sunnuntai 10. elokuuta 2008

Viikon ikävin ja kivoin

Viikon ikävin muotiuutinen oli tietty Zaran alihankkijan väitetty lapsityövoiman käyttö. Zara on yks mun luottovaateliikkeistä, sillä sieltä löytyy helposti runway-muotia kopioivaa, vähän laadukkaamman oloista päällepantavaa kuin esim. H&M:ltä. Harmillista on se, että mikäli on koukussa muotiin ja rahapussi on kuitenkin opiskelijatasoa, ei ole paljon vaihtoehtoja uusimpien villitysten hankkimispaikoiksi. H&M, GinaTricot, netti tai Zara (tähän kaipaisin muutenkin muutosta)!

Toisaalta myöskään merkin kalleus ja väitetty laadukkuus eivät takaa eettisiä toimintatapoja. Vähän aikaa sitten kohistiin Pradan ja muiden italialaismerkkien tuontityöntekijöistä italialaisissa tehtaissa, joissa työskentelyolot olivat kuin syvällä Aasiassa konsanaan. 

Eettisiä vaatekappaleita saa ehkä reilun kaupan liikkeistä tai itse tekemällä suomalaisista kankaista. Ehkä. Reilua kauppaakin syytettiin vähäsen aikaa sitten, se ei kuulma auta yhtään enempää viljelijöitä, vaan rahat jäävät entiseen tyyliin jonnekkin väliportaaseen.

Sinänsä eettisistä vaatteista höpöttely on muotibloggaajalle epäkiitollinen aihe, kun melkein joka asussani jotain esim. H&M:ltä esittelen. Koska täysin reiluksi en vaatteiden osalla aio kääntyä, voin vain toivoa, että Zara ja kumppanit parantavat tapansa. Lapsityövoiman käyttö sekä kärsivät aasialaiset kun lyövät ikävän tahran ostamisen iloon. 

Lue artikkeli hs.fi


Viikon iloinen uutinen oli sitten tietty se, että kaikkien muotibloggaajien lempparisuunnittelija Alexander Wang alkaa suunnitella kenkiä! Kaiken lisäksi hinta ei päätä huimaa, pari maksaa 125-250 dollaria! Lisäksi herralla on suunitteilla kakkoslinja, jossa hinnat eivät ole enää runway-tasoa. Mikäs sen maukkaampaa, kunhan lupaatte hommata näitä jotenkin myös suomalaisten Wang-fanien ulottuville.
Lisäksi Wang kertoo, että hänen kevät-shownsa tulee olemaan "athletic-meets-Miami Vice", joten siinä tulee olemaan aikamoinen muutos aiempaan grunge-tyyliin. Waiting forward to it!

Lue (englanniksi): nymag.com
kuva: style.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otathan kommentoidessasi huomioon, että kommentteja hyväksytään/ei hyväksytä blogin kirjoittajan harkinnan mukaan.