perjantai 2. tammikuuta 2009

Aurora kokkaa pt.X

Tää menee vähän ruokablogin puolelle nyt, mut koska mun vaatekaapissa ei ole Englanninmatkan pelossa ja pikkukiireestä johtuen tapahtunut oikein mitään, voin yrittää huijata teitä, et osaan jotain keittiössä. 

Tänään ohjelmassa oli Nasi Goreng -niminen indonesialainen (intialainen to me) ruoka, jossa sekoitettiin vähän pizzatyyliin katkarapua ja kinkkusiivuja. Oli ihan namia, vaikka korianteria ei löytynyt mistään. Mun korviin se kuulostaa aika perusmausteelta, joten ihme sinänsä. Voi tietty olla, et mulla menee kardemummat ja korianterit sekaisin ja oikeastaan olis pitänyt suunnistaa etnisiä mausteita myyvään kauppaan, mut hyvää toi oli ilmankin.
Photobucket
1. Pussiriisiä, koska oon mukavuudenhaluinen ja luulin, et se olis tällaisen uusavuttoman valinta. Se oli oikeastaan hankalampaa kuin normiriisin käyttö...

2. Sipulit kannattaa paistaa pannulla vasta riisin kiehumisen sijaan + suosittelen lämmöllä wokkipannua, koska tuollainen peruspannu täyttyy kyllä aika nopsaan tässä keitoksessa.

Photobucket
3. Kun riisit on kiehuneet valmiiksi, lisätään ne pannulle (tässä tuli ikävä wokkipannua) kinkkupalojen kanssa. Käytin ihan normi leivälle tarkoitettua palvikinkkua. Noi mausteet tuli samaan syssyyn (2 tl curry pastea ja 1/4 tl juustokuminaa, joka on supervahvan makuista!). Sit noita paisteltiin hetki, lisättiin pussillinen katkarapuja sulatettuna ja persiljaa vähän.

Nyt oon superkokki ja kateus on haihtunut täyden mahan myötä, joten voin jatkaa tätä skumpan litkimistä. Joku ei oppinut mitään uuden vuoden juhlista ;)

8 kommenttia:

 1. Eipä ole tullut koskaan mieleen yhdistää riisiä ja kinkkua, mutta ilmeisesti on maistuva yhdistelmä :D

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköistä. :) Tuo pussiriisi tosiaan on ihan tyhmä keksintö, tavallinen riisi on huomattavasti helpompi tehdä...

  VastaaPoista
 3. näyttääpä namilta, ja sopivan helpoltakin vielä !

  VastaaPoista
 4. Oudoista aineksista hyvän näkönen annos! Kämppis kokkaili englannissa tota pussiriisiä, mietin et onko se päästään vialla ku keittelee muovipussissa riisiä. :D

  VastaaPoista
 5. Kannattaa muuten laittaa tuota curry pastea pannulle jo siinä vaiheessa kun paistat sipulia, silloin siitä irtoaa enemmän makua! Nuo Rajah-tahnat on kyllä ihan jääkapin must-have juttuja, niitä kun laittaa niin mikä tahansa ruoka menee alas! Nimim. intialaisen ystävä

  VastaaPoista
 6. pitää koklaa joskus (=

  VastaaPoista
 7. korianteria ei saa maustehyllystä, sitä haetaan sieltä tuoreiden kasvisten kukkaruukuista niinku rucolaa, basilikaa ja muita olennaisuuksia. Ei tarvitse paikallista Prismaa kauemmas mennä.

  Ja kyllä, missasitte tärkeän elementin, kun jätitte tuon kultapalan pois :)

  VastaaPoista
 8. sofia: Ei tullut mullekaan, katsoin suoraa ohjeesta ja hyvää oli :)

  tui: Kiitos! Pussiriisi oli kyllä ihan naurettavaa ja todella vaikeaa, en tajua kuka sitä käyttää (paitsi mun poikaystävä :D)

  anna: Kiitos, se oli molempia :)

  laura: Kiitti! Olen tullut siihen tulokseen, että kukaan rationaalisesti ajatteleva ihminen ei käytä tuota riisiä ;)

  cvalda: Mä olen kanssa menettänyt sydämen noille Rajah-jutuille! Täytyy muistaa tuo käyttövinkki, kiitos! :)

  laura: Kokeile ihmeessä, ei vie kauaa aikaa :)

  anonyymi: Voi eiii... Täytyy tehdä uudelleen tuota nyt, kun tietää mistä korianterin sitten löytää ;) Kiitos!

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.