perjantai 7. marraskuuta 2008

Pieni farkkujenrepimisopas

Minulta on nyt muutamaan otteeseen pyydetty ohjeita farkkujen repimiseen, mutta koska en itsekään ole mikään guru siinä vaan ensikertalainen, niin kerron, miten revin omat vanhat farkkuni. Ensin poimin kaapista vain sakset, mutta eräs lukija vinkkasi myös raastinraudasta. Eli sekin kannattaa napata kaapista. Täällä aiempi -tosi lyhyt- kuvaus farkkujen leikkelystä.
Photobucket
Raastinraudan käyttökelpoinen puoli on se, jossa on kaikkein pienimmät aukot tiheimmässä. Raastinrauta on tietty paras väline kulutusten tekemiseen (karkea hiekkapaperi voisi olla yksi myös!) ja sakset sitten niiden aukkojen leikkelyyn. Yritin tehdä kulutusta noiden Dieselien pintaan, mutta koska ne ovat osaksi strechiä, pinta näytti menevän vain vähän hassun näköiseksi eikä sellaiseksi kulutetuksi, joka oli tarkoitus. Toki varmaan perusteellisempi hankaaminen voisi auttaa rikkomaan pinnan.

Demonstroin farkkujen rikkomista nyt näillä mun jo rikotuilla farkuilla, sillä en raaskinut poimia vielä toisia farkkuja rikottavaksi. Täytyisi hankkia jotkun GinaTricot-farkut tai muut halvat siihen tarkoitukseen.
Photobucket
1. Eli sitten tietty leikataan aukot farkkuihin. Mulla ei ollut mitään suunnitelmaa näiden suhteen: leikkelin vaan sattumanvaraisesti halkioita sinne tänne ja tarkastin, etteivät ne ole molemmissa lahkeissa symmetrisesti. Huom! Halkioiden ei välttämättä tarvitse olla aukkoja, vaan ihan viiltoja farkkujen pinnassa. (Tässä kuvassa noiden aukkojen ei siis kuuluisi olla vielä rispaantuneita!)

2. Koska sakset tekevät liian siistiä jälkeä, kannattaa leikattujen aukkojen reunat rispaannuttaa raastinraudalla. Tässä on vähän hankala sitä yhdellä kädellä näyttää (ja vielä vasemmalla!), mut ymmärrätte varmaan pointin! :)

Lopputuloksena on siis kivat rispaantuneet reunat farkkuihin tehdyissä aukoissa.
Photobucket
Inspiraatiota kannattaa etsiä vaikka täältä! Toivottavasti nämä pikku ohjeet auttoivat, ei muuta kuin soveltamaan sitten ;)

4 kommenttia:

 1. Eipä ollut vaikea juttu, ehkä joskus uskaltaisi kokeilemaan vanhojen farkkujen kanssa..? ;)

  VastaaPoista
 2. Nyt kerrankin kaipaisin jotain vanhoja farkkuja niin voisin huoletta kokeilla rikkoa ne!:D Ärsyttää kun on pakkomielle heittää/myydä pois kaikki mitä ei käytä usein... Pitää jostain Uffilta yrittää löytää...

  VastaaPoista
 3. kiitos, näistä ohjeista on apua!

  VastaaPoista
 4. roosa: Ei oo ei, kannattaa testata! :)

  annab: Haha, onneks mä taas hamstraan kaiken pakkomielteisesti, niin löytyy farkut tällaiseenkin tarkoitukseen :D

  anna: Oleppa hyvä! :)

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.