torstai 18. syyskuuta 2008

Puhdistusideoita?

Mun valkoiset kangasballerinat on joutuneet kaikenlaisiin ojiin ja allikkoihin mun kanssa pitkin kesää, olen täysin säälimättä tallustellut niillä pitkin peltoja ja kurasäitä. Ja siltä ne näyttävätkin... nyt kun kaivoin ne jostain kenkäkasan alta eteisen kenkäkaapista ja ajattelin antaa niille arvoistaan kohtelua (eli laittaa ne ihan laatikkoon talveksi), niin tajusin niiden kamalan tilan. Voiko näitä mitenkään enää pelastaa?? Valkaisuainetta??
Photobucket

This is what they used to be... :P

10 kommenttia:

 1. Kengät kestää ihmeen hyvin pesua, itsekin olen hinkannut muutamat ns. toivottomat tapaukset ihan uuden veroisiksi vanhalla tiskiharjalla ja esim. marseille-saippualla. Kuivattaa vaan hyvin niin vot. :D Aika kivat kyllä noi sun ballerinat... ;)

  VastaaPoista
 2. Kalliit merkkikengät tuollaisessa kunnossa - oh!!! :o Olivatko ne arvokkaatkin?

  VastaaPoista
 3. Hui! Itse varmaan hinkkaisin paniikissa pienintäkin likatahraa, jos mulla olisi Marc Jacobsin kengät! Toivottavasti noi on vielä pelastettavissa.

  VastaaPoista
 4. marseille saippuaa kannattaa kokeilla ensin; ihan kädet, haalean lämmintä vettä ja kädet. Sen jälkeen jos ei auttanut hinnasta ja rakkauden määrästä riippuen viet ne pesulaan (paras ratkaisu) tai laitat hellälle ohjelmalle pesukoneeseen (monet kengät kestää, mutta jos maksoi paljon niin riskialtista. Ja sitten vielä on kysymys miten hyvin noi koristeet on kiinnitetty?).

  juliet xxx

  VastaaPoista
 5. Voi ei, miten kengillesi on käynyt. itselläni on jotkut halpikset tuossa kunnossa, mutta kalliimmista koitan pitää hyvää huolta.

  No, käytettäväksihän kengät on ja Suomessa varsinkin ei voi välttyä sään tuhoilta kenkiin. Jos ne ovat aivan valkoiset kloridilla (ei liikaa muuten syövyttää!blandaa veteen)voisi koittaa. Muuten vain pesua ja hinkkausta. Pesukoneeseen noita ei metallikoristeiden takia kannata laittaa...Kerrohan jos puhdistuu!

  VastaaPoista
 6. anonyymi: En taida uskaltaa heittää noita pesuun, kun niissä on nahkapohjat ja kaikkea.. kangas voisi kestääkin. Totta, kiitos, olin unohtanut marseillesaippuan täysin! :)

  anonyymi2: Nooh, kengät on käyttöä varten. Enemmän ne on mun elämää riemastuttaneet jalassa kuin kaapissa olisivat... maksoivat 230e muistaakseni :)

  pinja2: Hehe, noh, en mäkään yleensä kenkiä noin sotke, merkistä riippumatta. :D Toivotaan et keksin jotain...

  juliet: No kun marseillesaippuaa näin kehutaan, niin kai on pakko kokeilla! Pesulakin on alakerrassa, olisi todella hyvä vaihtoehto. Niitit on kiinni sisäpohjan sisällä, en siis tiedä millä tavalla ne siellä on.

  styledrop: Mä kohtelen kenkiä aika samalla tavalla hinnasta riippumatta. Paitsi että kalliit pääsee bokseihinsa säilöön, mikäli en niitä käytä. Ei ei, en aio laittaa pesukoneeseen jo nahkapohjien ja -sisustojen takia, kloridi voisi ehkä sopia, jos uskallan! :)

  VastaaPoista
 7. Joskus aikoinaan ylppärilakkia pestiin viinitahroista aineella jonka nimi oli Bio Spray. En tiedä, onko tällaista ainetta vielä olemassa, siitä on yli kymmenen vuotta kun kirjoitin :oD

  Pesulasta tai suutarilta voisi irrota puhdistusvinkkejä.

  VastaaPoista
 8. Ihanat tossut. Toivottavasti saat ne vielä pelastettua!

  VastaaPoista
 9. may: Joo, täytyy käydä suutarillakin kysymässä. Ajattelin ensin kokeilla marseillesaippuaa ja sitten viedä ammattilaisille :)

  nylon: Noi oli yhdet mun kesäsuosikeista! :)

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti olet jo saanut nuo kondikseen:) Mutta noita ei ehdottomasti saa laittaa pesukoneeseen (joku oli ehdottanut), sillä niistä lähtee varmaan silloin ne koristeet. Noille suosittelisin puhdistusta vedellä kostutetulla talouspaperilla, pitäisi lähteä. Ja varovasti harjata kenkäharjalla (sellainen mikä on tarkoitettu mokalle). Hellävarainen saippua, kuten just esimerkiksi marseille voi olla ok.

  VastaaPoista

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.