lauantai 29. elokuuta 2009

Je pars


Jei, huomenna aamun sarastaessa mennään, joten nyt saa antaa vielä viime hetken Pariisi-vinkkejä! :)

I'm going to Paris for a week, leaving tomorrow morning - so if you got any good tips of shops or anything in Paris, please tell me!

18 kommenttia:

 1. Auringonnousu+sacré-coeur. Kannattaa kokeilla

  VastaaPoista
 2. Olin vaihdossa La Sorbonnen yliopistossa pari vuotta sitten, ja mun mielestä itse kys. yliopisto on mahtava nähtävyys. Myös Ranskan kansalliskirjasto on lukutoukan mieleen.. :)

  Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 3. ansku: Kiitos! Kokeillaan :)

  anonyymi: Merci :D Arvasin, ettei se oikein mee..

  anonyymi: Oh, ei muuten olisi tullut mieleenkään käydä vilkaisemassa paikallisia yliopistoja! Kiitos! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa reissua, olen kateellinen!:D

  VastaaPoista
 5. hyvää matkaa ja shoppaile paljon, että päästään sitten ihastelemaan sun uusia vaatteita :))

  VastaaPoista
 6. Diorin liike on aivan mahtava kokemus! Suosittelen myös Sacre-coeurille nousemista. Eiffelin näkymät on jees, mutta jos jonoja on liikaa, skippaa se suosiolla (on se mahtava olla siinä ihan vaan juurellakin). :) Shoppailla kannattaa Opera-metropysäkin tienoilla. ;)

  VastaaPoista
 7. Ahh oon niin kateellinnen! ihanaa reissua :))

  VastaaPoista
 8. Les Arts Décoratifs -museo Louvren kupeessa, ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen! :)
  http://www.lesartsdecoratifs.fr/

  Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
 9. Esittelet sitten kyllä todellakin ihanat ostoksesi ja missä liikkeissä kävit!=)

  VastaaPoista
 10. PALAIS DE TOKIO!! (contemporary arts gallery)
  Buddhabar
  Ladurée, Champs élysées (macaroons)

  ja centre pompidou'n lähellä aivan mahtava ravintola, Grizzli- Alexander McQueen'in studio team käy usein;)

  VastaaPoista
 11. Voi, olisi ihana lähtee itekin. Viime reissusta onki vierähtäny pari vuotta.

  VastaaPoista
 12. Marais'n alue ja Saint Germain! Siinä ehdottomat shoppailualueet sekä tietty Galeries Lafayette ja Printemps -tavaratalot. Bon voyage! :)

  VastaaPoista
 13. Kaupungissa pitkään majailleena suosittelen poikkeamista ensimmäisen mahdollisuuden tullen boulangerieen ostamaan tuoreita croisantteja, pain aux raisinseja, patonkeja tai maalaisleipää! Siihen vielä kellonajasta riippuen kahvittelut tai viinit päälle niin johan pääsee tunnelmaan. Shoppailun voi aloittaa Kiliwatch 2nd hand myymälästä Etienne Marcelin metriksen luona, ja jatkaa seikkailulla Marais'ssa josta löytyy useita kivoja pikkuputiikkeja, La Perle-baari sekä kaupungin ihanin suklaapuoti. Les Halles, Chatelet ja Rue du Rivoli ovat hyviä paikkoja shoppailla halvemmissa ketjumyymälöissä joita Suomesta ei löydy. Keskustan Galeries Lafayettella on hyvä valikoima niin huippumerkkejä kuin high street kamaakin. Kävely auringonlaskun aikaan joen lähettyvillä Pantheon ja Luxembourg -kaupunginosissa on hyvä tapa päästä Pariisi-fiilikseen, ja tietysti siihen kannattaa sisällyttää Ile de Cite. Suosittelen poikkeamaan ennakkoluulottamasti vanhoissa kirjakaupoissa joita em. alueelta löytyy.
  Bastillen aukion läheltä löytyy paljon suht edullisia ruokailupaikkoja ja opiskelijahenkistä iltaelämää. Mutta jos budjetti ei ole kovin rajallinen kannattaa käydä syömässä Kong- ravintolassa Kenzo-talon yläkerrassa sekä Centre Pompidoun kattoravintolassa, ja suunnistaa drinksuille Plaza Athenen baariin tai bilettämään vaikka BC loungeen. Kaupungissa majailee paljon helpostilähestyttäviä ulkomaalaisia nuoria joilta kannattaa kysellä vinkkejä illan bileistä ja tapahtumista ;D Perus turistinähtävyydet ovat kaikki kuuluisia ihan syystä, kannattaa kiertää ne jos kiinnostusta riittää. Eiffelin huipulle en itse ikinä jaksanut tosin jonottaa...

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.