkin7. syyskuuta 2009 klo 13.52

  Niin kauan kuin arvostelijoille kelpaavat esimerkiksi lehmännahkaiset kengät, on melko teennäistä kauhistella poninkarvaisia kenkiä. Tunteethan ne on lehmälläkin vai onko poni, kissa tai koira jotenkin lehmän yläpuolella?

  VastaaPoista
 10. No en kyllä lämpene. Ajatus juoksemaan tarkoitetusta eläimestä lämmittämässä tai korkeintaan verhoamassa varpaitani ei hirveästi houkuta. Tyydyn rapsuttelemaan poneja elävänä aina niihin törmätessäni. Ei kiitos R.I.P. My Little Pony-kengille.

  VastaaPoista
 11. Aitoa karvaa tai ei, en tykkää yhtään. Luultavasti jos minulla olisi nuo kengät jalassa, päässäni pyörisi vain sanat "teurastus" ja "nylkeminen". Enkä edes ole lainkaan eläinrakas, kaikkea muuta!

  VastaaPoista
 12. minä en oikein tykkää. Jotain vastenmielistä noissa on minukin mielestäni. Ehkä juuri se jo mainittu minun mielestäni liika eläimellisyys. Kestän esimerkiksi eläinprintit ihan hyvin, mutta turkiksista en oikein tykkää.:)

  VastaaPoista
 13. Tota hmm.. tuli sellanen fläshäri et oisin nähny sut lauantaina Ahjossa? Pitääkö tämä paikkansa. :D Ei mitää muistikuvaa... :D

  VastaaPoista
 14. Ensimmäisen kuvat kengät on ihan selvästi jotkut ratsastuskenkävaikutteiset! (nimimerkki entinen heppatyttö) Ja sitten vielä poninkarvaa, hmm.. :D
  Uusi muotiko?

  VastaaPoista
 15. mitä lehtee sä sitten luit? ;)

  VastaaPoista
 16. Itseäni eivät kengät juurikaan houkuta, mutta makunsa kullakin. :D Onnea etsimis yritykseen :)

  VastaaPoista
 17. Pakko sanoa, että ei oikeen kolahda muhun nou kengät. Tavallaan ne on ihan siistit, mut jotenki noissa on vaan liikaa eläintä :D Jos noi on siis aitoa poninkarvaa, niin..huh!

  VastaaPoista
 18. Arvasin, että tämä lehmä-juttu otetaan puolustukseksi. Lehmä on kuitenkin tuotantoeläin ja näin ollen eri asia kuin hevonen tai varsinkaan poni! Ja sitä paitsi pointtini oli se, että ponit / hevoset ovat joillekin (kuten itselleni) lemmikkeihin rinnastettavia eläimiä. Saattaahan se lehmäkin olla, mutta sitä paapoessa tiedetään aina, että se on tuotantoeläin.

  VastaaPoista
 19. Mun mielestä kaikki turkis-/karvajutut on rumia, oli ne sitten aitoa eläintä tai ei. Ja ite en kyllä yhtään lämpene noille kengille, aika kamalat oikeastaan :-----D

  VastaaPoista
 20. En oikein syty noille aidoille eläintuotteille :/

  VastaaPoista
 21. Kauniithan nuo molemmat on. Finskin plato on orgastinen, mutta tuo poninkarva saisi ne kyllä jäämään pois. Entisenä heppatyttönä se sana nostattaa aina itkun kurkkuun.

  juliet xxx

  VastaaPoista
 22. Finskin kenkiä on helsinki kympissä!

  VastaaPoista
 23. Noi Finskin kengät on ihanat!

  -S&N

  VastaaPoista
 24. iihan söpöt mutta...ne on poninkarvaiset kengät wtf? :---DD

  VastaaPoista
 25. Hiplasin poneja kympissä. Tykkään tosi paljon! Puukiiloissa on mahtava väri ja muoto.

  VastaaPoista
 26. jk: Niin on! :)

  sirpak: Vielä hienommat livenä!!

  anonyymi: Mä fiilailen sitä muotoilua yli kaiken - ja karvapinta on mielestäni vaan positiivinen uusi juttu. Mulla on kyllä kanssa budjettieste, mut ajattelin silti kirmata ihailmaan niitä Helsinki10:iin :>

  getpalmd: Mäkin tsekkailin niitä! Ne on niin ällömakeet :D

  aaverakastaja: Mulla taas ei ole mitään erikoisempaa suhdetta turkikseen tai muuhun, pinta se on oikeastaan siinä missä muukin nahkapinta. Talvella ajattelin kaivaa tekoturkkini taas käyttöön, mutta ymmärrän tottakai, etteivät kaikki pidä samoista asioista! :)

  anonyymi: Ovat ne, ja minä haluaisin olla se julma ihminen.

  wikke: Joo, mäkin tsekkasin tuon, mut kun sieltäkin oli loppu, niin en sitten enää linkittänyt. Hki10:stä kuulma saa, tsekkaa alemmat kommentit!

  suvi m: Toivotaan! :)

  anna: Mä taas oon ihan fiiliksissä tuosta karvapinnasta, mutta tietty keinuminen kävellessä kyllä arveluttaa taas mua :D Pitää varmaan käydä sovittamassa :)

  anonyymi: Hmm, mutta syönhän mä meetvurstiakin. Hevonen on jossain vaiheessa saanut länsimaissa lemmikkistatuksen, mutta alunperin täällä ja edelleenkin jossain se on työeläin sekä ruuan tuottaja. En oikein näe ongelmaa tässä. Mulla on ollut hoitoponi, mut on muuten ollut lempparilehmäkin... :)

  nahkaa se on lehmäkin: Oon vähän samoilla linjoilla, sillä en nostaisi yhtä hyötyeläintä pyhemmäksi kuin toista. Tuskin heppoja kuitenkaan elävänä nyljetään. Ehkä sitten, jos joku osoittaa, että ponilla on sielu mut lehmällä ei...

  anonyymi: Edelliseen viitaten, itse käsitän hevosen kuitenkin hyötyeläimeksi. En näe mitään eroa lehmännahkaan. Ainakin meidän tallilla sairaat hevoset vietiin loppuvaiheessa teuraaksi - enkä osaa perustella itselleni, miksi kuolleen hevosennahkaa ei saisi käyttää kenkiin, jos lehmän- ja siannahkaa saa. :)

  anonyymi: Hmm, onkohan se vain tuo karva, joka aiheuttaa ihnoreaktioita? Nahkalaukussahan nahasta karvat on vain poistettu? Pohdin vaan, enkä yritä tyrmätä kenenkään mielipidettä, sillä mitä hyötyä siitä nyt olisi. :)

  halla: Mä taas oon hyvin turkisliberaali, siksi ehkä nää kengätkin herättää mussa vaan ihastusta! :)

  rezzi: Haha, joo :D Olit siinä narikan lähellä, vähän väsähtäneen näköisenä :>> Kiva nähdä, vaikka vaan noin lyhyesti!

  anonyymi: Voi olla joo, toi resori on vähän sen tyylinen kyllä :) Toivotaan, et karvakengistä tulee edes sen verran muotia, et mä saan omani :D

  nimetön: Olikohan se joku Grazia-niminen, se oli ihan uusi lehti Ranskassa ja sit ostinkin siitä sen ensinumeron, kun sitä niin mainostettiin :)

  anonyymi: Kiitos! Toivotaan, että bongaan tollaiset edullisemmat jostain Suomestakin :>

  jess: Se tosiaan on kyllä aitoa poninkarvaa. Mä enimmäkseen fiilaan tuota muotoa, mutta joku jo totesi, että niillä on aika vinkeää kävellä, kun ne keinuu ees taas :D

  anonyymi: Tavallaan ymmärrän sun näkökulman, mutta lähtökohtaisesti se heppakin on ollut aikoinaan työeläin - lisäksi siitä tehdään makkaraa. En tiedä, voiko sitten enää tehdä eroa sillä, että Suomessa ei juoda hevosenmaitoa, vaikka jonkun paimentolaisheimon näkökulmasta siinäkään tuskin on mitään outoa. Ymmärrän hyvin, että hevosiin kohdistuu enemmän tunteita kuin poneihin, olenhan itsekin vanha heppatyttö :)

  erika: Makuja on monenlaisia! :)

  sofia: Se on täysin ymmärrettävää kyllä, mä taas oon aika moniruokainen vaatteiden suhteen :)

  juliet: Mä oon jotenkin rationalisoinut asiaa niin, että esim. vanhuuteen kuolleen ponin karvaa saa kyllä käyttää :) Korko on ihana todellakin, mutta kuulma hankala kävellä!

  anonyymi: Kiitos vinkistä :)

  s and n: Niin ovat! Mutta ah, niin kalliit :P

  veerra: Niin ovat! :) Aika outoa :D

  sissi: Niin on! Harmitti mielettömästi, et jouduin jättään ne Pariisiin...

  VastaaPoista
 27. Nyt tuli kyllä itku. :( Ihan kauheeta, miten joku voi oikeesti pitää PONINkarvaisia kenkiä. Ei voi tajuta.
  Ei pahalla, mutta meni kyllä nyt ihan kokonaan maku tästä blogista. Sääli.

  VastaaPoista
 28. Tajusin just että mullahan on poninkarvaclutch kirpparilta :D Löytyi vielä kiva supervanha italialainen ratikkatms lippu sisältä :D

  VastaaPoista
 29. Ooops typo tuolla yhdelle anonyymille tarkoitetussa vastauksessa: tarkoitin, että hevosiin kohdistuu enemmän tunteita kuin lehmiin/muihin vastaaviin eläimiin... en siis poneihin :D

  anonyymi: No se on kyllä sääli :( Mut ei se mun mielipiteeseen hevosennahkan hyötykäytöstä vaikuta...

  indie: Joovai! Varmaan makea (sekä clutch et historiallinen lippu :D)

  VastaaPoista
 30. Ihan kivat.:)

  Ja karvakeskusteluun pakko sanoa, että koska hevonen/poni on inhokkieläimeni, niin ei hetkauta. Hevonen->pepperoni, joten ei se kyllä ole sama asia kuin lemmikki. Ja joo, mulle poni ja hevonen menee samaan kategoriaan...

  VastaaPoista
 31. moumou: Tolla ponikorjauksella tarkoitin sitä, että sen "poni"-sanan paikalle piti laittaa "lehmä"... mullekin poni ja hevonen ovat aivan sama juttu, enkä edes hevosrakkaana silti ymmärrä, miksi heppaa ei saisi käyttää jalkineissa kun sitä voi syödäkin... :)

  VastaaPoista
 32. Se, mihin elainlajiin ihmisen hellat tunteet kohdistuvat, on yleensa taysin kulttuurin sanelemaa. Kiinalaiset syovat koiria (myos monet joilla on koiria lemmikkeina), perulaiset marsuja. Ei siina ole mitaan ihmeellista. Ei kai nyt kukaan rakkaasta lemmikkiponistaan tehtyja saapikkaita kayttaisikaan, mutta "anonyymeista elaimista" saatujen hyodykkeiden (liha, nahka, luu, jne) moralisointi on omasta mielestani turhaa. Minulle tuntemattoman lehman tai ponin liha ja karva ovat samalla viivalla. Kannatan siis ehdottomasti elainten hyvaa kohtelua (kukapa muuten tietaa ettei nahkansa lahjoittanut poni olisi elanyt paljon mielekkaampaa elamaa kuin esimerkiksi massatuotantokana jota loytyy lahes jokaisen lautaselta?), mutta karvakenkien kauhistelua en ymmarra.

  VastaaPoista
 33. mulla on nuo finskit varattuina hki10:ssä, mutta taitavat jäädä sinne. ei karvojen takia vaan kävelymukavuuden. yksi koko isompana olisivat toimineet, mutta hiukan tiukka JA wobbly on huono yhdistelmä... kauniit kuin veistokset ne ovat kyllä!

  VastaaPoista
 34. Poninkarvaa?! Aitoa?! Oksettavaa, suorastaan, miten joku voi pitää eläimen ihon palasta jaloissaan, tai yhtään missään muuallakaan.Oli se sitten lehmän tai ponin karvaa, se on silti väärin. Mikä oikeius meillä on nylkeä eläimeltä nahka ja tehdä siitä kengät? Sen nyt ymmärtää että ennen vanhaan nahkaa on käytetty, kun muuta ei ollut. Mutta nyt on kaiken maailman tekokuituja joten miksi ihmeessä pitää nahkaa ottaa?

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.